Header Ads

Μήπως η Τουρκία οδεύει προς διάλυση;

Διαβάζω το άρθρο του Κίμωνα Χαραλάμπους στο el.gr Δήμου Λιακόπουλου, που λέγει: Δεκάδες τούρκοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής κατά την διάρκεια της ευρείας κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης που εξαπέλυσε η Άγκυρα στη βορειοδυτική Συρία, προκειμένου να εμποδίσει την δημιουργία κουρδικού κράτους, που ξεκινά από την εν λόγω περιοχή. Τα πράγματα για την Τουρκία, δεν πάνε καθόλου καλά και ο έλεγχος φαίνεται πως χάνεται και μαζί του η προσπάθεια της όποιας ειρηνικής διευθέτησης των προβλημάτων στην Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Σήμερα, Τρίτη, λίγες ώρες μετά το επεισόδιο στα Ίμια, όταν η τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη την πρύμνη του πλοίου ανοιχτής θαλάσσης με τον κωδικό αριθμό 90 του Λιμενικού Σώματος, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε: «Να μην νομίζουν ότι δεν προσέχουμε τις κινήσεις για την αναζήτηση αερίου ανοιχτά της Κύπρου και τις κινήσεις στο Αιγαίο με τις βραχονησίδες. Εμείς προειδοποιούμε όσους κάνουν το λάθος βήμα στην Κύπρο και το Αιγαίο, να μην ξεπερνούν τα όρια».
Είναι λοιπόν, φανερό ότι η Τουρκία ανοίγει πολλά μέτωπα! Ενδεικτικά τα πιο «θερμά» αυτή την στιγμή: Αιγαίο, Κύπρος, Βόρεια Συρία, Βόρειο Ιράκ! Ήδη στην Βόρεια Συρία, όπως μερικοί έχουν διαβάσει στο el.gr, «έφαγε» διπλή σφαλιάρα από Ρωσία και ΗΠΑ . Το Ισραήλ την κατηγορεί δε ότι στηρίζει την Χαμάς, την οργάνωση του Λιβάνου, που στρέφεται κατά των Εβραίων. Στο Βόρειο Ιράκ, η Γερμανία εκπαιδεύει Κούρδους Πεσμεργκά μαζί με τους Αμερικανούς. Συνάμα οι Τούρκοι «ανοίγονται» σε Αιγαίο και Κύπρο, με τον Στόλο τους.
Η εκτίμηση είναι πως η Τουρκία δεν θα «αντέξει» τόσα μέτωπα και αυτό θα το δούμε σχετικά σύντομα. Τέλος, θα σταθούμε στην δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου, η οποία «τάραξε» τους κύκλους της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς! «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος. Εγώ το πιστεύω γιατί δεν έχω βρει καλό Τούρκο. Τους λείπουν στοιχειώδεις έννοιες. Ο Τούρκος δεν έχει την έννοια του δικαίου». Από τον πολιτικό χώρο του κ. Πάγκαλου, η δήλωση χαρακτηρίστηκε «ανόητη». Ωστόσο, πιστέψτε μας δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο κ. Πάγκαλος «βλέπει» ενδεχόμενα την διάλυση της Τουρκίας να έρχεται και ως «πολιτικός χαμαιλέων» προσαρμόζεται στο νέο περιβάλλον; Μήπως ήλθε η ώρα; Λέτε;

Γράφει
ο “Κορίνθιος”
χές μου, αν δεν έλεγα πάντα την αλήθεια όσο πικρή ή βαρετή κι΄ αν είναι. Η Εθνική, πολιτική και Οικονομική κατάσταση της χώρας έχει κατάλληλα οδηγηθεί στο έσχατο σημείο, έχει περιέλθει σε κάθετη πτώση, σε περιδίνηση θα έλεγα. Αυτή η δυσχερής θέση δεν είναι συμπτωματική, αλλά κατευθυνόμενη με συνοδοιπόρους τους πολιτικούς της χώρας. Ήλθε η ώρα ο μεγαλοδύναμος Θεός να βάλλει το χέρι Του… « Ο Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια