Header Ads

Θάρρος  φ.  1577
Όχι το όνομα ¨Μακεδονία¨ στα Σκόπια…
       «Η Ελλάδα και η πΓΔΜ βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση της  μακρόχρονης διαφωνίας  του ονόματος και μια απάντηση θα μπορούσε να βρεθεί μετά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών», γράφουν ενορχηστρωμένα όλες οι ¨Συστημικές¨ εφημερίδες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, αλλά και τα άλλα ΜΜΕ του ιδίου φυράματος. Η πΓΔΜ είναι έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής του συνταγματικού ονόματός της προκειμένου να πάψει η Ελλάδα να αντιτίθεται στη ένταξή της στο ΝΑΤΟ.
Από το άλλο μέρος ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε μετά την ανάληψη διακυβέρνησης της χώρας του:  «Ελπίζω ότι ο νότιος γείτονάς μας, θα καταλάβει και θα αποσύρει το βέτο, ώστε η ψευδομακεδονία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ με την προσωρινή αναφορά (πΓΔΜ), καθώς για το όνομα θα γίνεται διαπραγμάτευση στην πορεία προς την Ευρώπη».Όπως διαβλέπουμε, παριστάνει τον κουτοπόνηρο και καλεί στο αμέσως προσεχές μέλλον η αδύναμη Ελληνική Κυβέρνηση Τσίπρα να αντιμετωπίσει σκληρές πιέσεις από τα γνωστά κέντρα, που έχουν αναλάβει εργολαβικά την προστασία των Σκοπίων.
Εδώ, που φτάσαμε, λοιπόν, αναφέρει Σερβικό δημοσίευμα, το Βέτο του Κ. Καραμανλή στο Βουκουρέστι για την μη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με οποιαδήποτε μορφή του ονόματος ¨Μακεδονία¨ είναι το έσχατο όριο ανοχής.Το όνομα «Μακεδονία» δεν το αποδέχεται η Ελλάδα, γιατί υποκρύπτει  εδαφικές διεκδικήσεις στην βόρεια περιοχή της, που έχει  το ίδιο όνομα. Για αυτό από το 1993 στα Ηνωμένα Έθνη εγγράφεται ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας- πΓΔΜ». Δεκαπέντε χρόνια αργότερα (2008), το ελληνικό βέτο του Κ. Καραμανλή στη Συμμαχία μπλόκαρε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Παρά το γεγονός,  όπως  έχει δηλωθεί, η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, δεν έχει αποτελεσματική πολιτική σε συγκρούσεις μεταξύ κρατών – μελών. Δεν υπάρχει γραμμή αλληλεγγύης μεταξύ των εταίρων. Υπάρχουν κράτη – μέλη της Ευρώπης, που έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με το Συνταγματικό τους όνομα σε βάρος της Ελληνικής πραγματικότητας και Ιστορίας. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι  η ελληνο-σκοπιανή διαφορά θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και πως η Ε.Ε. θα μπορούσε να συμβάλλει στην εξεύρεση κάποιας κοινά αποδεκτής λύσης. Δηλαδή, θα βάλουμε τις Βρυξέλλες να δώσουν λύση στο όνομα των Σκοπίων όταν έχουμε τόσες πολλές χειροπιαστές ενδείξεις ανθελληνισμού; Ας μας λείπουν παρόμοιες εισηγήσεις. Οι κόκκινες γραμμές του Κ. Καραμανλή αποτελούν τη μοναδικά αποδεκτή λύση για την Ελλάδα. Οποιαδήποτε άλλη αποδοχή για το όνομα « Μακεδονία» θα αποτελέσει εσχάτη προδοσία… Γνωστές οι θέσεις των σημερινών κομμουνιστών και των πατεράδων τους, ας μην το παρατραβάνε για να γίνουν αρεστοί στους πάτρωνες ¨Εξουσιών¨…  " Ο Κορίνθιος"

ΚΑΘΑΤΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ  φ. 1577
Αμετανόητοι και ενδοτικοί έναντι Τουρκίας οι ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ…
Ελληνική Κοινωνία τα έχει κυριολεκτικά χαμένα από αυτά, που συμβαίνουν στο Ελλαδικό περιβάλλον, αλλά και στον περίγυρο μας εδώ κι πέντε έξι χρόνια. Η Βόρεια Αφρική, η Μέση Ανατολή και Ουκρανία με τις 200.000 περίπου των Ελλήνων, φλέγονται από τον παραλογισμό των Ισλαμιστών , οι οποίοι υποκινούνται από τις δυνάμεις του σκότους σε Ιερό Πόλεμο. Μέσα λοιπόν, σε αυτήν την τεταμένη Κοινωνικά και Εθνικά Ατμόσφαιρα, ο προβληματισμός για τις πράξεις της δικομματικής Κυβέρνησης, αλλά και για τις αυθαιρεσίες και απερίσκεπτες, αν όχι αντεθνικές ενέργειες των Δημάρχων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, δημιουργείται οργή και αγανάκτηση στην πλειοψηφία των Ελλήνων.
Προκαλεί το κοινό αίσθημα η προώθηση της ανέγερσης και μάλιστα από τα Ταμεία του Κράτους, του Μουσουλμανικού Τεμένους στην Αθήνα. Παρόμοια αισθήματα δημιουργούν οι ενέργειες του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει πάρει επάνω του εργολαβικά την προβολή της Μουσουλμανικής Τουρκίας και την ανοχή έναντι των Πειρατών της Ελληνικής Ιστορίας Σκοπιανών, ενώ γκρεμίζει κάθε έννοια, που έχει κάποια ιστορική σχέση με τον Ελληνισμό. Ακόμη και την Οινοποιία του έχει μεταφέρει στα Σκόπια.  
Παράλληλα με τα παραπάνω, ακόμη ένας προβληματισμός εκτρέφεται από τις αλλεπάλληλες δολοφονίες Χριστιανών Ιερέων και Μοναχών ή δηώσεις και πυρπολήσεις Ναών και Μοναστηριών. Δεν αφήνουν την ευκαιρία να διαλαλούν οι δολοφόνοι τις πράξεις τους στο διαδίκτυο και τα άλλα ΜΜΕ. Χιλιάδες οι σφαγές Ελληνορθόδοξων Χριστιανών στη Συρία, την Αίγυπτο, στην Ουκρανία και σε άλλα μέρη του κόσμου, ενώ παραμένει άφωνος, ο κατά τα άλλα λαλίστατος για την Πανθρησκεία Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Αποτελεί μέγα πολιτικό ολίσθημα της Ελληνικής Κυβερνήσεως η επιμονή της να αδειοδοτήσει, εν μέσω της πιο πάνω καταστάσεως την ανέγερση Τεμένους. Οι υποχωρητικότητες των Ελληνικών Κυβερνήσεων έχουν καταντήσει μονόδρομος , ο οποίος ωφελεί σταθερά μόνο τα Τουρκικά συμφέροντα. Προκαλεί η υποχωρητικότητα έναντι της απαίτησης της Τουρκίας σε απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, που αφορά την παραχώρηση Ασύλου σε έναν από τους οκτώ τούρκους, που κατέφυγαν στη χώρα μας, μετά το Πραξικόπημα κατά του Ερντογάν.    Η ¨Ειρηνική Κατάληψη¨ της χώρας μας είναι γεγονός. Μόνον οι τυφλοί, οι ανόητοι και οι μειωμένης Εθνικής Συνείδησης δεν το βλέπουν.
Θεωρείται ανεπίτρεπτο να κτίζουμε Τζαμιά και να μιλάμε για Μουσουλμανικό Μουσείο και Πανεπιστημιακή έδρα στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που οι Μουσουλμάνοι θεωρούν εχθρούς τους Χριστιανούς και την Ελλάδα. Δεν διδάχθηκαν τίποτα από τις μονομερείς καταργήσεις των Συνθηκών και σφαγές των Ελλήνων της Μ. Ασίας, της Πόλης και του Πόντου, οι σημερινοί Πολιτικοί; Πως στηρίζει αυτή την Κυβέρνηση ο κ. Καμμένος;                                   " Ο Κορίνθιος"

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ  φ. 1577
Είναι δικαιολογημένος ο Αμερικανοσκεπτικισμός Ελλήνων;

