Header Ads

Πρωταθλήτρια Σούπερ Λίγκ Ελλάδας η ΑΕΚ : Η Ένωση επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ και επιστρέφει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια…- Μου ξανάρχονται ένα – ένα χρόνια δοξασμένα !


Τον 12ο τίτλο στην Ιστο­ρία της και πρώτο μετά το 1994 πανηγυρίζει η ΑΕΚ. Δύ­ο αγωνιστικές πριν το φινά­λε της Super League (28η) η Ένωση επικράτησε με 2- 0 του Λεβαδειακού στο ΟΑ­ΚΑ κι αν δεν έρθουν τα πά­νω κάτω τις επόμενες ημέ­ρες (εκκρεμεί η απόφαση της επιτροπής εφέσεων για την τύχη του ντέρμπι, ΠΑ­ΟΚ-ΑΕΚ), η ομάδα του Μα­νόλο Χιμένεθ επιστρέφει στην κορυφή του ελληνι­κού πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια. Η ΑΕΚ έψα­ξε το γκολ που θα της έλυ­νε τα πόδια από το ξεκίνη­μα του αγώνα. Ο Μπακασέ­τας απείλησε μόλις στο 38ο δευτερόλεπτο για να ακο­λουθήσουν οι ευκαιρίες των Λιβάγια (2’) και Γιακουμάκη (10’). Η πίεση των γηπεδού­χων ανταμείφθηκε στο 12’: Στο γύρισμα του Λόπες, η μπάλα βρήκε το χέρι του Νιάσε κι ο διαιτητής Τζήλος έδειξε την άσπρη βούλα, για το 1-0 από τον Μπακα­σέτα. Τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Γιακουμάκη δεν βρήκε στόχο για να ακολου­θήσει ένα καλό διάστημα για τον Λεβαδειακό. 
Από το 19’ ως το 26’ οι φιλοξενούμενοι απείλη­σαν με τους Πέτρο Γιακου­μάκη, Μητρόπουλο και Σα­βαντόγκο ωστόσο δεν κιν­δύνεψε ιδιαίτερα η εστία του Μπάρκα. Η «Ένωση» α­νέλαβε ξανά τα ηνία και εί­χε δοκάρι στο ημίωρο, κα­θώς στην προσπάθεια του Λόπες, ο Αντιλέχου παρα­λίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθεια να απομα­κρύνει. Τελικά, το 2-0 ήρθε στο 33’, όταν από συνδυα­σμό των Μπακάκη-Λιβάγια- Γιακουμάκη η μπάλα στρώ­θηκε στον Μπακασέτα που με σουτ εκτός περιοχής νί­κησε τον Επασί για δεύτε­ρη φορά! 
Το δεύτερο ημίχρονο ή­ταν διαδικαστικού χαρα­κτήρα. Ένα σουτ του Νιά­σε που πέρασε έξω στο 57’ κι ένα του Τσιαμπούρη που μπλόκαρε ο Μπάρκας στο 62’ ήταν ό,τι καλύτερο από πλευράς Λεβαδειακού. Η Α­ΕΚ απείλησε με τη κεφαλιά του Γιακουμάκη από το κόρ­νερ του Γκάλο σο 62’ενώ το ΟΑΚΑ σείστηκε στο 83’ όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο αρχηγός Πέτρος Μά­νταλος, έπειτα από απουσία περίπου έξι μηνών! Θα μπο­ρούσε να χρεωθεί και ασίστ στον Λάζαρο Χριστοδουλό­πουλο – που επίσης αποθε­ώθηκε – αλλά ο τελευταίος πέφτοντας σούταρε ψηλά στο πρώτο λεπτό των κα­θυστερήσεων, με το 2-0 να μένει μέχρι τέλους και τους παίκτες του Μανόλο Χιμέ­νεθ να γνωρίζουν την απο­θέωση από τους περίπου 60.000 φίλους της που ζή­τησαν επίμονα το νταμπλ (ο τελικός Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ είναι προγραμματι­σμένος για τις 12 Μαΐου). 

Διαιτητής: Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας) 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 20’ Μητρόπου­λος, 48’ Αντιλέχου, 89’ Ζα­ραδούκας 
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμέ­νεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Μπα­κασέτας, Λόπες (56’ Γκά­λο), Λιβάγια (83’ Μάνταλος) Γιακουμάκης Γ. (77’ Χριστο­δουλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια