Header Ads

Χωρίς άδεια συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ έμειναν Παναθηναϊκός και Πανιώνιος : Δεν αδειοδοτήθηκαν Παναθηναϊκός και Πανιώνιος


Μετά την μη αδειοδότηση τους για Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Παναθηναϊκός και Πανιώνιος δεν εξα­σφάλισαν άδεια ούτε για το πρωτάθλημα της Σού­περ Λίγκ. 
Από τη μια ο φάκελος του «τριφυλλιού» απορρί­φθηκε λόγω των οφειλών της ΠΑΕ σε παίκτες αλλά και λόγω της έλλειψης πλάνου βιωσιμότητας για το μέλλον. Έτσι οι πράσινοι θα ξεκινήσουν με -6 βαθ­μούς τη νέα σεζόν της Super League, ενώ θα υπάρ­χει και περιορισμός στις μεταγραφές. 
Λόγω έλλειψης πλάνου βιωσιμότητας δεν αδειο­δοτήθηκε ούτε ο Πανιώνιος, με τους «Νεοσμυρνιώ­τες» να τιμωρούνται με πρόστιμο 20.000 ευρώ. 
Οι ποινές θα τεθούν σε ισχύ μετά από τρεις ημε­ρολογιακές ημέρες εφ όσων δεν υπάρξει έφεση α­πό τις δύο ΠΑΕ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελ­ληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη συνε­δρίασή του την 12/06/2018, εξέτασε τους φακέλους των τεσσάρων ΠΑΕ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) που δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια συμμετο­χής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, προ­κειμένου να αποφασίσει για τη χορήγηση ή μη ά­δειας συμμετοχής τους στη διοργάνωση της Α’ Επαγ­γελματικής Κατηγορίας και έλαβε τις ακόλουθες α­ποφάσεις. 
Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνω­ση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟ­ΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017). 
Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνω­ση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙ­ΛΟΣ, λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 47, 48, 49, 50 και 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων Ε­ΠΟ (εκδ. 2017). 
Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνω­ση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, λό­γω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017). 
Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνω­ση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονι­σμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017). 
Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών η­μερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια