Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ  φ.  1578

Δήμος Κορινθίων
Για την κατάργηση του Κέντρου Κράτησης λαθρομεταναστών, ούτε λόγος…

    Η πόλη της Κορίνθου αποτελεί πλέον από την ώρα που ο αλήστου μνήμης Υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Μπεγλίτης, ως αρμόδιος, δεν φρόντισε να διατηρηθεί η λειτουργία του ιστορικού 6ου Συντάγματος Πεζικού, όπως αυτό συνέβη σε όλα τα Στρατόπεδα της Πελοποννήσου, Ναυπλίου, Σπάρτης, Τριπόλεως, που διαθέτει και Αεροπορική μονάδα και Καλαμάτας, ¨Ανοχύρωτη Πόλη¨. Φυσικά το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε η Νέα Δημοκρατία, όταν βρήκε νεκρό το κουφάρι του κτιριακού συγκροτήματος και το μετέτρεψε σε «Κέντρο κράτησης» λαθρομεταναστών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι κρατούμενοι αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, αλλά σε σταθερό αριθμό πάντα γύρω από τα χίλια άτομα, που καλοπερνάνε, τρώγοντας, πίνοντας και βρίζοντας την Ελλάδα και τους Έλληνες.
    Ενθυμούμαι πως από τότε, όλα τα κόμματα αντιδρούσαν, αλά μέχρις ενός ορίου. Ακόμη και στο πρόγραμμά του το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διατυμπανούσε σε όλους τους τόνους ότι μόλις; Θα ανελάμβανε την εξουσία θα έκλεινε τα εκτρώματα του απάνθρωπου είδους. Μετά όμως την ανάληψη της πλανεύτρας εξουσίας, όλα ξεχάστηκαν, αφού κόμμα και βουλευτές, καλά βολεύονται. Ούτε η ασφάλεια των πολιτών πλέον τους ενδιαφέρει, ούτε το ξεπούλημα της περιουσίας του κράτους, ούτε η εξαθλίωση των Ελλήνων από τις αλλεπάλληλες οικονομικές αφαιμάξεις.
    Αλήθεια, με πόσο θράσος κυκλοφορούν ανάμεσά μας με αυτά, που ψηφίζουν;

Στην πρώτη Συνέντευξη του Δημάρχου Κορινθίων ο Αλέξ. Πνευματικός αναφέρθηκε στην ανάγκη η Δημοτική Αρχή 
να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της
Κόρινθος,  07-01-2018 :  Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, παραχώρησε συνέντευξη τύπου την Κυριακη 7 Ιανουαρίου 2018 σε τοπικά ΜΜΕ, στην οποία αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της. Έχουν γίνει πολλά από το οραματικό Πρόγραμμα, αλλά έχουμε ακόμη πιο πολλά να υλοποιήσουμε. Είπε κοντολογίς ο Δήμαρχος Κορινθίων.  Ο κ. Αλέξανδρος Πνευματικός Έκανε και μια αναφορά σε όλα τα μεγάλα έργα, που έχει προτεραιότητα η Δημοτική Αρχή για το2018.


Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
Νεκρός βρέθηκε ο τοξικομανής, που δολοφόνησε γυναίκα στο Λουτράκι!

«Νεκρός είναι ο δολοφόνος του Περιστερίου, ο οποίος τον Ιούλιο του 2017 είχε δολοφονήσει την 51χρονη σύντροφό του με 10 μαχαιριές. Ο δράστης ο οποίος κρατούνταν στις φυλακές του Κορυδαλλού βρέθηκε σε κώμα, ενώ ο Αλβανός συγκρατούμενός του είχε κόψει τις φλέβες του. Αμέσως μεταφέρθηκαν και οι δύο στο νοσοκομείο των φυλακών, όπου ο 45χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Στη συνέχεια, ο Αλβανός συγκρατούμενός του, κατέθεσε ότι έκαναν χρήση ηρωίνης και ο ίδιος αναγκάστηκε να κόψει τις φλέβες του για να μην πέσει κι αυτός σε κώμα.
Ο 45χρονος το καλοκαίρι του 2011 είχε δολοφονήσει την πρώτη του σύντροφο στο Λουτράκι και έκτοτε ήταν τρόφιμος στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί. Μάλιστα έμενε στον ξενώνα του ψυχιατρικού ιδρύματος και τον παρακολουθούσε ψυχίατρος, ενώ έπαιρνε τα φάρμακά του και έβγαινε κάθε μεσημέρι. Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο 45χρονος έκανε σχέση με την 51χρονη γυναίκα από το Περιστέρι, την οποία και επισκεπτόταν στο σπίτι της σε κάθε έξοδό του από το Δαφνί.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Γιώργος Ζ. είχε πει στους αστυνομικούς: «Όταν έφυγα από τον ξενώνα, το μεσημέρι της Τετάρτης, είχα 20 ευρώ και πήγα και αγόρασα μια δόση κοκαΐνης. Μετά κατευθύνθηκα στο σπίτι μου στο Περιστέρι. Τσακώθηκα με τη φίλη μου και την σκότωσα. Έτσι είχε γίνει και την πρώτη φορά…». Ο δράστης είχε γνωριστεί με το τελευταίο θύμα του, πριν τρία χρόνια, καθώς εκείνη δούλευε, ως καθαρίστρια στον ξενώνα, ενώ αργότερα της παραχώρησε το σπίτι του στην οδό Παραμυθιάς στο Περιστέρι, προκειμένου να διαμένει εκεί.
Επισημαίνεται, πως και την πρώτη του σύντροφο στο Λουτράκι την είχε σκοτώσει μετά από χρήση κοκαϊνης, στις 25 Ιουλίου του 2011. Τότε είχε αποδώσει τη δολοφονία στην κακιά στιγμή και σε λόγους ερωτικής αντιζηλίας, ενώ είχε ισχυριστεί ότι διέφυγε για να αυτοκτονήσει ή να εξομολογηθεί. Χώρος του εγκλήματος ήταν το εξοχικό του δράστη, ο οποίος μετά την δολοφονία είχε εξαφανιστεί. Αργότερα εντοπίστηκε, συνελήφθη και προφυλακίστηκε», όπως αναφέρθηκε στο star.gr.

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
    Λίγα λόγια ακόμα…
Για το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας Κορινθίας…

Η ανά χείρας εφημερίδα τοπικών ενδιαφερόντων, «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» από τα πρώτα βήματά της ασχολήθηκε με την απείρου κάλλους περιοχή του Οροπεδίου της Ζήρειας και των Τρικαλοχωρίων του Δήμου Ξυλοκάστρου. Αρκετές οι δημοσιεύσεις, που αφορούσαν την ανάδειξη και τις παρεμβάσεις μας για αξιοποίηση του Σπηλαίου Σταλαγμιτών Σταλακτιτών ¨ΕΡΜΗΣ¨, που βρίσκεται στις πλαγιές του όρους, παράλληλα με την αξιοποίηση της χειμερινής χιονοσκεπούς περιοχής, ως Χιονοδρομικό κέντρο. Ο τότε ρέκτης Δήμαρχος και αναμορφωτής του Ξυλοκάστρου, Δημήτρης Σκούρας έβαλε τις βάσεις κάνοντας την αρχή. Μελέτησε, δημιούργησε αντίστοιχους Φακέλους έργων και με συνεπίκουρο τον φίλο μας Συνταγματάρχη Μηχανικού συντοπίτη του Κώστα Παπακωνσταντίνου, Διοικητή της ΜΟΜΑ κατασκευάστηκε ο νέος δρόμος προσπέλασης προς τα Τρικαλοχώρια, που έχουν αναπτύξει μία αξιόλογη Ξενοδοχειακή υποδομή. Στη συνέχεια ο επόμενος Δήμαρχος Αντώνης Κλαδούχος, προώθησε ακόμα περισσότερο το όλο έργο και φτάσαμε στη σημερινή μορφή ανάπτυξης της περιοχής.
Το Αθλητικό και Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, ανέλαβε να το διαχειριστεί η δημοτικοσυνεταιριστική Ζήρεια Α.Ε., χωρίς όμως τις αναγκαίες επιχορηγήσεις, ώστε να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο ο φυσικός πλούτος του ορεινού όγκου και να γίνει αισθητός χώρος χειμερινής και θερινής αναψυχής, προετοιμασίας  αθλουμένων ομάδων και άλλων επενδύσεων με κυρίαρχο βάρος στην αξιοποίηση του Σπηλαίου ¨Ερμής¨ Η Δημοτική Αρχή, υπό την Δημαρχία του Ηλία Ανδρικόπουλου, οφείλει κατά τη γνώμη μας, να ενσκήψει πάνω σε αυτόν τον τομέα, γιατί αποτελεί μοναδικό ή σπάνιο φαινόμενο ο συνδυασμός τόσων τουριστικών χαρακτηριστικών στην περιοχή του Δήμου. Βουνό, Θάλασσα, Αρχαιολογική γειτονιά και θρησκευτικό ενδιαφέρον!...
Κρίνεται σκόπιμο α αναφερθούμε σε ένα γεγονός, που θα μπορούσε να τελεσφορήσει και να αναδείξει τις ομορφιές του ορεινού όγκου ακόμη περισσότερο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν ήταν Αρχηγός ΓΕΣ ο συμπολίτης μας εκ Ξυλοκάστρου, Στρατηγός Βασίλειος Κούρκαφας, είχε φροντίσει να έρχονται Μοίρες των Δυνάμεων Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών στη Ζήρεια για Χειμερινή Διαβίωση. Είχε δεν εγκρίνει κονδύλια για την ανέγερση μόνιμων Στρατιωτικών Εγκαταστάσεων προς τον ανωτέρω σκοπό. Ανοίχθηκαν μάλιστα τα πρώτα θεμέλια, αλλά μετά την Αποστρατεία του Στρατηγού, ο επόμενος Α/ΓΕΣ, ακύρωσε το έργο. Ήταν μία ατυχής περίπτωση για το Δήμο και την Κορινθία…
Προς επίρρωση των παραπάνω σας ενημερώνουμε ότι από ό,που πέρασαν παρόμοιες επισκέψεις Μονάδων Καταδρομών, στη συνέχεια δημιουργήθηκαν Χιονοδρομικά Κέντρα με καλές προοπτικές επισκεψιμότητας.  Οι περιοχές Λαλιάς Σερρών, το Καταφύγιο Ολύμπου με ανάβαση από την Ελασσόνα και ο Παρνασσός με άνοδο από την Αράχοβα, ήταν δημιουργήματα Μονάδων Καταδρομών  Αλεξιπτωτιστών, στις οποίες υπηρετούσε και έλαβε μέρος «Ο Κορίνθιος», ως Μόνιμος Αξιωματικός, αρχικά ως εκπαιδευόμενος και μετέπειτα, ως εκπαιδευτής Χιονοδρόμων.
Στη φωτογραφία βλέπετε ένα πρόσφατο ενσταντανέ του οροπεδίου της Ζήρειας και του Σαλέ, όπου υπάρχουν οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου. Ακόμη και για μία ημερήσια εκδρομή, αξίζει η ανάβαση!...

Δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γεωργίου Ψυχογιού
Ξεκίνησαν οι εργασίες εκβάθυνσης στη Μαρίνα Ξυλοκάστρου
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την επισπεύδουσα Υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε σχετική μας παρέμβαση, εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για τις αναγκαίες εργασίες εκβάθυνσης στην είσοδο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου, οι οποίες μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει.  Με την εξέλιξη αυτή ικανοποιείται ένα επιτακτικό αίτημα τόσο του Αγροτικού Αλιευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης όσο και του Ναυτικού Ομίλου Ξυλοκάστρου, προκειμένου να διεξάγονται με ασφάλεια οι επαγγελματικές και αθλητικές τους δραστηριότητες.  Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν, σε στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και τους αρμόδιους φορείς, περαιτέρω ενέργειες για την επίλυση θεμάτων, που αφορούν στη Μαρίνα Ξυλοκάστρου.
       Κόρινθος, 04/01/2018

Γιώργος Ψυχογιός
Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ


Δήμος Νεμέας

Για να γνωρίσουμε την Κορινθία καλύτερα…

     H Νεμέα, είναι κωμόπολη του Νομού Κορινθίας και έδρα του ομώνυμου δήμου, στην Πελοπόννησο. Έχει περίπου 4.249 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Η ευρύτερη περιοχή της Νεμέας αποτελεί την μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, στην οποία παράγονται τα ονομαστά κρασιά Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας Νεμέας Αγιοργήτικο και άλλα. Η περιοχή είναι ονομαστή για το κρασί της από τα αρχαία ακόμη χρόνια.    Πρώτες μαρτυρίες για οικισμό στην περιοχή έχουμε το 1500 π.Χ. . Το 576 π.Χ. δίπλα από την σημερινή Αρχαία Νεμέα υπήρχε το ιερό του Δία, ξενώνας, λουτρό, στάδιο και εκεί διεξάγονταν τα Νέμεα κάθε 4 χρόνια. Στα βυζαντινά χρόνια το χωριό δέχτηκε πολλές επιθέσεις από σλάβους και βούλγαρους, εμποδίζοντας όμως αυτούς να πάνε πιο κάτω. Κατακτήθηκε ωστόσο πρώτα από τους Λατίνους και μετά από τους Τούρκους. Στην επανάσταση του 1821 πήραν από εδώ μέρος στον αγώνα πολλοί κάτοικοι με αρχηγό το παπά της περιοχής. Απελευθερώθηκε το 1832 όπου έφυγε και το τελευταίο στράτευμα τούρκων από την Νεμέα. Η περιοχή κατακτήθηκε από τους Ιταλούς στις 26 Απριλίου 1941, ενώ στην κατοχή εδώ δημιουργήθηκαν ευρύτερα πολλά αντάρτικα τμήματα.    Η Νεμέα είναι χτισμένη πάνω σε λόφο, γι αυτό είναι μια ημιορεινή πόλη. Η σύνθεση του εδάφους είναι τέλεια για την καλλιέργεια κρασιού. Εδώ βγαίνει το καλύτερο κρασί σε όλη την Ελλάδα, γνωστό σαν αίμα του Ηρακλή από την αρχαιότητα. Επίσης βγαίνει πολύ καλό λάδι και πολλή καλή σταφίδα. Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν μέχρι το 1950, η μισή σημερινή Νεμέα ήταν χωράφια με στάρι.    Στη Νεμέα αξίζει να πάτε στο μοναστήρι της Παναγιάς του βράχου, στις 4 παλιές συνοικίες, στα αρχαία, στο αρχαιολογικό μουσείο και στο μουσείο κρασιού. Η πόλη της Νεμέας εξυπηρετείτα προς την κεντρική Πελοπόννησο από τη ΝΕΟ Κορίνθου – Τρίπολης  προς την Αθήνα με την προέκταση της πιο πάνω οδου, προς την Πάτρα από κόμβο Νεμέας με Βραχάτι και ΝΕΟ ή ΠΕΟ Κορίνθου – Πατρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια