Header Ads

Πολιτικό και παραπολιτικό περισκόπιο /Φ.1806


Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

 
«Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βεβαιότητες δεκαετιών κατέρρευσαν με πάταγο κι ο κόσμος μας άλλαξε. Χρειάζεται να είμαστε πλήρως συνειδητοποιημένοι ότι το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστούν σκληρά οι αντοχές μας. Τόσο η αναστάτωση στην παγκόσμια παραγωγή και διακίνηση αγαθών που προκάλεσε η πανδημία, όσο και η ενεργειακή κρίση που επιτάθηκε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκαλούν τεράστια ανισορροπία στην παγκόσμια οικονομία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Όπως η πανδημία έτσι και η ενεργειακή κρίση είναι εξωγενής. Εισάγονται στην Ευρώπη, εισάγονται και στην πατρίδα μας και γι’ αυτό η αντιμετώπισή τους απαιτεί κοινές ευρωπαϊκές λύσεις», τόνισε και επεσήμανε ότι τα δημόσια οικονομικά δεν μένουν ανεπηρέαστα «καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολες μακροπρόθεσμα τις κρατικές παρεμβατικές πολιτικές».
Όπως είπε «καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει από μόνη της όλο το κόστος των κρίσεων παρότι τα προγράμματα κοινωνικής στήριξης είναι τα μεγαλύτερα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά». Με λίγα λόγια αποδόμησε τα περί ακρίβειας μόνο στην Ελλάδα…

«Βολές» κατά της Άγκυρας εξαπέλυσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αμφισβητώντας τον τουρκικό αναθεωρητισμό και ζητώντας να αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Liberation, κατά την ομιλία που απηύθυνε στους Γάλλους πρεσβευτές την Πέμπτη, ο Εμανουέλ Μακρόν συσχέτισε την Τουρκία με τη Ρωσία και την Κίνα, κάνοντας λόγο για «αφηγήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν». Συγκεκριμένα, ενώπιον των Γάλλων διπλωματών που είχαν συγκεντρωθεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για άνοδο «αυταρχικών δυνάμεων και ανισορροπία» αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η αλήθεια να λέγεται και από στόματα μεγάλων ηγετών του ΝΑΤΟ…

 
Το Αγιονόρι, η Νεμέα, το Σοφικό και οι Άγιοι Θεόδωροι
είναι κάποια από τα μέρη στα οποία βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Χρίστος Δήμας. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής του Νομού μας, επιτελεί σημαντικό έργο στο κομμάτι της έρευνας και της καινοτομίας, το οποίο του έχει ανατεθεί από τον Πρωθυπουργό και μάλιστα το έργο του αναγνωρίζεται ακόμα και από στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης. Παράλληλα, όμως, καταφέρνει να βρίσκεται τακτικότατα στην Κορινθία, προωθώντας αναπτυξιακά έργα και επενδύσεις στον Νομό και προσπαθώντας όσο είναι εφικτό να πιέζει και να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων, που απασχολούν τους Κορίνθιους….

 
Να απαντήσει άμεσα
σχετικά με τη δήλωση του βουλευτή Μπουρχάν Μπαράν σχετικά με τις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης καλεί το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου. Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηβασιλείου σε ανάρτησή του στο Twitter «Ο Έλληνας μουσουλμάνος βουλευτής του @pasok Μπουρχάν Μπαράν αποκαλεί τη μειονότητα τουρκική και την καλεί να συμμετάσχει στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία. Το ΠΑΣΟΚ καλείται να πάρει θέση: σέβεται ή όχι την ελληνική νομοθεσία;».
Να περιμένουμε απάντηση;

 
Αυτό το μήνυμα έστειλε
η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αντιπροσωπεύουν το κόμμα οι δηλώσεις του βουλευτή, τις οποίες άλλωστε ανασκεύασε. «Οι δηλώσεις του κ. Μπαράν σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την παράταξη, ούτε μπορούν να αντιπροσωπεύσουν το ΠΑΣΟΚ. Στην επικοινωνία που είχα μαζί του, ήμουν σαφής και σταθερή, τονίζοντας ότι αυτά τα οποία υποστήριξε δεν έχουν καμία σχέση με τις θέσεις που εκφράζει διαχρονικά η παράταξή μας… Αυτό μόνο ή πρέπει να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια;

