Header Ads

Μια επείγουσα πρόταση προς την Ακαδημία Αθηνών και τους πολιτικούς μας : Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!..


Του Δημήτρη Ευστ. Κάσσιου *

Δεν υπάρχει φύλλο της εφημερίδας η Φ.τ.Κ. στο οποίο να μην περιέχει άρθρα και σχόλια του ιδρυτή της κ. Ευάγγελου Κόκκινου ή άλλων αξιόλογων αρθρογράφων σχετικά με το εθνικό μας θέμα, για την ονομασία του γειτονικού κράτους το οποίο, από αυτά που ακούμε, θα εμπεριέχει στην ονομασία του τη λέξη Μακεδονία. Με άλλα λόγια χάνουμε σταδιακά σαν έθνος κομμάτια της ιστορίας μας.
Όλα αυτά τα δημοσιεύματα της Φ.τ.Κ. εάν τα συγκεντρώσει κανείς έχει ένα ντοσιέ γεμάτο επιχειρήματα και πατριωτικές θέσεις. Να θυμηθούμε την ομιλία του Μ. Θεοδωράκη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, το άρθρο σχετικά με τα σχολικά βιβλία του μίσους και της διαστρέβλωσης της ιστορίας, στα Σκόπια, τις προκατειλημμένες δηλώσεις του διαμεσολαβητή των Η.Ε. Μάθιου Νίμιτς για τη «Μακεδονική ταυτότητα» των Σκοπιανών και άλλα πολλά.
Στο φύλλο της 22 Φεβ. 2018 δημοσιεύτηκε μια σύντομη ανακοίνωση της Ακαδημίας Αθηνών για τη θέση της στο όνομα του κράτους των Σκοπίων. Θα πρέπει η Ακαδημία όσο είναι ακόμα καιρός, να πραγματοποιήσει ένα διεθνές συνέδριο με θέμα την ελληνικότητα της Μακεδονίας στο οποίο να καλέσει για να μιλήσουν επιστήμονες από όλον τον κόσμο, οι οποίοι γνωρίζουν την ιστορική αλήθεια.
Καθηγητές ξένων πανεπιστημίων, που διδάσκουν αρχαία ελληνική ιστορία και γλώσσα φιλέλληνες, πολιτικούς, διπλωμάτες, οι οποίοι έχουν εκφραστεί υπέρ των ελληνικών θέσεων, όπως τον τ. πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τόμας Νάιλς, που όταν έτρεξε στην Αρχαία Πέλλα ως λαμπαδηδρόμος με την ολυμπιακή φλόγα είπε: Είναι σαφές. Η Μακεδονία είναι εδώ που βρισκόμαστε. Να κληθούν μέλη των ξένων αρχαιολογικών αποστολών στην Ελλάδα, που ανασκάπτουν και αναδεικνύουν την αρχαία ιστορία, του Έλληνα υπήκοου πλέον, καθηγητή αρχαιολογίας Στέφεν Μίλλερ, που είχε στείλει το 2009 την περιώνυμη επιστολή του στο περιοδικό Archeology Magazine και άλλους πολλούς διακεκριμένους επιστήμονες, οι οποίοι γνωρίζουν ελληνική και διεθνή ιστορία.
Μετά από χρόνια αφού τα Σκόπια θα έχουν σφετεριστεί το ελληνικό όνομα της Μακεδονίας θα είναι αργά για παρόμοια συνέδρια, αφού οι νέες γενιές μαθητών και σπουδαστών αυτή τη «Μακεδονία» θα γνωρίζουν μέσα από τις συνεχείς εκδόσεις διαστρεβλωμένης ιστορίας, βιβλία που από τώρα έχουν αρχίσει τα Σκόπια να αποστέλλουν στις βιβλιοθήκες ξένων πανεπιστημίων.
Φυσικά να κληθούν και οι ιστορικοί των Σκοπίων, οι οποίοι θα αναφερθούν προφανώς στην ανύπαρκτη «Μακεδονική γλώσσα» και στην «Μακεδονική εθνική ταυτότητά τους» και σε άλλες ανακρίβειες αλλά θα πάρουν τεκμηριωμένες επιστημονικές απαντήσεις.
Και οι βουλευτές προσκληθούν για να διαμορφώσουν μια επιστημονική άποψη άσχετη με την πολιτική τους τοποθέτηση, η οποία ενδεχομένως, να συγκλίνει προς το καλό της πατρίδας μας.
Τις εργασίες αυτής της συνόδου, τα επιχειρήματα των ομιλητών κατά συμπεράσματα αυτής να γνωστοποιηθούν στο παγκόσμιο κοινό μέσω διεθνών τηλεοπτικών σταθμών και ανταποκριτών εφημερίδων, ενώ το αποτέλεσμα θα πρέπει να κοινοποιηθεί στις κυβερνήσεις όλων των κρατών που αβασάνιστα έσπευσαν πριν από χρόνια να αναγνωρίσουν το κρατίδιο, ως FYROM.
Οι βουλευτές του νομού μας παρακαλούνται να μεταφέρουν τις προτάσεις μας, εάν τις κρίνουν λογικές, στην Ακαδημία Αθηνών, για το καλό της Μακεδονίας μας και φυσικά της Ελλάδας. Τώρα, σήμερα, χθες!...

* Ο κ. Δημήτρης Ευστ. Κάσσιος, από τη Λυκοποριά, είναι αστυνομικός υποδιευθυντής ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια