Header Ads

Το διαρκές έγκλημα, που απαιτείται καταδίκη των ενόχων


Θάρρος  φ.  1574
Το διαρκές έγκλημα, που απαιτείται καταδίκη των ενόχων

    Αν οι Έλληνες Πολίτες είχαν επίγνωση τι πραγματικά επέτυχαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με την αναδιοργάνωση της Διοικητικής Διαίρεσης της Ελλάδας με τους Νόμους ¨ Ϊ. Καποδίστριας¨ και ¨ Καλλικράτης¨, επί Πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου αντίστοιχα, θα τους έφτυναν κατάμουτρα. Με το πρόσχημα του εκσυγχρονισμού για το καλό δήθεν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πέτυχαν εντελώς το αντίθετο. Η διάλυση των Κοινοτήτων, η απαξίωση των Δήμων σε πρώτη φάση και των Νομαρχιών σε δεύτερη, ήταν προσχεδιασμένη από τους Επικυρίαρχους  στα πλαίσια ελέγχου και ποδηγέτησης των διοικήσεων των παραπάνω φορέων σε όλους τους τομείς. Ένα ένα τα κομμάτια από το παζλ της Εθνικής υπόστασης αφαιρούνται από τον κορμό της Διοικητικής Διαίρεσης της χώρας, χωρίς να γίνεται αντιληπτός ο τελικός Αντικειμενικός Σκοπός, που είναι η διάλυση της έννοιας του Έθνους και η μαζοποίηση των Λαών.
Έταξαν Οικονομικούς πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να περάσουν ανώδυνα οι αλλαγές, άφησαν ελεύθερο το πεδίο στις Δημοτικές Αρχές για  να λεηλατήσουν το Δημόσιο χρήμα χωρίς παρεμβάσεις για να πετύχουν τη συγκατάβαση, ενώ ελέγχουν δια των δήμων και των ανθρώπων τους πλήρως την αφωνία για τα συμβαίνοντα στην Παιδεία, που ετέθη υπό την εποπτεία των Δήμων.  Είναι γνωστό ότι τα στοιχεία που έχουν δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα περιλαμβάνουν στις πρώτες θέσεις διαφθοράς το Δημόσιο τομέα και μάλιστα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξ αυτών το 73% των αποδεδειγμένων το έτος  2012 παραβάσεων υπεξαίρεσης, κλοπής και μίζας, αφορά τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ για το 2011 την πρωτοκαθεδρία ανέλαβαν οι Περιφέρειες, που πήραν επάνω τους το έργο των Νομαρχιών και ελέγχουν δια των οργάνων τους τα Οικονομικά και τις χρηματοδοτήσεις των Δήμων.
Στην προσπάθειά του το ¨Σύστημα¨ να ολοκληρώσει τον κύκλο της ποδηγέτησης της Αυτοδιοίκησης και μετά την φτωχοποίηση μισθωτών, συνταξιούχων και Επιχειρήσεων, άρχισε το πιεστικό πρόγραμμα λιτότητας των Δήμων και των Νομαρχιών – Περιφερειών. Ο πλήρης έλεγχος έχει ήδη γίνει πράξη, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Η ενοχή του 73%  των Αυτοδιοικητικών, έδωσε τη θέση της στην αφωνία και τη μη διεκδίκηση των απαιτουμένων πόρων, ενώ το Παρατηρητήριο Ορθής Εκτέλεσης, αντί όργανο προόδου, έχει καταστεί απροσπέλαστο φράγμα.
Προκαλεί το κοινό αίσθημα η μη δυναμική διεκδίκηση από τα όργανα της Αυτοδιοίκησης, τους ΟΤΑ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και της ΕΝΑΕ, αλλά και η μη καταγγελία της ελληνογερμανικής Συμφωνίας Παπανδρέου και Μέρκελ τον Μάρτιο του 2012 και η εν συνεχεία παράδοση αντί πινακίου φακής της αφρόκρεμας των Ελληνικών Αεροδρομίων, λιμένων, Ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων περιουσιακών στοιχείων της χώρας στα ¨κοράκια¨της Τρόϊκα. Ακόμα και σήμερα, που ο διαβόητος αχυράνθρωπος της Τρόϊκα Ντάϊσελμπλουμ δηλώνει ανερυθρίαστα ότι η Ελλάδα έγινε πιλοτική χώρα σε πτώχευση για να σωθούν οι δανειστές, κανένας κυβερνητικός παράγων δεν αντιδρά. Θα παραμείνουν οι ένοχοι στο απυρόβλητο; Ιδού το διαρκές έγκλημα, που ζητάει δικαίωση…

ΚΑΘΑΡΑ  φ.  1574
Είναι επικίνδυνοι για τον τόπο...

Οι Πολιτικές  εξελίξεις, που κινούνται σε ρυθμούς απίστευτα ταχύτερους από τις προσδοκίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης φανερώνουν τη μικρότητα των Ελληνικών πολιτικών κομμάτων, τα οποία βάζουν υπεράνω όλων τις κομματικές σκοπιμότητες. Το εξακριβωμένο γεγονός ότι ο πολιτικός βίος της χώρας έχει χάσει την εκτίμηση του Λαού και της κοινής γνώμης, δεν φαίνεται να αγγίζει τις ηγεσίες των κομμάτων Συγκυβέρνησης και Αντιπολίτευσης. Οι πολίτες έχουν πάψει από πολλού να εκτιμούν την πολιτική και τους πολιτικούς,, που βαρύνονται για την πτωτική πορεία του Ελληνικού Κράτους τα τελευταία σαράντα χρόνια. Δεν εμπιστεύονται τις ηγεσίες, αλλά και τους βουλευτές των κομμάτων, οι οποίοι έχουν καταστεί άβουλα όντα στις κομματικές προσταγές.
Όλοι είμαστε αψευδείς μάρτυρες ότι οι πολιτικοί, που μας έφεραν στο Οικονομικό και υπαρξιακό αδιέξοδο, αντί να μετανοήσουν, να ζητήσουν από τον Ελληνικό Λαό μία συγγνώμη για την παράδοση της Εθνικής Ανεξαρτησίας άνευ πολέμου, σε ξένα χέρια, αντί να παραδεχθούν ότι αποδέχθηκαν τον ¨πιλοτικό ρόλο¨ της Ελλάδας για να διασωθούν οι δανειστές, λογομαχούν αμετανόητοι πάνω στα ερείπια, που οι ίδιοι έχουν συσσωρεύσει και στα αποκαΐδια, που οι δυνάμεις του σκότους έχουν δημιουργήσει με τα μακάβρια σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας. Μοναδικό σκοπό έχουν όλα τα πολιτικά κόμματα να επιβιώσουν χάρη της εφήμερης εξουσίας σε βάρος της Αθάνατης Ελλάδας, της Πατρίδας των Ελλήνων με τις τόσες χιλιάδες χρόνια ιστορίας, τον μοναδικό πολιτισμό.
Την προηγούμενη εβδομάδα ζήσαμε από τηλεοράσεως στιγμές Εθνικής καταισχύνης, όταν η Προεδρία της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση ¨έδωσαν βήμα και άλλοθι Δημοκρατίας¨ στον αντίπερα διαχρονικό εχθρό της Πατρίδας μας Τ. Ερντογάν, να έλθει στο ¨Σπίτι μας¨ να ζητήσει στην ουσία  ¨Γην και Ύδωρ¨, να του παραδώσουμε τη Θράκη, το μισό Αιγαίο και την Κύπρο. Αφού μας τα είπε όπως αυτός τα ήθελε, εμείς κομπορρημονούσαμε  με τις ¨ατάκες λαϊκισμού¨. Αυτή δεν είναι Εθνική Πολιτική. Αυτοί, που μας διοικούν δεν είναι άξιοι του δεινοπαθούντος Ελληνικού Λαού. Είναι επικίνδυνοι για τον τόπο και πρέπει να φύγουν εκόντες άκοντες. Δεν υπάρχει περιθώριο άλλης αναμονής.  Η ιστορία και ο Κυρίαρχος Λαός, να  έχουν τον τελευταίο λόγο....


ΚΑΥΤΑ  φ.  1574  9η
Τα Εξάρχεια ελέγχονται από μαφίες και μισθωμένους

Ο Γιάννης Πανούσης επανέλαβε τότε τη θέση τουότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει να αυτονομηθεί  «πιστεύω πωςπρέπει να αυτονομηθεί τελείως. Θα πρέπει κάποια στιγμή αυτό το μοντέλο των 10υπουργών με από κάτω αναπληρωτές να αλλάξει, είναι δυσλειτουργικό». Καιξαφνικά, μετά από τις δηλώσεις και τις θέσεις του για αναπροσαρμογές που δενείχαν αποτέλεσμα τον είδαμε να παραιτείται. Είχε δηλώσει γιαυτό:  «Υπάρχει ένα ψυχικό-ανθρώπινο μέρος και έναπολιτικό μέρος. Στο πολιτικό μέρος ουδείς μ’ έχει πιέσει από την κυβέρνηση, απότον πρωθυπουργό, να παραιτηθώ. Κάποια στιγμή νιώθεις πως είσαι καθηγητήςπανεπιστημίου. Δεν δίνω περιθώρια σε κάτι. Εγώ δέχθηκα την τιμητική πρόσκλησητου πρωθυπουργού να αναλάβω ένα πόστο. Από εκεί και πέρα, η ζωή θα δείξειδιάφορα πράγματα», είχε δηλώσει. Τι άλλο γνωρίζει και δεν μας το είπε ο κ.Υπουργός, όταν βγαίνει σήμερα ο κ. Δραγασάκης και μιλάει για ¨δικά μας παιδιά;¨
Δεν υπάρχουν σχόλια