Header Ads

Πέρασαν κιόλας 14 χρόνια από εκείνο το ονειρεμένο καλοκαίρι που η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης


Πέρασαν κιόλας 14 χρό­νια από εκείνο το ονειρεμέ­νο καλοκαίρι που η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε την κο­ρυφή της Ευρώπης. Μια μέ­ρα σαν σήμερα, στις 12 Ιου­νίου του 2004 το πειρατικό του Ότο Ρεχάγκελ αν και το απόλυτο αουτσάιντερ στην αναμέτρηση της πρεμιέ­ρας με τους οικοδεσπότες Πορτογάλους, «άλωσε» το «Ντραγκάο» δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις του. 
Στο παιχνίδι οι Έλλη­νες διεθνείς μπήκαν δυνα­τά με το ξεκίνημα και μόλις στο 7ο λεπτό ο Γιώργος Κα­ραγκούνης με δυνατό δε­ξί σουτ νίκησε τον Ρικάρντο και άνοιξε το σκορ για την ε­θνική μας ομάδα. 
Οι Πορτογάλοι με αστέ­ρια όπως ο Φίγκο, ο Ρουί Κό­στα, ο Παουλέτα και ο νεα­ρός τότε Κριστιάνο Ρονάλ­ντο στη σύνθεσή τους αιφ­νιδιάστηκαν και στο 51ο λε­πτό ήρθε και το 2-0 για την Ελλάδα. Ο Γιούρκας Σεϊταρί­δης έφυγε στην αντεπίθε­ση, ο Ρονάλντο τον ανέτρε­ψε κι ο Άγγελος Μπασινάς έκανε το 2-0 από το σημείο του πέναλτι. 
Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Φελίπε Σκολάρι ήταν να μειώσει στις καθυ­στερήσεις με κεφαλιά του Ρονάλντο. 
Η πρώτη νίκη σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης ήταν πλέον γεγονός για την ελληνική ομάδα και το όνει­ρο μόλις είχε ξεκινήσει. 
Οι συνθέσεις του αγώνα : 
Πορτογαλία (Λουίς Φε­λίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Α­ντράντε, Κόουτο, Φερέιρα, Ρούι Ζόρζε, Κοστίνια (65΄ Νούνο Γκόμεζ), Μανίς, Ρού­ι Κόστα (46΄ Ρονάλντο), Φί­γκο, Σιμάο (46΄Ντέκο), Πα­ουλέτα 
Ελλάδα (Οτο Ρεχά­γκελ): Νικοπολίδης, Σεϊτα­ρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπου­λος (67΄ Νικολαϊδης), Χαρι­στέας (74΄ Λάκης), Φύσσας, Βρύζας, Καψής, Καραγκού­νης (46΄ Κατσουράνης) 


ΠΗΓΗ: in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια