Header Ads

Δεν τολμούν να χαράξουν Εθνική Εξωτερική Πολιτική…


Αυτό το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, δεν πρόκειται να αντιδράσει “Ελληνικά” ακόμα και αν οι “Αμετανόητοι και Σεσημασμένοι Εχθροί της Ελλάδας Καταλάβουν και Οικειοποιηθούν την Ακρόπολη των Αθηνών...” Έχουμε δει πολλά παράδοξα που συμβαίνουν σε βάρος της Ελλάδας, χωρίς να μας κάνει το αρμόδιο Υπουργείο και ο εκάστοτε ΥΠΕΞ Εθνικά υπερήφανους. Δεν ζητάμε πολλά. Απλώς και μόνο σε κάθε πρόκληση τύπου παραβιάσεως του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, να ακούσουμε μία καταγγελία στα διεθνή ΜΜΕ ή να ακούσουμε μία δήλωση του ίδιου Υπουργού όταν μας προκαλούν οι Σκοπιανοί και οι Αλβανοί με τις ανθελληνικές πράξεις τους, όπως συνέβη επί των ημερών μας πρόσφατα με δηλώσεις αξιωματούχων τη Ε.Ε. να κατονομάζουν τα Σκόπια, ως «Μακεδονία», να αναρτώνται στο διαδίκτυο παιχνίδια, τα οποία λανσάρουν τον Μέγα Αλέξανδρο όχι ως Έλληνα, αλλά σκέτο Μακεδόνα από την Πέλλα και ακόμα συμβαίνει σήμερα με τις διώξεις των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία, όπως συμβαίνει με τις δηλώσεις Ερντογάν και Σια περί τουρκικών νησιών που κατέχει παράνομα δήθεν η Ελλάδα.
Ανάμεσα στις τόσες εκτροπές, που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια από τους Ιστοριοπειρατές των Σκοπίων, ήλθε προ ολίγων μηνών να προστεθεί ακόμη μία Εθνική προσβολή από τον Αντιπρόεδρο της Σκοπιανής Βουλής, Αντόνιο Μιλοσόσκι, πρώην Υπουργό Εξωτερικών. Ο ανωτέρω επικεφαλής μίας ομάδας φίλων του, παριστάνοντας τους ορειβάτες “Έστησαν ένα Σκοπιανό παραλήρημα στην κορυφή του Ολύμπου, φωτογραφούμενοι για την κατάληψη με την 16άκτινη σημαία της Βεργίνας. Η ενέργειά του, να φωτογραφηθεί κρατώντας την κόκκινη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, είναι ιδιαίτερα προκλητική, αφού σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων του 1995, οι γείτονες δεσμεύονται να σταματήσουν την χρήση του αρχαιοελληνικού συμβόλου.
Ο προκλητικός φίλος και στενός συνεργάτης του Ν. Γκρουέφσκι ή Γρούπου, κατά την ελληνική επωνυμία της οικογένειάς του, πριν ο Τίτο αλλάξει τα ονόματα στους Κομμουνιστές, που διέφυγαν στην Γιουγκοσλαβία μετά την ήττα τους στο Γράμμο και στο Βίτσι, τον Αύγουστο του 1949, δεν αρκέστηκε στην ιεροσυλία του χώρου, αλλά «ανέβασε» περιχαρής το «κατόρθωμά» του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, επιχαίρων γιατί “Κατέκτησε τον Όλυμπο της Ελλάδας.
Βιώνουμε επί χρόνια την εξωτερική πολιτική που ασκεί, υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού της χώρας ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, συμβαίνουν τόσο πολλά προκλητικά ζητήματα και δεν βλέπουμε τις ελληνικές αντιδράσεις. Όλοι ζητούν από ένα κομμάτι της Ελλάδας και τα συναρμόδια Υπουργεία τηρούν αιδήμονα σιωπή, ελλείψει εξωτερικής Εθνικής Πολιτικής, που κανένας μέχρι σήμερα Πρωθυπουργός δεν τόλμησε να εισηγηθεί, αλλά ούτε Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν απαίτησε. Γιατί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση ;

Δεν υπάρχουν σχόλια