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η Ελλάδα λόγω της Γεωστρατηγικής θέσεως που κατέχει ως χώρα, η οποία βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων αποτελεί μήλο της έριδος για τις μεγάλες δυνάμεις. Από της συστάσεως του Νεοελληνικού Έθνους και τον έλεγχο της Εθνικής Οικονομίας με το δάνειο των Ρότσιλντ για την ίδρυση της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος το 1832, ετέθημεν υπό την Εποπτεία της Μεγάλης Αποικιοκρατικής Βρετανίας. Από τότε ελέγχεται η Εθνική μας Οικονομία και η πολιτική κατάσταση της  χώρας. Αυτά τα δύο σημαντικά γεγονότα αποτελούν έκτοτε την κακοδαιμονία της Ελλάδας γι΄αυτό δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε ελεύθερα.
Μετά από τα παραπάνω, υπήρξε συνέχεια όταν κατά τη Συμφωνία της Γιάλτας, μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων, όταν οι ηγέτες της εποχής των νικητών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Ρούσβελτ, Τσώρτσιλ και Στάλιν, μοίρασαν την Ευρώπη σε ζώνες επιρροής. Ο Τσώρτσιλ, έδωσε ένα χαρτάκι στον Στάλιν, που έγραφε: ¨Η Ελλάδα στην Βρετανική επιρροή με 8% ΚΚΕ,  να παραμείνει στη Δύση και όχι στο Σοβιετικό μπλοκ, ως Δορυφόρος της Σοβιετικής Ένωσης. Η αλλαγή σκυτάλης στην Εποπτεία έγινε το 1947, οπότε ο Αγγλοσαξονικός άξονας αποφάσισε μονομερώς να τεθεί η Ελλάδα υπό την αιγίδα των ΗΠΑ. Το ζήσαμε έκτοτε, ως Αμερικανική Οικονομική Βοήθεια και Σχέδιο Μάρσαλ, αλλά και στον Εμφύλιο Πόλεμο του 1946 – 1949.
Πέρασαν έκτοτε δεκάδες χρόνια και οι μεγαλύτεροι στην ηλικία Έλληνες διαπίστωναν όλο και περισσότερο τον θανάσιμο εναγκαλισμό της Μεγάλης Δύναμης, η οποία επί των ημερών μας ελέγχει και τον αέρα που αναπνέουμε. Μπήκαμε στο ΝΑΤΟ εκόντες άκοντες και αντί να νοιώσουμε την Αμυντική προστασία πάνω από τα κεφάλια μας όλες οι ενέργειες της Μεγάλης Δύναμης υπηρετούν τα δικά της συμφέροντα ποδοπατώντας κάθε ιδέα πραγματικής  Ανεξαρτησίας των Ελλήνων. Τις εχθρικές αντί συμμαχικές ενέργειες της Αμερικής και τις θέσεις της στο Κυπριακό, στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο εσωτερικό της χώρας, στο Σκοπιανό, στον μεγαλοϊδεατισμό της Αλβανίας και στα εμπόδια ανάπτυξης ελεύθερων σχέσεων με την Ομόδοξη Ρωσία, τις νοιώθουμε στο πετσί μας.
Και μόνον ότι δεν άφησαν τον Κώστα Καραμανλή τον νεώτερο να ασκήσει ελεύθερη βούληση για μία πολυπολιτική και ανεξάρτητη ελληνική τακτική, η οποία θα έδιδε τέλος στην υποτέλεια και θα ισορροπούσε με τον Ορθόδοξο άξονα και με την “Πολιτική των Αγωγών” την ελληνορωσική Συνεργασία αλλά και το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. για μία διαρκή Γεωπολιτική Συνεργασία είναι αρκετό να δημιουργήσει και επαυξήσει τον Αντιαμερικανικό σκεπτικισμό των Ελλήνων. Μας στέρησαν τη Γεωπολιτική προοπτική, η οποία σήμαινε περισσότερη προστασία από τους δεδηλωμένους εχθρούς της Ελλάδος, που βρίσκονται στα βόρεια και ανατολικά σύνορά μας, αλλά και μέσα στ θεσμικά όργανα του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., παντού
Όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, μόνο μία θεϊκή δύναμη θα μας απαλλάξει από τον θανάσιμο εναγκαλισμό και την ασφυξία, που επιβάλλεται στην ελεύθερη ανάπτυξη της χώρας…Έτσι δεν είναι;                                                                                                                " Κορίνθιος"


Δεν υπάρχουν σχόλια