Header Ads

Σκέψεις και Απόψεις για την αξιοποίηση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνος


-Σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζουμε κάθε προσπάθεια, από όπου και να προέρχεται, αποκάλυψης, προστασίας και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου, του αρχαίου σταδίου, του αρχαιολογικού μουσείου και συνολικά των αρχαιολογικών χώρων της Αρχαίας Σικυώνας.

-Το μόνο που βλέπουμε όμως μέχρι σήμερα, σε μόνιμη σχεδόν βάση και επωδό, ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων να αναφέρεται στο ποσό των 200.000 ευρώ -100.000 Ε από τον Δήμο και 100.000 Ε από τη Περιφέρεια –ως επιχορήγηση προς το Σωματείο «διάζωμα» για να αναλάβει τις εργασίες για το πρόγραμμα της αναστήλωσης και ανάδειξης του Αρχαίου θεάτρου της Αρχαίας Σικυώνας .[Το ποσό δεν φθάνει ούτε για τις φιέστες που συνηθίζει να κάνει].

-Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, για να αποκαλυφθεί και να λειτουργήσει το Αρχαίο Θέατρο της Αρχαίας Σικυώνας απαιτούνται 7.000.000 εκ ευρώ.

-Τελευταία είδαν το φώς της δημοσιότητας νέες ανακοινώσεις της Δημοτικής αρχής, με σχετικές φωτό για τις ανάγκες της περίπτωσης, που αναφέρονται σε ολοκλήρωση κάποιας φάσης εργασιών και συνέχιση άλλης φάσης, για ολοκλήρωση επταετή κύκλου εγκεκριμένου σχεδίου και άνοιγμα νέου κύκλου .

-Σε απλά Ελληνικά……… ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

-Οκτώ [8] ολόκληρα χρόνια, ή [48] δίμηνα, είναι η Δημοτική αρχή στο τιμόνι του Δήμου και το μόνο που βλέπουν οι Δημότες μας είναι η απαξίωση και ο μαρασμός όχι μόνο των αρχαιολογικών χώρων, αλλά συνολικά όλης της περιοχής του Δήμου Σικυωνίων.

-Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα οι αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειστοί, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού.

-Η ανάδειξη των Αρχαιολογικών χώρων, συνολικά, της Αρχαίας Σικυώνας είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα και αφορά τη πρόοδο και ανάπτυξη του Δήμου Σικυωνίων και της ευρύτερης περιοχής. Χρειάζονται συντονισμένες και συλλογικές προσπάθειες από όλους τους παράγοντες, πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και επιστημονικούς, εντός και εκτός των συνόρων της περιοχής, για να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

-Η Πολιτεία, το Κράτος, έχει τη δυνατότητα από Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα να εντάξει και να χρηματοδοτήσει τη συνολική ανάδειξη όλων των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου Σικυωνίων .

Υ.Γ. 1. Να μη ξεχνούν οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα ψεύτικα προγράμματα του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής, που υποσχέθηκε επίλυση σοβαρών προβλημάτων π.χ. του νερού κ.λ.π. σε δύο [2] μήνες. Από τότε πέρασαν σαράντα οκτώ [48] δίμηνα και έπεται συνέχεια.

Υ.Γ. 2. Μια επίσκεψη των πολιτών στους Αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Σικυώνας και στο ιστορικό κτίριο ΤΣΙΛΕΡ στην πόλη του Κιάτου, θα τους πείσει για την πλήρη ανυπαρξία της Δημοτικής αρχής.

Υ.Γ. 3. Ποιές ενέργειες έκανε η Δημοτική αρχή προκειμένου, με την ευκαιρία κατασκευής της Ν.Ε.Ο. [ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ] να κατασκευασθεί κόμβος και έξοδος, στο ύψος των διοδίων, που θα οδηγούσε στις αρχαιότητες της Αρχαίας Σικυώνας;

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
KIATO 6 -5-2018
ΠΡ.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ-Δ.Σ.
ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια