Header Ads

Θέατρο «Ειρήνη Παπά» στο Χιλιομόδι! /Φ.1801

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ

Ο Δήμαρχος Κορινθίων εγκαινίασε ένα σπουδαίο έργο πολιτισμού στις 19 Ιουλίου ΄22.



Γράφει - Επιμελείται
Εύη Κοκκίνου - Κελλάρη*

Την Τρίτη το βράδυ, στις 19 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανοιχτού θεάτρου του Δήμου Κορινθίων «Ειρήνη Παπά» στον λόφο Νικηταρά, στο Χιλιομόδι Κορινθίας, με δυναμικότητα 800 θέσεων!

Ένα σπουδαίο έργο πολιτισμού που οραματίστηκε και ξεκίνησε πριν 12 χρόνια ο τότε Δήμαρχος Τενέας, Χρήστος Χασικίδης, με τους συνεργάτες του, συνέχισε η δημοτική Αρχή του Αλέξανδρου Πνευματικού και ολοκλήρωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, με την ομάδα του αποδίδοντας επιτέλους το θέατρο στο φιλότεχνο κοινό.
  

Με την κίνηση αυτή ο Δήμος τιμά τον ιστορικό τόπο της Τενέας, αλλά και την σπουδαία πρέσβειρα της Τέχνης και του Πολιτισμού παγκοσμίως, την Χιλιομοδιότισσα ηθοποιό, Ειρήνη Παπά!

«Νοιώθουμε όλοι υπερήφανοι που βρισκόμαστε εδώ απόψε, στα εγκαίνια, του θεάτρου «Ειρήνη Παπά». Και στέλνουμε ένα μήνυμα. Η Κόρινθος δεν ξεχνά και τιμά και εν ζωή, τους επιφανείς πολίτες του δήμου μας, γιατί ξέρουμε καλά ότι είναι ο μόνος δρόμος, αυτός ο δήμος να ξαναλάμψει. Με την λάμψη του Νικηταρά, με την λάμψη της Ειρήνης Παπά, αυτός ο λόφος γίνεται σύμβολο για την Ελλάδα. Το νέο σύγχρονο και όμορφο θέατρο που αποδίδουμε ολοκληρωμένο, στόχος μας είναι να γίνει για τον τόπο μας ένα διεθνές πολιτιστικό κέντρο», ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κορινθίων ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν για να υλοποιηθεί.

Η τελετή εγκαινίων ξεκίνησε με τον αγιασμό του θεάτρου, κατόπιν δε ακολούθησαν η ομιλία του Δημάρχου Κορινθίων και οι χαιρετισμοί από τους: Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα, Υφυπουργό Χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, Βουλευτές Κώστα Κόλλια και Γιώργο Ψυχογιό, εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα - χωρική Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, εκπρόσωπο της Υπ. Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, Αρχαιολόγο και Επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομίας του Υπ. Πολιτισμού δρ. Έλενα Κόρκα, Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπίτζιο εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας, ενώ μαγνητοσκοπημένο προβλήθηκε το μήνυμα του σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων από το Δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ» του Μιχάλη Κακογιάννη απολαμβάνοντας την σπουδαία ηθοποιό στον ρόλο της Κλυταιμνήστρας. Την ταινία προλόγισε ο σύμβουλος διεθνών σχέσεων του ιδρύματος «Μ.Κακογιάννης» Θεόδωρος Αγγελόπουλος σημειώνοντας την άριστη συνεργασία του με τον Δήμο Κορινθίων και βεβαίως την βεβαιότητά του πως το θέατρο θα είναι ο κρίκος που άρρηκτα θα συνδέσει την Κόρινθο με τις Συρακούσες στις επόμενες δεκαετίες.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στο νέο θέατρο την Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 και ώρα 21:00 (
δωρεάν για το κοινό είσοδο), με την φιλοξενία του Εθνικού Θεάτρου και την «ΜΗΔΕΙΑ» του Μέντη Μποσταντζόγλου ή Μποστ, έργου σταθμού της νεοελληνικής δραματουργίας μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Καλαβριανού. Η παράσταση αυτή έκανε πρεμιέρα στην Επίδαυρο πριν από λίγες ημέρες καθηλώνοντας το κοινό.

Ακολουθεί το 18ο 10ήμερο Φεστιβάλ Θεάτρου Κόρινθος 2022 και εκτός συναγωνισμού συμμετοχές:

22.07.2022
: Προφεστιβαλική παράσταση του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας», «Η μικρή μας πόλη» του Θόρντον Ουάιλντερ.

23.07.2022: Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης «Η βασίλισσα της ομορφιάς» του Μάρτιν Μακντόνα.

24.07.2022: Θεατρική Σκηνή Λαμίας La Famiglia, «Μύρισε βροχή η μοναξιά» του Τένεσι Ουίλιαμς.

25.07.2022: Θεατρική ομάδα Μεγαλόπολης «Οι κουραμπιέδες» του Γιώργου Χασάπογλου

26.07.2022: Θεατρική Ομάδα Ιλίου Αττικής, «Η όπερα της πεντάρας» των Μπέρτολντ Μπρέχτ και Κουρτ Βάιλ.

27.07.2022: Θεατρική ομάδα Διστόμου, Θεατροφρένεια «Lebensraum Ζωτικός Χορός» του Θανάση Τριαρίδη.

28.07.2022: Πολιτιστικές απόπειρες, ομάδα Αrt-ω, Νέας Μάκρης, «Το χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλούα.

29.07.2022: Θεατρική ομάδα Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι», ‘La nona” του Roberto Cossa.

30.07.2022: Θεατρικό Εργαστήρι Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας «Γελώντας άγρια» του Christopher Durang (Φεστιβάλ Θεάτρου Κόρινθος 2022).

31.07.2022: Θεατρική ομάδα Κύπρου Παράβαση Λυμπιών, «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλώ».

01.08.2022: Κορινθιακό Θέατρο Βασίλης Ρώτας «Η ταράτσα» του Ζαν Κλόντ Καριέρ (εκτός συναγωνισμού).

03.08.2022: Θεατρική παράσταση «Μικρά Ασία από το φως στο σκοτάδι» από την Κορινθιακή Εστία Ιστορικών και Λαογραφικών Ερευνών σε συνεργασία με το θέατρο ΙΡΙΔΑ και σκηνοθεσία Μιχάλη Καραχάλιου (εκτός συναγωνισμού). Την προηγούμενη ημέρα 02.08.2022 θα πραγματοποιηθούν πρόβες της παράστασης.

* Η Εύη Κοκκίνου 
είναι Δικηγόρος 
Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια 
Msc Διοίκηση Τουρ/κών Επιχειρήσεων 
 Δ/νση: Απ. Παύλου 40-Κόρινθος 20131 
Τηλ.: 2741084568 & 6944964225 


Δεν υπάρχουν σχόλια