 
«Με παρακολουθούσαν οι δικοί μου άνθρωποι» δηλώνει στα Νέα της Δευτέρας ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας για την παρ α κ ο λ ο ύ θ η σή του από την ΕΥΠ και ζητά εξηγήσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξη Τσίπρα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αδιανόητο ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ, όταν ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εν γνώσει του τότε πρωθυπουργού, που ήταν και παλιός του φίλος. Ο ίδιος δηλώνει ότι έμαθε πρόσφατα από τις εφημερίδες ότι η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε -μαζί με τον πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Σαγιά… Αναρωτιέμαι γιατί ο Τσίπρας σκαλίζει στάχτη, όταν ξέρει πως θα βρεθούν από κάτω ίχνη δικής του ενοχής;

 
Σύσκεψη στο Δημαρχείο Νεμέας
πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Αυγούστου, με κεντρικό θέμα συζήτησης τις τεράστιες ζημιές που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες σταφίδας και σε αμπελώνες του Δήμου Νεμέας. Η σύσκεψη έλαβε χώρα, παρουσία των Υφυπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστου Δήμα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, ενώ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Νεμέας, Κώστας Φρούσιος, στελέχη του ΕΛΓΑ, γεωπόνοι της περιφέρειας και πολλοί άλλοι αρμόδιοι φορείς. Σχετικά με το θέμα αυτό, ο κ. Κόλλιας έκανε τις ενδιαφέρουσες δηλώσεις, που δημοσιεύονται σε άλλη σελίδα:
του παρόντος…

 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας
, δεν αφήνει θέμα ή πρόβλημα του Νομού μας χωρίς να επιδιώξει την επιτόπου επίλυσή του. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που έρχεται στην Κορινθία και αντιμετωπίζει τα πράγματα πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα και το καλό του τόπου μας. Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε ευάριθμες παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά θα αρκεστούμε στην πρόσφατη συνάντηση Αυτοδιοικητικών, πολιτικών και αγροτικών παραγόντων που έγινε στην Νεμέα για τις καταστροφές στη σταφίδα. Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν και αυτή τη φορά παρών…

 
Κατενθουσιασμένος είναι ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος,
με την θετική πορεία που έχει πάρει η ένταξη για χρηματοδότηση 12 εκατομμυρίων ευρώ του έργου «Παραλιακό μέτωπο Κορίνθου – Λουτρακίου». Και δεν είναι καθόλου παράξενο, αφού επί των ημερών του και με τη συνεργασία της γειτονικής Αρχής υπό τη δημαρχία Γ. Γκιώνη αδελφοποιούνται σε όλες τις γραμμές οι πόλεις Κορίνθου και Λουτρακίου. Ο Δήμαρχος όπου βρεθεί και όπου σταθεί δεν παύει να διαλαλεί το γεγονός και να ευχαριστεί επίσης δημόσια τη συμβολή των συμπολιτών μας Υφυπουργών Χρ. Δήμα και Νικ. Ταγαρά σ΄αυτή την επιτυχία!...

Η Δημοτική Αρχή Βέλου Βόχας, μου είπε κάτοικος της παραθεριστικής περιοχής Σαμούτανης Βραχατίου, έχει παραμελήσει πάρα πολύ το θέμα του οδικού δικτύου στο εσωτερικό της παραθεριστικής περιοχής. Επιμελημένη έρευνα που έκανε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του τοπικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Βραχατίου επιβεβαίωσε την παντελή εγκατάλειψη των δρόμων. Ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, οφείλει να δώσει την προσοχή του τόσο στην καθαριότητα και αποψίλωση των δρόμων, όσο και στην ασφαλτόστρωση πολλών επώνυμων οδών που παραμένουν χωματόδρομοι και εν πολλοίς χωρίς φωτισμό, εν έτει 2022… Δήμαρχε, προγραμμάτισε την παρέμβασή σου…

Έχεις δίκαιο να επισημαίνεις την ανάγκη να αφήσει το πέρασμά του από τον Δήμο Ξυλ ο κ ά σ τ ρ ο υ – Ευρωστίνης ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος, μου είπε αναγνώστης της ΦΩΝΗΣ μας από την περιοχή του Δήμου.
Ο Δήμαρχος είναι αξιόλογος αυτοδιοικητικός και άνθρωπος κάτι που φάνηκε και με την εκλογή του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Οι δημότες τον εψήφισαν για να συνεχίσει και συμπληρώσει το έργο προκατόχων του βάζοντας σε προτεραιότητα και το δικό του δημοτικό όραμα. Όλοι μας πιστεύουμε πως έχει σκέψεις πάνω σ’ αυτό το σοβαρό θέμα. Κάθε Δήμαρχος που πέρασε από την περιοχή μας κάτι δικό του άφησε φεύγοντας.
Καιρός και του Βλάση να δώσει σημασία. Έτσι δεν είναι; Κατέληξε ο φίλος και έχει δίκαιο…

Αγαπητοί συνδρομητές και αναγνώστες της εφημερίδας, πήρατε μίαν ιδέα γι’ αυτό που σας έλεγα σε προηγούμενο φύλλο ότι τα παραπολιτικά έτσι όπως τα βλέπω εγώ απαιτούν 12ωρο εργασίας για τις δύο σελίδες και δεν μπορεί άλλος να τα συνεχίσει. Την προηγούμενη εβδομάδα όλως απρόσμενα, ενώ είχα γράψει τη μία σελίδα, την Τετάρτη για λόγους ανωτέρας βίας μου ήταν αδύνατο να συνεχίσω για τη 2η. Έγραψα όπως όπως το άρθρο και τη συμπλήρωσα χωρίς παραπολιτικά.
Σας τα λέγω αυτά γιατί έχετε συνηθίσει να διαβάζετε δύο σελίδες με τον ίδιο τρόπο. Προσπαθώ να είμαι συνεπής απέναντί σας… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Μήνυμα για την ημέρα μνήμης για τα «Σεπτεμβριανά» 1995 έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μέσα από ανάρτηση που έκανε στο Twitter: «67 χρόνια από τα «Σεπτεμβριανά», κατά τα οποία ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης έγινε στόχος ενός απρόκλητου και κεντρικά κατευθυνόμενου προγκρόμ, με ολέθριες συνέπειες για τους ομογενείς μας, αλλά και για την κοινωνία της ίδιας της Τουρκίας. Το πογκρόμ ήταν ο πρώτος κρίκος σε μια αλυσίδα θλιβερών γεγονότων κατά της Eλληνικής Mειονότητας στην Πόλη, η οποία εκδιώχθηκε ή εξαναγκάσθηκε να εγκαταλείψει την πατρογονική της γη, παρότι η Τουρκία είχε την υποχρέωση, βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης, να εγγυηθεί την ευημερία της». ..

 
Ηχηρή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών
και τις συνεχείς επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε ερώτημα των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανέφερε πως «σε μια συγκυρία όπου η Ρωσία έχει εισβάλει ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ είναι ιδιαιτέρως αντιπαραγωγικές». «Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται.» Οι Ηνωμένες Πολιτείες, προσέθεσε, συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών μέσω της διπλωματίας. Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται». «Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 σχολίασε μεταξύ άλλων τα σενάρια περί αλλαγής του εκλογικού νόμου. «Πάγια άποψή μου στην πολιτική μου διαδρομή είναι ότι το πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα στη χώρα είναι να έχει σταθερή κυβέρνηση. Αυτό δεν εξαρτάται από την παρούσα συγκυρία. Πάγια θέση μου είναι κατά της απλής αναλογικής και πάγια θέση μου είναι υπέρ του μπόνους.
Πλην της Γερμανίας που εκεί έχουν μία κουλτούρα συνεργασίας που τους επιτρέπει να σχηματίζουν κυβερνήσεις - αλλά με μεγάλο κόστος για τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτές- σε όλες τις άλλες χώρες το εκλογικό σύστημα χωρίς μπόνους οδηγεί σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και σε ασταθείς κυβερνήσεις.

 
Σε ερώτηση για το τι έχει αλλάξε
ι από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι δεν είναι σοβαρά, θεσμικά πράγματα αυτά για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει πολιτική μεταβολή, διότι το τελευταίο αυτό χρονικό διάστημα ο τρόπος με τον οποίον συμπεριφέρεται το σύνολο της αντιπολίτευσης, και αυτό δεν αφορά μόνο την αξιωματική αντιπολίτευση, δείχνει μία απόλυτη αδυναμία συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, εάν τυχόν χρειαστεί πολιτικά να υπάρξει τέτοια συνεννόηση».

Διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα έπαψε να αποτελεί πύλη εισόδου προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών της Ευρώπης έδωσε στη Βουλή ο Νότης Μηταράκης και παρουσίασε στοιχεία που εμφανίζουν κάθετη πτώση στα αιτήματα ασύλου.
Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, φέτος έχουμε περίπου το 4% των αφίξεων στην Ε.Ε., όταν το 2015 είχαμε πάνω από το 60%, ενώ από 202.000 που ήταν το 2019 τα αιτήματα ασύλου στη χώρα μας, σήμερα έπεσαν στα 35.000. Έως το τέλος του χρόνου τα αιτήματα ασύλου θα έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

 
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς,
μέχρι σήμερα αποδείχθηκε άξιος της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων. Είναι πολύ κοντά στα π ρ ο β λ ή μ α τα και αιτήματα των συμπολιτών του. Μαζί δε με τη συνεργασία που έχει με τους συναδέλφους του βουλευτές, αλλά και Αυτοδιοικητικούς συνεισφέρει τα μέγιστα στην ικανοποιητική επίλυση τούτων. Η επιμονή όλων των κομματικών Πρωθυπουργών να χρησιμοποιούν τις γνώσεις και ικανότητές του αποδεικνύει και του λόγου το ασφαλές. Ο συμπολίτης μας είναι χρήσιμος σ΄αυτή την εποχή που είναι ο «Χρυσούς αιώνας» χρηματοδότησης μικρών και μεγάλων έργων που γίνονται στον Νομό μας. Πολύ χρήσιμος!...

Ακόμη και ο μοναδικός Κορίνθιος Βουλευτής της αντιπολίτευσης, ο Γεώργιος Ψυχογιός του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύεται ημέρα με την ημέρα υπέρμαχος των συντρόφων του στη Βουλή, αλλά και στον ιδεολογικό κομματικό χώρο που υπηρετεί. Με την αρθρογραφία του, τις ομιλίες του στη Βουλή, τις Ερωτήσεις που καταθέτει συμβάλλει πολλαπλώς και θετικά τόσο στον Ελλαδικό όσο και στον Κορινθιακό χώρο. Αναδεικνύει αιτήματα και προβλήματα και ζητάει πάντα υπό τον θεσμικό του ρόλο την επίλυσή τους. Με λίγα λόγια ο Βουλευτής Γ. Ψυχογιός είναι κοντά στους Κορίνθιους και τα προβλήματά τους. Είναι αυτός που θέλουν και οι πολίτες…

Με ρωτάνε μερικοί συμπολίτες μας, αναγνώστες της εφημερίδας Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και ζητούν να μάθουν ποίος είναι ο σκοπός που εργάζεται στην ομάδα επιλεγμένων από τον Πρωθυπουργό κομματικών στελεχών η πρώην Βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη. Η απάντησή μου είναι σχεδόν ταυτόσημη σε κάθε περίπτωση: Είναι φανερό πως ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης αξιολογώντας τους βουλευτές του τους αναθέτει και διάφορες κομματικές αποστολές.
Στο διάστημα που ήταν βουλευτής η Μαριλένα είχε αναλάβει θεσμικά κομματικά καθήκοντα. Την αξιολόγησε, την βρήκε αποδοτική και με την απώλεια του τίτλου την πήρε κοντά του ως ειδική σύμβουλο στο επιτελείο του…

 
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Γκιώνης,
παρά τις μεγάλες κακοτοπιές που βρήκαν το Δήμο, εν τούτοις, βρήκε τη συμπαράσταση των πολιτικών και κατάφερε να πάει μπροστά ο Δήμος ξεπερνώντας τα εμπόδια. Να μου πείτε ποιά εμπόδια. Σας θυμίζω τις πυρκαγιές στο Σχίνο και Αγίους Θεοδώρους, τις καταστροφές στο οδικό δίκτυο και τόσα άλλα. Στα θετικά του είναι ότι βρήκε τον δρόμο να επαναλειτουργήσει το CASINO, το εργοστάσιο PEPSICO HBH και να αξιοποιηθούν άλλες τουριστικού περιεχομένου επιχειρησιακές μονάδες για να μην πω και το τεράστιο έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Λουτρακίου – Κορίνθου. Λίγα είναι;

Μου λένε μερικοί αναγνώστες από την περιοχή του Δήμου Σικυωνίων ότι ο Δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του, αν θα διεκδικήσει για 5η φορά τον Δημαρχιακό θώκο.
Μου κάνουν βεβαίως και άλλες ε ν η μ ε ρ ώ σ ε ι ς για τυχόν υποψήφιους, οι οποίοι όμως δεν έχουν δώσει δείγματα πως θα κατέβουν ή όχι. Όσον αφορά τον σημερινό δήμαρχο τι να τους πω όταν αυτοί που είναι από την περιοχή δεν ξέρουν τι θα γίνει; Τελικά η γνώμη μου είναι ότι ο κ. Σταματόπουλος θα συνεχίσει διότι ξέρει να κερδίζει με όλες τις παρατάξεις στην εξουσία. Το έχει αποδείξει στην πράξη…

Η Δημοτική Αρχή Νεμέας άρχισε να δείχνει καλύτερο πρόσωπο στο θέμα της επικοινωνίας, που τόσο πολύ το επιθυμούν πολλοί που κατάγονται μεν από τη Νεμέα, αλλά είναι ετεροδημότες, διαμένοντες σε άλλους Δήμους εκτός περιοχής. Ο Δήμαρχος Κώστας Φρούσιος δυναμικά πήρε επάνω του το πρόβλημα ζημιών στα αμπελοειδή από τις κακές καιρικές συνθήκες, Εκτός από τη Λαϊκή Συνάθροιση που έγινε στη Νεμέα παρουσία πολιτικών Αυτοδιοικητικών και αγροτικών φορέων επισκέφθηκε και παρουσία πολιτικών και τον Υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και παρουσίασε την εικόνα. Ειδικά για τη Νεμέα ο υπουργός δεσμεύτηκε:άμεση αυτοψία και καταγραφή ποσοστών ζημιάς-προκαταβολή σε σχετικά γρήγορο χρόνο έναντι των αποζημιώσεων -ειδική διαχείριση για τη φετινή συνδεδεμένη ενίσχυση «Ακατάσχετες» αποζημιώσεις… Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ σε άλλη σελίδα.

 
Δεν μας εκπλήσσει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης
με τις καινοτόμες ιδέες που παρουσιάζει από τότε που άλλαξε σελίδα το Επιμελητήριο. Αποδείχθηκε ακόμη μία φορά πως αυτός ο ζωτικός φορέας της επιχειρηματικής, Επαγγελματικής, Εμπορικής και Βιομηχανικής ζωής του τόπου έχει ανάγκη από ισχυρή ηγεσία, Πανεπιστηιακή μόρφωση, όραμα και όρεξη ανιδιοτελούς προσφοράς. Ο Τάκης τα έχει όλα αυτά αποκτήσει με τις προσπάθειες που έχει κάνει από νεαρός φοιτητής, κομματικό στέλεχος και επιτυχημένος επαγγελματίας φροντιστής.
Οι Νεμεάτες και οι Κορίνθιοι χάρηκαν που τον είδαν να συνδιοργανώνει φέτος μαζί με τον Σύνδεσμο Οινοποιών τις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας!..
.

Δεν υπάρχουν σχόλια