Header Ads

Ζητείται Κυβερνητική αντοχή για τις διαπραγματεύσεις…


Η ελληνική διμερής Κυβέρνηση των Αλέξ. Τσίπρα και Παναγιώτη Καμμένου δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από την τριμερή των δανειστών, οι οποίοι σε πείσμα οποιασδήποτε πολιτικής λογικής μοιάζουν να την εξωθούν σε αποδοχή απαράδεκτων οικονομικών μέτρων. Είναι πλέον φανερό πως οι τοκογλύφοι δανειστές βρήκαν την αγελάδα και προσπαθούν να απομυζήσουν όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία της. Έχουμε χρυσοπληρώσει την εσκεμμένη ενέργεια των πολιτικών μας διαχρονικά, που μας χρέωναν για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε, που ακολούθησαν αυτή την αλάνθαστη συνταγή πτώχευσης και ειρηνικής υποδούλωσης ενός Λαού, που στερείται πραγματικών Ηγετικών Κυβερνήσεων, που έχουμε πολύ χρόνο να τις δούμε στο προσκήνιο.
Η Κυβέρνηση Τσίπρα έχει διαβεβαιώσει τον Ελληνικό Λαό προεκλογικά ότι θα σκίσει τα Μνημόνια και θα απελευθερώσει τους Έλληνες από το καθημερινό άγχος της φτώχειας. Η προσπάθεια της κυβέρνησης για «διόρθωση» της πορείας της και η διαπραγμάτευση με «αξιοπρέπεια» αποδείχθηκε ένα μεγάλο ψέμα, αφού τα έδωσε όλα ό,τι της ζήτησαν και με το παραπάνω. Αυτό είναι φανερό γιατί περισσεύουν τα θετικά σχόλια των υπαλλήλων του Συστήματος, που βρίσκεται στα ύπατα αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντί να αποφύγουμε και άλλο Μνημόνιο υποθηκεύθηκαν τα πάντα, ενώ μας τα παίρνει η Κυβέρνηση μέσα από την τσέπη μας μέχρι να μείνουμε πανί με πανί. Εκεί το πάνε. Όλοι τους, η Ελληνική Κυβέρνηση των υποτακτικών του Ρότσιλντ και τα κοράκια της Ε.Ε. θέλουν τον Ελληνικό Λαό εξαθλιωμένο και ανήμπορο να αντισταθεί, αφού αντιμετωπίζει προβλήματα καθημερινής επιβίωσης.
Μας λέγουν ότι ετέθησαν με έμφαση τα επιδιωκόμενα από ελληνικής πλευράς, όπως η αποφυγή ενός νέου μνημονίου, η απομάκρυνση της Τρόϊκας, η μείωση και η ρύθμιση του δημόσιου χρέους., αλλά όλα γυρίζουν ανάποδα. Οι εταίροι μας στην Ευρώπη θεωρούν αδιανόητη την προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης να βγει , ελεύθερη πλέον στις αγορές. Η επίτευξη των παραπάνω στόχων θα σηματοδοτούσε την επιτυχία της ακολουθούμενης πολιτικής και, παράλληλα, την αλλαγή σελίδας για τη χώρα, καθώς η κυβέρνηση θα μπορούσε να επικαλεστεί το τέλος της επιτήρησης και να μας αδειάσει τη γωνιά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο από όπου πέρασε άφησε πίσω του Οικονομική καταστροφή. Τα μηνύματα προς την Αθήνα είναι αρνητικά.
Το Eurogroup ζήτησε, την υλοποίηση των συμφωνηθέντων και το μήνυμα είναι πλέον καθαρό. Οι δανειστές είναι αμετακίνητοι στα αιτήματά τους για τα εργασιακά και απαιτούν νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό. αφήνοντας την Ελληνική κυβέρνηση μετέωρη, αφού ο σχεδιασμός που προέβλεπε επίλυση όλων των ζητημάτων μέχρι τα τέλη του έτους, μοιάζει κυριολεκτικά να βρίσκεται στον αέρα. Αυτές τις ημέρες απειλείται η Κυβερνητική αντοχή. Αναμένεται η αξιολόγηση του κύκλου διαβουλεύσεων με την τρόικα αλλά και οι όροι διαμόρφωσης των νέων μέτρων, ώστε βάσει των νέων δεδομένων να αποφασίσουν οι Κυβερνητικοί τα επόμενα βήματα που, πλέον, περιλαμβάνουν όλα τα ενδεχόμενα…

«Ο Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια