Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ φ. 1577

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ φ. 1577

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
«Γεγονός πλέον η διεθνής καταξίωση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου»

Σημαντική επιτυχία της εξωστρεφούς πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προώθηση του τουριστικού της προϊόντος χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 989 κ. Χάρη Ντιγριντάκη, τη διεθνή καταξίωση της Πελοποννήσου από το περιοδικό TravelandLeisure, ως έναν από τους 50 καλύτερους προορισμούς για το 2018.

«Πρόκειται για μια ακόμα διεθνή αναγνώριση της προσπάθειας που με επαγγελματισμό κάνουμε από το 2011 για την ανάπτυξη της περιφερειακής μας οικονομίας, αναδεικνύοντας και απελευθερώνοντας τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Είναι βέβαιο ότι η προσπάθεια αυτή θα ωφελήσει, εκτός της Πελοποννήσου, το σύνολο της επικράτειας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και αναφέρθηκε στις δυναμικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής της αγοράς.

«Το αναρριχητικό πάρκο του Λεωνιδίου, το πρώτο οργανωμένο καταδυτικό πάρκο του Τυρού, το μονοπάτι του MenalonTrail αποτελούν σημαντικές πρωτοβουλίες τις οποίες από το 2011 με συνέπεια αναπτύσσουμε προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών» δήλωσε ο κ. Τατούλης. 
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «ήμασταν οι πρώτοι που επιβάλλαμε το μοντέλο ΣΔΙΤ για την επίλυση του προβλήματος αυτού, πολιτικές όμως ανευθυνότητες και καιροσκοπισμοί έχουν καθυστερήσει εδώ και 3,5 χρόνια την υπογραφή της σύμβασης. Εκτιμώ, ωστόσο, ότι με δεδομένη την υποστήριξη της Κυβέρνησης στο έργο ότι είμαστε στο τέλος αυτής της διαδικασίας».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη ότι η Περιφέρεια έχει αναπλάσει το σύνολο των ΧΑΔΑ, με αποτέλεσμα η Πελοπόννησος να έχει απαλλαγεί από τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «απ’ την άλλη πλευρά υπάρχουν Δήμαρχοι, όπως της Κορίνθου, ο οποίος έχει έναν παράνομο ΧΑΔΑ που καίγεται συνεχώς επιβαρύνοντας επικίνδυνα τη δημόσια υγεία, και της Τρίπολης που έχει δύο επιφανειακούς ΧΑΔΑ, ο ένας στα όρια της πόλης και ο άλλος μέσα στο Μαίναλο».

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης σε δύο εθνικής σημασίας πολιτικές του πρωτοβουλίες, τη δημιουργία της πρώτης περιφερειακής τράπεζας και της πρώτης περιφερειακής ενεργειακής κοινότητας. «Με τον περιφερειακό χρηματοπιστωτικό φορέα θα ενισχύσουμε την περιφερειακή μας οικονομία, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των καταθέσεων των πολιτών, ενώ με την περιφερειακή ενεργειακή κοινότητα θα γίνει η περιφέρεια παραγωγός και πάροχος ενέργειας από ΑΠΕ».

Δήμος Κορινθίων
Υποδοχή 2018 στο Δημαρχείο Κορίνθου

Κόρινθος, 01-01-2018: Σήμερα Δευτέρα 1η Ιανουαρίου, πρώτη μέρα του νέου έτους 2018, μετά την επίσημη δοξολογία για την είσοδο του Νέου χρόνου, που ετελέσθη στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, δέχθηκε επίσημες τοπικές Αρχές και δημότες στο Δημαρχείο και αντάλλαξε εθιμοτυπικά ευχές. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένας μεγάλος αριθμός νεαρών παιδιών και φορέων του Δήμου, προσήλθαν στο Δημαρχείο και έψαλαν τα Κάλαντα στο Γραφείο του Δημάρχου

Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των ΚΑΠΗ του Δ. Κορινθίων

Το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων διοργάνωσε και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα μέλη των 13 ΚΑΠΗ του ,το βράδυ της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου 2017 , στο Korinthian Palace, στο Σολομό Κορινθίας . Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκατοντάδες μέλη των ΚΑΠΗ , ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξ. Πνευματικός ,Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι , η Διοίκηση και το προσωπικό του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων. Η βραδιά ήταν ευχάριστη και ζεστή όπως το επέβαλε η ημέρα με καλό φαγοπότι, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια που η διασκέδαση συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ατμόσφαιρα, που δημιούργησε ορχήστρα με παραδοσιακό και λαϊκό πρόγραμμα ήταν για όλα τα κέφια.
Στο σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Κ.Π. Κωνσταντίνα Λύτρα, ευχαρίστησε τους εθελοντές που στηρίζουν τις δράσεις του Νομικού Προσώπου, αναφέρθηκε στα μέλη των ΚΑΠΗ χαρακτηρίζοντάς τους, ως «μαχητές Ζωής» και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και ευτυχία με υγεία για το νέον έτος, ενώ ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα μέλη των ΚΑΠΗ για τη σημαντική προσφορά τους στις κοινωνικές δραστηριότητες του Δήμου και του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων και ευχήθηκε επίσης σε όλους «Χρόνια Πολλά» και «Καλή Χρονιά».

Βόρεια των Αλκυονίδων
                 Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στον Κορινθιακό Κόλπο, αισθητός στην Αττική

Κόρινθος, 31.12.2017: Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.02 στον Κορινθιακό, βόρεια των Αλκυονίδων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός, σύμφωνα με τον σεισμολόγο κ. Ευθύμιο Λέκκα, ήταν επιφανειακός και αυτός είναι ο λόγος που έγινε αισθητός στην Αττική. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για ζημιές.

Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στο Δερβένι και πήρε αποφάσεις


 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης συνεδρίασε στo Δερβένι στις 11.12.2017 .
 Κατά τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης οι κυριότερες αποφάσεις που έλαβε ήταν:
1.     Γνωμοδότηση επί των ενστάσεων για την πρόταση αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου της Λυγιάς.
2.     Έγκριση διενέργειας προμήθειας : «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» και υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Άξονα 2 «Αστική Αναζωογόνηση 2017» κωδ.πρόσκλησης: Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο-2017, Μέτρο 2.2 Δημιουργία και αναβάθμιση παιδότοπων, του Πράσινου Ταμείου.
3.     Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης (Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε.) για την υλοποίηση του έργου: «ΑΝΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΑΡΔΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΝΩ ΛΟΥΤΡΟ ΤΗΣ Τ.Κ.ΚΑΤΩ ΛΟΥΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ»
4.     Έγκριση της μελέτης : «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
5.     Έγκριση της μελέτης της υπηρεσίας: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
6.     Έγκριση της έκθεσης εσόδων-εξόδων προϋπολογισμού του Δήμου Γ΄τριμήνου έτους 2017 Aκολούθησαν αποφάσεις για διάφορα θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων του Δήμου.
Στη συνεδρίαση της 18 Δεκεμβρίου 2017 που έγινε στο Ξυλόκαστρο το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε τον Προϋπολογισμό και το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης έτους 2018 του Δήμου. Επίσης εγκρίθηκαν οι αποφάσεις του Νομικού Προσώπου ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗΚΕΞΕ που αφορούσαν την ψήφιση του προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Προγράμματος δράσης έτους 2018.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΝΙΑΡΡΟΣ

 


Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση για το γήπεδο Λυκοποριάς

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου μετά από ενέργειες των τριών βουλευτών Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Ανακατασκευή αγωνιστικού χώρου γηπέδου Τ.Κ. Λυκοποριάς» μεταξύ του Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη και του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Ηλία Ανδρικόπουλου. Η υπογραφή της Σύμβασης πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Βουλής,παρουσία των τριών βουλευτών, καθώς και του Αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Μάνου Αλογογιάννη.

Η υπογραφή αυτής της Σύμβασης σηματοδοτεί την εκκίνηση ενός ακόμα σημαντικού αθλητικού έργου για την Κορινθία από το 2015 και μετά. Η βελτίωση και η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στην περιφέρεια αποτελεί την κύρια προτεραιότητα του Υπουργείου, καθώς τέτοιες πρωτοβουλίες και έργα συντελούν ουσιαστικά στην ενίσχυση του ερασιτεχνικού και υγιούς Αθλητισμού.

Δήμος Βελου Βοχας
Παρά την κακοκαιρία οι παραθεριστές ήλθαν στα σπίτια τους
για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές
Η παραλιακή και η μεσόγεια ζώνη του Δήμου Βέλου Βόχας δέχθηκε και αυτά τα Χριστούγεννα ένα μεγάλο πλήθος επισκεπτών, που άνοιξαν τα παραθεριστικά σπίτια τους μέσα στη βαρυχειμονιά, δίνοντας ένα άλλο τόνο ζωής στα χωριά και τις πόλεις της περιοχής. Ήταν μία ευχάριστη νότα, να βλέπεις τα ερμητικά κλεισμένα σπίτια να ανοίγουν πόρτες και παράθυρα αυτή την εποχή, ενώ έδωσαν και μία τόνωση στην τοπική αγορά. Και του χρόνου.

·         Δήμος Σικυωνίων

Πανυγηρική Συνεδρίαση του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών

υπέρ της ΕΑΣ ΚΙΑΤΟΥ


Η Ε.Α.Σ Κιάτου ΑΕΣ Α.Ε. σας ενημερώνει, ότι στις 13 και 14 Ιανουαρίου του 2018 θα πραγματοποιηθεί στο Κιάτο
συνεδρίαση του Δ.Σ. του 
Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων της Ελλάδας (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε)
και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου υπέρ της ΕΑΣ ΚΙΑΤΟΥ ΑΕΣ Α.Ε.

Θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων και θα συνταχθούν με την ΕΑΣ ΚΙΑΤΟΥ ΑΕΣ ΑΕ: ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,
νυν Γενικός Διευθυντής της Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε. και πρόεδρος του Δ.Σ. Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε Αλέξανδρος Κοντός., ο Α’ Αντιπρόεδρος Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε Νικήτας Πρίντζος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε Νικόλαος Κουτλιάμπας, 
ο πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΚώστας Σκιαδάς, 
το μέλος του Δ.Σ. της Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε και Πρόεδρος της ΕΑΣ Κορίνθου Χρήστος Μπαρλιάς, το μέλος του Δ.Σ. της Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε Χρήστος Γιαννακάκης, το μέλος του Δ.Σ. της Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε Χρήστος Τσιχήτας, το μέλος του Δ.Σ. της Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε Νίκος Στεργίου, καθώς και άλλοι.
Κιάτο, 15.12.2017

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΣ ΚΙΑΤΟΥ ΑΕΣ Α.Ε.
Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ ΕΚΔΟΣΗΣ φ.  1577

Την πρώτη συνέντευξη τύπου του 2018 παραχώρησε 
ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός

Την πρώτη συνέντευξη τύπου του 2018 παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων. Ο κ. Αλέξανδρος Πνευματικός ενημέρωσε για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων.  Ο κ. Δήμαρχος επανέλαβε την θέση του πως 7 χρόνια που είχε την αρμοδιότητα η Περιφέρεια και 4,5 χρόνια που έχει τελειώσει ο διαγωνισμός και δεν έχει συμβασιοποιηθεί ακόμα, αφού οι προσφυγές δεν έχουν εκδικαστεί ακόμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Πρότεινε: Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί να σταματήσει η διαδικασία και να  γίνει ένας νέος διαγωνισμός ως ΦΟΔΣΑ 
αφού έχουν την αρμοδιότητα και την εμπειρία. Η πρόταση του δεν μπήκε καν στη ψηφοφορία, αφού έτσι έκριναν ο νέος πρόεδρος και η εκτελεστική επιτροπή.  
Επανέλαβε για μία ακόμα φορά πως η απόφαση αυτή: Μόνο αδιέξοδα θα υπάρχουν στο μέλλον από την απόφαση αυτή. θα εξακολουθήσει η Πελοπόννησος   να μην έχει ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων. Επιβεβαίωσε πως ο Δήμος Κορινθίων προχώρα στον δικό του σχεδιασμό και ενημέρωσε για τις διαδικασίες που ακολουθούνται από τον διαγωνισμό.
Τέλος έθεσε και κάποια ερωτήματα προς την περιφέρεια Πελοποννήσου   τονίζοντας πως θα επανέλθει κατά τη διάρκεια του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια