Header Ads

Το τσιγάρο θερίζει , αλλά εμείς επιμένουμε Ελληνικά…

Άρθρα γνώμης  φ.  1579

Θάρρος φ. 1579
Το τσιγάρο θερίζει , αλλά εμείς επιμένουμε Ελληνικά…

Η Ελλάδα, που γέννησε τη Δημοκρατία έχει καταντήσει τριτοκοσμική χώρα, πράγμα που οφείλεται στους “προσκυνημένους” πολιτικούς και άλλους, υποτίθεται ηγέτες, που νέμονται διαχρονικά την εξουσία. Με τη βοήθεια της διεθνούς ελίτ και τα “κλειστά ηλεκτρονικά κυκλώματα” αναρριχώνται οι τελευταίοι στην διαχείριση των κοινών και έκτοτε, νομοθετούν μεν, δήθεν για το καλό της Πατρίδας και του Λαού, αλλά, καταπατούν τους νόμους και το Σύνταγμα, χωρίς φόβο, αφού οι πολίτες στερούνται αντιηγετών. Ας είναι καλά τα κατεστημένα ΜΜΕ και οι λαλίστατοι κονδυλοφόροι, που αναλαμβάνουν να σαλπίσουν σιωπητήριο σε κάθε αντιφρονούντα.

Δεν είναι να μπεις σε έναν κλειστό χώρο, χωρίς να δεις το ταμπελάκι στον τοίχο με την ένδειξη: ¨ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ¨. Μόνο που το ντουμάνι από τους καπνιστές, που δεν χαμπαρίζουν τίποτα σου κόβει την ανάσα, αν τύχει και δεν είσαι καπνιστής Από τότε, που στα πακέτα των τσιγάρων αναγράφεται ότι “Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία”, η Ελλάδα έγινε Πρωταθλήτρια του καπνίσματος. Άνδρες και γυναίκες του δίνουν να καταλάβει, πως δεν φοβούνται τον θάνατο από καρκίνο των πνευμόνων ή από δύσπνοια. Φυσικά ο χάρος δεν χαλάει χατήρι, αφού έχει το τεφτέρι και καθορίζει τη σειρά του “θερισμού”. Γεμάτοι οι θάλαμοι των Νοσοκομείων από αυτόχειρες, θησαυρίζουν οι εταιρίες από τις ενοικιάσεις μάσκας παροχής οξυγόνου...

Το δρόμο μας τον δείχνουν οι Ρώσοι, που έχουν μυαλό και θάρρος για σκληρές αποφάσεις. Nα κόψει το τσιγάρο στους Ρώσους αποφάσισε ο Β. Πούτιν, θέλοντας να δημιουργήσει μια υγιή κοινωνία, να περιορίσει τις απώλειες από αυτή την κακή συνήθεια, ενώ ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να δημιουργήσει ένα στρατό από »καθαρούς» άντρες, οι οποίοι δεν θα μολύνουν τον οργανισμό τους με την μάστιγα, που τελειώνει πληθυσμιακά τη Δύση.

Όπως ισχυρίζονται μερικοί, πρόκειται για το colpo-grosso της δεκαετίας, καθώς μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει η Ρωσία από αυτό το μέτρο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η πώληση τσιγάρων θα απαγορευθεί στους πολίτες μικρής ηλικίας και απαγόρευση αυτή θα επεκταθεί ακόμα και μετά τη συμπλήρωση των 18 ετών. Η αγορά τσιγάρων θα εξισωθεί με την χρήση ναρκωτικών και οι καμπάνες για τους καπνιστές θα είναι σκληρές. Περίπου 300.000 με 400.000 Ρώσοι πεθαίνουν ετησίως, ενώ το 60% του πληθυσμού καπνίζει, όταν στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό αγγίζει το 19% Όσο για τη χώρα μας, ψηφίζονται νόμοι, αλλά καμία διωκτική Αρχή δεν ενδιαφέρεται να τους επιβάλει. Απαγορευτικοί νόμοι υπάρχουν, ταμπελάκια υπάρχουν, αλλά δεν φαίνονται πουθενά τα αρμόδια όργανα να επιβάλλουν την εφαρμογή τους, αφού η ίδια η Κυβέρνηση καταπατάει νόμους και Σύνταγμα... “Δάσκαλε, που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις...”   

« Ο Κορίνθιος »



ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ φ.  1579
Εικόνες ντροπής στις λαϊκές αγορές
Δεν είναι η πρώτη φορά που ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας, ελέω οικονομικής κρίσης, ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή ή μαζεύουν φρούτα και λαχανικά από το δρόμο, και τους κάδους απορριμμάτων με το πέρας των λαϊκών αγορών. Το ίδιο σκηνικό συνέβη και το προηγούμενο Σάββατο, στην περιοχή της Λαϊκής Αγοράς, στην Κόρινθο, όταν γυναίκες και παιδιά μάζευαν από το δρόμο πεταμένα πορτοκάλια και λεμόνια, φρούτα γενικά και λαχανικά, τα οποία δεν δόθηκαν προς πώληση λόγω κακής ποιότητας.
Οι ενδεείς συμπολίτες μας περίμεναν καρτερικά να τελειώσει η λαϊκή και να ξεκινήσουν οι πωλητές να «σηκώνουν» τους πάγκους τους και να πετούν τα «χτυπημένα» προϊόντα, που δεν αγοράσθηκαν. Την ώρα εκείνη λοιπόν, μας έσκυψαν στο δρόμο και άρχισαν να μαζεύουν τα απομαζέματα. Η θέα τους μόνο οίκτο και θλίψη προκαλούσε.
Ασφαλώς δεν το περίμεναν ποτέ αυτό στη ζωή τους, να μαζεύουν τα άχρηστα και – ίσως - μη βρώσιμα από τη Λαϊκή Αγορά.  Δυστυχώς όμως η οικονομική κρίση επέφερε δεινά για πολλούς συμπολίτες μας, που παρά τη φτώχεια τους προτιμούν αυτή την πράξη από το να γίνουν κλέφτες και απατεώνες, βαποράκια ναρκωτικών και πρεζάκια, όπως τους θέλουν οι πολιτικοί και το “Σύστημα”.
Εικόνες ντροπής στις λαϊκές αγορές, αλλά και στους κάδους απορριμμάτων ακόμα και ντάλα μεσημέρι.  Στιγμές ντροπής για την Ελλάδα του 2018, την ώρα που το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56% του συνολικού πλούτου της χώρας. Και όλα αυτά  την ώρα που οι βουλευτές των δύο κυβερνητικών εταίρων απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς και άλλα προνόμια από μία Κυβέρνηση, που άλλα υποσχόταν στον Ελληνικό Λαό προεκλογικά και άλλα επρέσβευε.
Είναι σε όλους γνωστό ότι η εξαθλίωση κάθε μορφής των Ελλήνων και η ψήφιση απάνθρωπων νόμων έχουν επιλεχθεί από τους πάτρωνες, ώστε να εκποιηθεί και καταστραφεί η Ορθόδοξη Χριστιανική και ιστορική Ελλάδα και σ΄αυτό συμβάλλουν οι τυποτόφρονες βουλευτές, που μέχρι χθες δεν τους ήξερε ούτε η μάνα που τους γέννησε. Οι άθλιοι…

« Ο Κορίνθιος »



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ  φ.  1579
Αλλαγή στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό...
Ο πεζός αλλά και εποχούμενος  πολίτης, που περνάει από τους πεζόδρομους της Κορίνθου και τα στέκια νεολαίας άλλων πόλεων, βρίσκεται ενώπιον μίας λαοθάλασσας αργόσχολων σε ηλικία ατόμων, που περνάνε την ώρα τους λες και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Βεβαίως πάνω σε αυτό το σκεπτικό υπάρχει  και ο σοβαρός αντίλογος, αφού η ανεργία στην χώρα μας έχει βαρέσει κόκκινο. Οι νέοι μας μη έχοντας εργασία έμαθαν ή μάλλον τους έμαθαν, να μην εργάζονται σε οποιαδήποτε εργασία. Επί δεκάδες χρόνια οι πολιτικοί, τα κόμματα και οι γονείς, επέτρεψαν στα παιδιά του Λαού να κτυπάνε πόρτες πολιτικών ή να γίνονται κάτοχοι κομματικής κάρτας με ένα και μοναδικό όνειρο. Την πρόσληψη στο δημόσιο.
Αξιόλογοι νέοι οδηγήθηκαν μέσα από το σύστημα Πελατειακής σχέσεως των πολιτικών και της  απαράδεκτης νοοτροπίας γονέων να βλέπει διέξοδο προς το δημοσιοϋπαλληλίκι. Με το άνοιγμα των συνόρων και τις τραγικές Πρωθυπουργικές αποφάσεις αποδοχής των Συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνο, αλλά και με την υλοποίηση σχεδίων Πολυπολιτισμικής Ελλάδας, τρία και βάλε Εκατομμύρια λαθρομετανάστες παραγκώνισαν τα Ελληνόπουλα από τις διάφορες θέσεις εργασίας. Δεν υπάρχουν σήμερα τεχνικοί και χειρονακτικές εργασίες, οι οποίες να μην έχουν περιέλθει στα χέρια των μεταναστών. Την ίδια ώρα το μνημόνιο άλλαξε προς το χειρότερο τις εργασιακές σχέσεις, ενώ με την οικονομική δυσπραγία και με τα χιλιάδες λουκέτα χάθηκαν πολλές θέσεις εργασίας.
Η  φτώχεια φέρνει σε δύσκολη θέση τον εργοδότη μεγάλης ή και μικρής επιχείρησης, ενώ οι επιτεύξεις και τα εργασιακά δεδομένα άλλαξαν με το Μνημόνιο. Οι εργοδότες έμαθαν να χρησιμοποιούν τη μαύρη εργασία χάρη στους εξαθλιωμένους Έλληνες και τις εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, που αναζητούν μία θέση εργασίας με ψιχία και πολλές φορές χωρίς ασφάλιση και κανονικό μεροκάματο. Αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι η ανάγκη προσπάθειας αλλαγής  νοοτροπίας των νέων. Ναι μεν, αν είναι δυνατοί στην απόκτηση πτυχίων σπουδών, αλλά να πάψουν να έχουν εμμονές με το δημόσιο και να δουν στο χώρο των ελεύθερων επαγγελμάτων και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους. Όσο για την Πολιτεία, μήπως οφείλει να “Αναστήσει” την παλαιά Επιθεώρηση Εργασίας και να κτυπήσει τη μαύρη εργασία, δίνοντας παράλληλα ευκολίες χρηματοδότησης με χαμηλότοκα δάνεια  στις ΜΜΕ, αλλά και ευκολίες στις επενδύσεις; Ή μήπως αυτό που συμβαίνει είναι έξωθεν εντολή

« Ο Κορίνθιος »


Δεν υπάρχουν σχόλια