Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ φ. 1576


«Η «απολογία» του κ. Πατσαρίνου δεν θα τον σώσει 
από την πολιτική του ανυπαρξία»
 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Ο κ. Πατσαρίνος είναι λογικό να βρίσκεται σε πολιτική παραζάλη και πολιτικό πανικό. Ζει τη δική του αγωνία, εφόσον αδυνατεί να προσδιοριστεί πολιτικά και οδηγείται στην  πολιτική ανυπαρξία και απαξίωση.
Απολογείται στους πολίτες της Μεσσηνίας γιατί καταψήφισε ένα έργο πνοής για την Τριφυλία, το αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθόπολης, διαχρονικό αίτημα της περιοχής, όπως επίσης και ένα σημαντικότατο έργο για τη Μάνη, τη σύνδεση του δρόμου Μηλέα – Γιάτρισσα. Η άρνησή του για το αλιευτικό καταφύγιο τεκμηριώνεται στην άγνοιά του για το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας. Οι προφάσεις του απ’ την άλλη πλευρά για το σημαντικό δρόμο στη Μάνη είναι ότι δήθεν η Περιφέρεια δεν έχει την αρμοδιότητα και με περισσό πολιτικό θράσος απαξιώνει και υποβαθμίζει τη μοναδική και ξεχωριστή περιοχή της Μάνης και τους Μανιάτες.
Σε ότι αφορά τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την ανάπτυξη διαστημικών δραστηριοτήτων με βάση την Καλαμάτα, κατανοούμε την απελπιστική του θέση, εφόσον ούτε μπορεί να αντιληφθεί το εύρος και τις δυνατότητες των πολιτικών αυτών, ούτε έχει το χώρο να αναπτύξει τη μικροπολιτική του ιδιοτέλεια. Στον αντίποδα ο κ. Τατούλης επαινεί κάθε αξιόλογη ενέργεια, από οποιαδήποτε Κυβέρνηση και αν προέρχεται, που θεωρεί ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Δεν το αντέχει γιατί βρίσκεται χαμένος στο κενό μεσοδιάστημα των πολιτικών του σκοπών και την απόρριψή του από τους πολίτες.
Ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής δεν αντέχει επίσης το έργο της περιφερειακής αρχής σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, η οποία μέσα σε λίγα χρόνια έχει υλοποιήσει με επιτυχία έναν πολυεπίπεδο σχεδιασμό προς όφελος των πολιτών.
Αξίζει τέλος να του επισημάνουμε ότι η λευκή του ψήφος δε συνιστά σε καμία περίπτωση θετική συνεισφορά στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου, ούτε μπορεί να τον εξιλεώσει από τις πολιτικές του τύψεις. Δυστυχώς έχει συνδυάσει την πολιτική με την αδράνεια και την άρνηση και γι’ αυτό το λόγο δεν θα μπορέσει ποτέ να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξ. Πνευματικός
Χαρακτήρισε Αναπτυξιακό τον ψηφισθέντα Προϋπολογισμό 2018


Γράφει ο Γιώργος Ναστούλης

Κόρινθος,  20-12-2017:   Αναπτυξιακό χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό, που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη Συνεδρίαση της Τετάσρτης 20-12-2017, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός. Ο κ. Δήμαρχος αφού χαρακτήρισε σημαντική την ημέρα επισήμανε πως για 11η χρονιά δεν έχουν γίνει αυξήσεις δημοτικών τελών και υπενθύμισε πως επί Δημαρχίας του δεν έχουν γίνει ποτέ παρόμοιες αυξήσεις.. Ανέφερε επίσης ότι τα έργα που θα γίνουν το 2018 στον δήμο, θα ομορφύνουν ακόμα περισσότερο το κέντρο με και την Κεντρική Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη.. Έργα όμως, που θα αφορούν όλο τα μήκος και πλάτος του Δήμου Κορινθίων.
Μίλησε για το στοίχημα όπως είπε με την διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και για την ιστορική απόφαση να υπογραφεί για πρώτη φορά η άδεια χρήσης νερού, που επιτρέπει στον Δήμο την υδροδότηση σε όλο τον Καλλικρατικό δήμο Κορινθίων.   Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού,  εξέφρασε την ικανοποίησή του από  την ποιότητα λόγου και διαλόγου των Δημοτικών Συμβούλων κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, που ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, ενότητας στις δύσκολες εποχές, που διανύουμε με τα πολλά προβλήματα.
Τέλος, σχολιάζοντας την αποχώρηση μερικών δημοτικών συμβούλων από την ψήφιση του προϋπολογισμού,  είπε ότι θεωρεί τέτοιου είδους πρακτικές πως δεν συνάδουν με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου, αφού με την ψήφο του μπορεί να εκφράσει την γνώμη του, την διαφωνία του και την κριτική του.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ 
ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη η 17η επιχορήγηση σε Δήμους της χώρας, συνολικού ύψους 2.653.242,36 ευρώ, για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής οι οποίες έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 31/7/2017.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Βέλου Βόχας ενισχύεται με 142.962,10 ευρώ.
Η πληρωμή αυτών των ενισχύσεων γίνεται με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», στο πλαίσιο του Προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή - Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ). Η διαδικασία που οφείλουν να ακολουθήσουν οι επιχορηγούμενοι Δήμοι και οι σχετικές προϋποθέσεις για την εξόφληση των συγκεκριμένων υποχρεώσεων, ορίζεται στην υπ’ αριθμ. 30307/11-09-2017 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.
Κόρινθος, 20 Δεκεμβρίου 2017
Γραφείο Τύπου
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
          Στη συνεδρίαση στo  Δερβένι  στις 11.12.2017

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης συνεδρίασε στo  Δερβένι  στις 11.12.2017 .
   Κατά τη  συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης οι κυριότερες αποφάσεις που έλαβε ήταν:
1.     Γνωμοδότηση επί των ενστάσεων για την πρόταση αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου της Λυγιάς.
2.     Έγκριση διενέργειας προμήθειας : «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» και υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Άξονα 2 «Αστική Αναζωογόνηση 2017» κωδ.πρόσκλησης: Περιβαλλοντικό  Ισοζύγιο-2017, Μέτρο 2.2 Δημιουργία και αναβάθμιση παιδότοπων, του Πράσινου Ταμείου.
3.     Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και της Δημοτικής Επιχείρησης  Ύδρευσης και Αποχέτευσης  Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης (Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε.) για την υλοποίηση του έργου: «ΑΝΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΑΡΔΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΝΩ ΛΟΥΤΡΟ ΤΗΣ Τ.Κ.ΚΑΤΩ ΛΟΥΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ»
4.     Έγκριση της μελέτης  : «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
5.     Έγκριση της μελέτης  της υπηρεσίας: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΑΚΕΛΟΥ  ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
6.     Έγκριση της  έκθεσης εσόδων-εξόδων προϋπολογισμού του Δήμου Γ΄τριμήνου έτους 2017

Aκολούθησαν αποφάσεις για  διάφορα θέματα  που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Στη συνεδρίαση  της 18 Δεκεμβρίου 2017 που έγινε στο Ξυλόκαστρο το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε τον Προϋπολογισμό και το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης έτους 2018 του Δήμου. Επίσης εγκρίθηκαν οι αποφάσεις του Νομικού Προσώπου ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗΚΕΞΕ  που αφορούσαν την ψήφιση του προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Προγράμματος δράσης έτους 2018.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΝΙΑΡΡΟΣ




       Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του  Ν.Π.Δ.Δ. 
«ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ».
Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 11:30π.μ. σε έκτακτη συνεδρίαση, λόγω καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο κατωτέρω μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:
Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων με αντικείμενο και τίτλο "Μεταβίβαση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της αρμοδιότητας υποβολής πρότασης χρηματοδότησης με τίτλο «Αλιευτικό Καταφύγιο Αγίων Θεοδώρων»  για λογαριασμό του Κυρίου του Έργου, ήτοι του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου - Περαχώρας στα πλαίσια του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας – Ενωσιακή Προτεραιότητα 1 και συγκεκριμένα της Πρόσκλησης 43 με τίτλο «Αλιευτικοί λιμένες, τόποι εκφόρτωσης, ιχθυόσκαλες και καταφύγια για έργα με προπαρασκευαστικές ενέργειες» (Α/Α ΟΠΣ 2233) (ΑΔΑ: 6Τ7Υ4653ΠΓ-8Β7)". Ορισμός εκπροσώπου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης.                                                        

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια