Header Ads

Πάγιο αίτημα φορέων και κινημάτων που προχωρά»

«Φορέας Διαχείρισης Κορινθιακού Κόλπου:

Βουλευτής Γ. Ψυχογιός:

Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται και ψηφίζεται το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.
Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε την ομιλία του την πολιτική επικαιρότητα και ειδικότερα την υπόθεση της Novartis: «Αφήστε τις απειλές, τις κατάρες και τις κουκούλες και να δείξουμε όλοι τη δέουσα σοβαρότητα, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και ο Νόμος για μια εξαιρετικά σημαντική υπόθεση που υπερβαίνει τα όρια της χώρας».
Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο: «Είναι ένα πολύ σημαντικό νομοθέτημα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που έρχεται σε συνέχεια άλλων νομοθετικών και διοικητικών παρεμβάσεων, οι οποίες καταδεικνύουν τη γενικότερη στόχευση της παρούσας Κυβέρνησης προς ενίσχυση των περιβαλλοντικών πολιτικών.Δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο λειτουργίας των φορέων αυτών πανελλαδικά Ένα πλαίσιο που χτίστηκε έπειτα από μελέτη όλων των παραμέτρων και διαβούλευση με όλους φορείς».
Σήμερα ολοκληρώνεται αυτή η προωτοβουλία καθώς στο άρθρο 2 του προς ψήφιση Νομοσχεδίου προβλέπεται η σύσταση Φορέα Διαχείρισης Κορινθιακού Κόλπου με έδρα την Κόρινθο. Το επόμενο διάστημα, πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί, ώστε να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η λειτουργία του νέου Φορέα στην περιοχή μας. Είναι ένα θέμα το οποίο είχαμε πολύ ψηλά στις προτεραίοτητές μας όλο το προηγούμενο διάστημα και είχαμε κάνει συντονισμένες παρεμβάσεις. Ήταν άλλωστε πάγιο αίτημα Δήμων, φορέων και κινημάτων για τον Κορινθιακό.
Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ακόμα στους εργαζόμενους στους ΦΔΠΠ: «Το Υπουργείο από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση των εργασιακών τους θέσεων. Μελετώντας, λοιπόν, όλες τις διαθέσιμες λύσεις προχωράει για το 2018 σε 8μηνες συμβάσεις, με δεδομένους τους αυστηρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς στις προσλήψεις. Όμως, το 2019 θα γίνει προκήρυξη θέσεων αορίστου χρόνου, ώστε να αποκατασταθεί με τον πιο δίκαιο τρόπο η χρόνια αβεβαιότητα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και σε αυτή την ομάδα εργαζομένων. Το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε εγρήγορση και θα συμβάλλουμε, ώστε να εφαρμοστούν στην πράξη οι σταθερές θέσεις εργασίας».
Κλείνοντας, ο Γ. Ψυχογιός υπογράμμισε ότι η περιβαλλοντική πολιτική που ασκεί μια Κυβέρνηση καθόλου ξεκομμένη δεν πρέπει να θεωρείται από την γενικότερη πολιτική στόχευση που έχει. «Ο σεβασμός στο περιβάλλον μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης είναι πάνω απ’ όλα σεβασμός στην κοινωνία. Θέτει τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη. Είναι μέρος του παράλληλου προγράμματός μας και ισχυρή ένδειξη του αριστερού αποτυπώματος που θέλουμε να αφήσουμε, της βιώσιμης ανάπτυξης στην οποία στοχεύουμε. Αντίθετα, οι αποσπασματικές λύσεις του παρελθόντος, τα μπαλώματα και τα στραβά μάτια σε σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα είναι κι αυτά μέρος από το γαϊτανάκι της γενικότερης πολιτικής των πελατειακών σχέσεων, της διαπλοκής και της διαφθοράς. Της πολιτικής που ως αυτοσκοπό είχε την εξυπηρέτηση συμφερόντων και όχι τις ανάγκες της κοινωνίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια