Header Ads

Μητροπολιτικά νέα /Φ.1801

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ Ι. ΜΟΝΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ.
   

Το Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Λουτρακίου, πλαισιούμενος από τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ και π. Μακάριο Μπογιατζόγλου, Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Πέτρο Καγιούλη και Αιδεσ. Σταυροφόρο – Οικονόμο π. Δημήτριο Σουσούνη.

Τον Ι. Άμβωνα παρεχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο, ο οποίος ομίλησε για τον βίο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, η οποία ξέφυγε του δρόμου της ειδωλολατρίας και άρα της απωλείας και οδηγήθηκε στον δρόμο του Χριστού και στην αιώνια μακαριότητα!

Πριν την απόλυση ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, επεσήμανε ότι η Αγία Μαρίνα «τα έβαλε» στην κυριολεξία με τον διάβολο δείχνοντας σε όλους μας τον δρόμο που οδηγεί στην ζωή. Προέτρεψε δε τους πιστούς να μιμηθούν το παράδειγμα της Αγίας και Εκείνη, ως θαυματουργή που είναι, να μένει πάντοτε κοντά μας και να μας προστατεύει από τον αντίδικο μας διάβολο, ο οποίος «ὡς λέων ὠρυόμενος περιπατεῖ ζητῶν τίνα καταπίῃ» (Α’ Πέτρ. ε΄,8). Ιδιαιτέρως ευχήθηκε στην Ηγουμένη Γερόντισσα Παρασκευή, η οποία με νεανικό σφρίγος και ζήλο στέκει στις μοναχικές επάλξεις και αγωνίζεται να κρατά ανοικτό το Μοναστήρι. Ο κόπος της είναι μεγάλος, όπως αντιστοίχως μεγάλος θα είναι και ο μισθός της από τον Θεό, με την ταπεινότητά μου πάντοτε δεόμενο ο Θεός να της δίδει υγεία, δύναμη και ακμή!

Στην Ι. Πανήγυρη παρέστησαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Πετρίτσης και πλήθος πιστών.
ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ & ΤΟΝ ΘΕΟΦ. ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.
  

Στον Ι. Ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου Αλμυρής μετέβησαν την Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αγάπιος, προκειμένου να τελέσουν τα Ιερά Μυστήρια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος στα δίδυμα τέκνα του Αιδεσ. π. Γεωργίου Μαρινάκη και της Πρεσβυτέρας Γεωργίας.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επεσήμανε το γεγονός ότι η Βάπτιση είναι η πολιτογράφηση των νεοφώτιστων στις δέλτους του Ουρανού και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κοσμικό γεγονός, παρά ένα μεγάλο, πολυσήμαντο Ι. Μυστήριο που εισάγει τους ανθρώπους στην ζωή της Εκκλησίας. Το όνομα, που λαμβάνουμε κατά την Βάπτιση, δίδεται ώστε οι νεοφώτιστοι να έχουν πρότυπα στην ζωή τους Αγίους που ευαρέστησαν τον Θεό.

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε τα δίδυμα να γίνουν καλοί Χριστιανοί και καλοί άνθρωποι και οι ανάδοχοι να τα συμβουλεύουν, ως δεύτεροι γονείς, διδάσκοντας τα την Ορθόδοξη Πίστη και την Χριστιανική βιωτή. Φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς που έκριναν σκόπιμο να δώσουν τιμητικά στα παιδιά τους τόσο το όνομα του όσο και του Θεοφιλεστάτου βάζοντάς τους κατ’ αυτόν τον τρόπο στον κύκλο της οικογένειάς τους.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια