Header Ads

Σημαντική νίκη στο κυνήγι της δεύτερης θέσης πέτυχε ο ΠΑΟΚ !


Σημαντική νίκη στο κυνήγι της δεύτερης θέσης πέτυχε ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας με ανατρο­πή την σφριγηλή Ξάνθη με 2- 1. Ο γηπεδούχος βρέθηκε πί­σω στο σκορ. Στο 16΄ η Ξάνθη πήρε προβάδισμα και μετά από κακή συνεργασία αμυντικών ο Καμαρά μεταβίβασε στον Γέ­ντρισεκ και αυτός σκόραρε σε κενή εστία, κάνοντας το 0-1. Στο 67΄ ο Λουτσέσκου αποφά­σισε να κάνει διπλή αλλαγή, τοποθετώντας τους Σάκχοφ και Μπίσεσβαρ και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά ο Μπίσε­σβαρ, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα και με ζυγισμέ­νη κεφαλιά, παραβίασε την ε­στία του Ζίφκοβιτς ισοφαρίζο­ντας σε 1-1. . Η τελευταία αλ­λαγή του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Ευθύμης Κουλούρης, δύ­ο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του με πλασέ στο 85΄, μετά α­πό φάουλ του Μπίσεσβαρ, και «ξελάσπωσε» με το γκολ αυ­τό τον ΠΑΟΚ, οδηγώντας στο «τρίποντο» την ομάδα του και στην 12η σερί εντός έδρας νί­κη της στο πρωτάθλημα, ΠΑ­ΟΚ – ΞΑΝΘΗ 2-1 
Το Σαββατοκύριακο των δι­οικητικών εξελίξεων επηρέ­ασε θετικά τον Παναθηναϊκό, που έφυγε νικητής από τη Νέ­α Σμύρνη με 3-0 επί του Πα­νιωνίου, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League. Ο Λουτσιάνο Νέβες με απευ­θείας φάουλ στο 35΄ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρω­τάθλημα, ενώ τρία λεπτά αρ­γότερα ο Λουντ «κεραυνοβό­λησε» τον Κότνικ κι έβαλε τις βάσεις για την μόλις δεύτερη εκτός έδρας νίκη του Πανα­θηναϊκού. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 87΄ ο Μο­λίνς. 
Με πρωταγωνιστή τον Ντι­γκινί, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ (36΄, 68΄, 76΄) στην 100η συμμετοχή του στην Super League, ο Ατρόμητος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη επί του υποβιβασμένου Πλα­τανιά. Ο Ατρόμητος, ο οποί­ος εξασφάλισε και μαθηματι­κά σήμερα την 4η θέση, άνοι­ξε το σκορ στο 30΄ με τον Ού­μπιντες στην εκτέλεση πέναλ­τι, μετά την ανατροπή του Ου­άρντα από τον Ντικαμονά. Έ­ξι λεπτά αργότερα, ο Ουάρ­ντα έβγαλε τη σέντρα από α­ριστερά, ο Ντιγκινί έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 2-0, ε­νώ με τέρματα του ίδιου στο 68΄ και το 76΄ διαμορφώθηκε το 4-0. Στο 84΄, πάντως, ήρθε και το γκολ της τιμής για τον Πλατανιά, μετά από προβο­λή του Ουντότζι στη μικρή πε­ριοχή του Ατρόμητου. Οι γη­πεδούχοι συνέτριψαν εντός έ­δρας με 4-1 τους Κρήτες. 
Με γκολ του Αλμπάνη στα 29’’ (!), ο Απόλλων Σμύρ­νης κέρδισε με σκορ 1-0 τον Ολυμπιακό στη Ριζούπο­λη και εξασφάλισε την παρα­μονή του στην Super League. Δικαιολογημένα τα παράπονα των Πειραιωτών για δύο παρα­βάσεις πέναλτι στα τελευταία λεπτά του αγώνα. 
Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τη νίκη στην Κέρκυρα με 3- 1, σκαρφάλωσε στην 5η θέ­ση και «εκδικήθηκε» τους Φαί­ακες για το «διπλό» στην Τρί­πολη το 2011, που είχε «ρίξει» μαθηματικά τους κιτρινομπλέ αλλά «σωθηκαν» ελέω... Ηρα­κλή. Ελάχιστες ελπίδες παρα­μονής έδωσε ο Παναιτωλικός στους γηπεδούχους, Τα γκολ: 85’ Τουράμ / 40’ Τσιλιανίδης, 48’, 68’ Μανιάς 
Σ’ ένα «νερόβραστο» παιχνί­δι στα Γιάννενα, ΠΑΣ και ΑΕΛ δημιούργησαν ελάχιστες ευ­καιρίες, δεν σκόραραν και το τελικό 0-0 ήρθε σχεδόν... μοι­ραία. Έσπασε το χέρι του ο Χούμπτσεφ, σώθηκαν και μα­θηματικά οι φιλοξενούμενοι. Το ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΛ 0-0., βο­λεύει και τις δύο ομάδες. Με γκόλ (πεν.) του Κιαράρ ο Πα­ναιτωλικός νίκησε σρο 75΄ την Λαμία με 1-0. 

Δεν υπάρχουν σχόλια