Header Ads

Ο Πρόεδρος Τραμπ δείχνει δρόμους!...


Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, τους πολιτικούς προσιτούς μπροστά στις κάμερες. Συνήθως οι πολιτικοί παράγοντες δίνουν μια συνέντευξη τύπου για επικοινωνιακούς λόγους και μετά φεύγουν από τον χώρο. Αυτή είναι μία συνήθης πρακτική σε διεθνές επίπεδο. Ο σημερινός Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ όμως, επισκέφτηκε την 27 Μαΐου 2018 την «Ναυτική Ακαδημία» και απέδειξε ένα άλλο πνεύμα. Από την συγκεκριμένη Ακαδημία, «αποφοιτούν» έτοιμοι οι στρατιωτικοί του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Ο Τραμπ έκανε μια ενέργεια ασυνήθιστη, η οποία μας δείχνει την ποιότητα του. Μετά το πέρας της συνηθισμένης συνέντευξης τύπου, έκανε χειραψίες με….1,100 Ναυτικούς. Το γεγονός αυτό μας δείχνει ότι ο τωρινός Αμερικανός Πρόεδρος, σέβεται τους στρατιωτικούς της χώρας. Ο Ομπάμα δεν έδειχνε τον απαραίτητο σεβασμό, για αυτό άλλωστε επί Προεδρίας του, ο στρατός των ΗΠΑ έμεινε πίσω. Υποβαθμίστηκε. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, οι πολιτικοί δεν «τρώνε» τον χρόνο τους και είναι πάντα βιαστικοί. Μόλις τελειώσουν την δουλειά τους πηγαίνουν κατευθείαν στα σπίτια τους. Το γεγονός αυτό δείχνει την διαφορά που έχουν από τον Τραμπ αλλά και από τον Πούτιν.
Όταν ο Πρόεδρος μιας χώρας δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό στον στρατό, τα πράγματα πάνε καλά. Ο μη πολιτικά ορθός Τραμπ, είναι ένας ασυνήθιστος Πρόεδρος και από την στιγμή, που ανέλαβε την διακυβέρνηση των ΗΠΑ, έχει προχωρήσει σε πολλές κινήσεις, που τον έχουν ανεβάσει στη συνείδηση της Αμερικανικής κοινής γνώμης και όχι μόνο. Οι αντίπαλοί του, τον κατηγορούν για αυτές τις κινήσεις, καθώς θεωρούν ότι τις κάνεις για λόγους εντυπωσιασμού. Το θέμα είναι ότι και οι ίδιοι, αν ήθελαν θα έκαναν παρόμοιες κινήσεις, αλλά δεν κάνουν. Ο Πρόεδρος μιας υπερδύναμης έδειξε τον σεβασμό του, στους στρατιώτες του Έθνους και αυτό το γεγονός είναι άξιο «θετικού σχολιασμού».
Αν ρίξουμε μία ματιά στην Ελληνική πραγματικότητα, ο πολιτικός κόσμος της χώρας δεν διάκειται θετικά για τις ΄Ενοπλες Δυνάμεις , εν αντιθέσει με την κοινή γνώμη, που εξακολουθεί να τις θεωρεί τις πλέον αξιόπιστες έναντι όλων των θεσμών, ακόμα και έναντι της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης… ΓΙΑΤΙ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια