Header Ads

Τι κόσμος Θεέ μου!

Φ.1790

  

Γράφει και Επιμελείται ο Θεόδωρος Ν. ΣΑΡΕΛΑΣ


Στον κόσμο που ζούμε και ρε αυτή που συμβαίνουν γύρω μας, πώς να μην προβληματιστούμε, πώς: να μην νιώθουμε αγωνία και ανησυχία και πώς να νοιώθουμε ευτυχείς και χαρούμενοι ΟΤΑΝ: Σε παγκόσμια κλίμακα κυριαρχεί το χάος, η αβεβαιότητα και η αγωνία για «το τι μέλει γενέσθαι», το μίσος και η εκδικητικότητα μεταξύ των ανθρώπων και οι παντός είδους αδικίες και ανισότητες;

Σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη διεξάγοντα» πόλεμοι, στους οποίους διακυβεύοντα, ζωές, περιουσίες, ιδανικά και ελευθερίες. Όλη η ανθρωπότητα έχει βυθιστεί σε πόνο, απόγνωση και βιώνει τρομοκρατημένη και προβληματισμένη, με την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, που έχει ως αποτέλεσμα τον ανυπολόγιστο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων. Αθώοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη και ζωή, επιβιβαζόμενοι σε σαπιοκάραβα, αφήνοντας πίσω την πατρίδα τους και δικούς τους ανθρώπους, χάνουν την ζωή τους σε θαλάσσια ναυάγια.

Σε καθημερινή σχεδόν βάση έχουμε ληστείες, δολοφονίες, απιστίες» βιασμούς, οικογενειακά δράματα, ξεκαθάρισμα, λογαριασμών. Συχνά παρατηρούμε βιαιοπραγίες•, καταλήψεις, επιθέσεις, δολιοφθορές σε πανεπιστημιακούς χώρους όπου τα παιδιά μας... μαθαίνουν γράμματα. Σε όλη την υφήλιο χάνονται ανθρώ-πίνες ζωές από την’ εγκληματική αμέλεια των οδηγών, οι οποίοι οδηγούν τα αυτόκινητά τους και «όποιον πάρει ο χάρος», Η εγκληματικότητα έχει φθάσει σε ορατό βαθμό, οι πλημμύρες, οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι ανισότητες η οικονομική κρίση, η πείνα, η ανεργία και η εκμετάλλευση, επιβαρύνουν την κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν να αμείβονται ποδοσφαιριστές με 100.000.000 200.000.000 εκ. ευρώ, επειδή κλωτσάνε το τόπι ή επειδή η μπάλα κτύπησε στο καλάμι του ποδιού τους, και μπαίνει γκολ, να ανακηρύσσονται ΗΡΩΕΣ, οι φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι οι εκατομμυριούχοι να διπλά- σιάζουν την περιουσία τους και αρχηγοί κρατών να διαμένουν σε ανάκτορα 700 δωματίων με χρυσές βρύσες!

Δεν είναι δυνατόν να πεθαίνουν μικρά παιδιά από πείνα και η Καρντάσιαν, επειδή έδειξε τα οπίσθια της, να εισπράττει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια! Να μη με πιάνει το «συγενικό», όπως έλεγε η μάνα μου, όταν τα (κανάλια αναγγέλλουν στον Ελληνικά λαό ότι επέστρεψε στην Ελλάδα ο Βαλάντης (Είναι δυνατόν να αισθανόμαστε .ευτυχείς, όταν βλέπουμε ανθρώπους, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, να κοιμούνται στο πεζοδρόμιο, πλατείας και παγκάκια., πάνω σε σανίδια και χαρτόνια ή επαίτες να τείνουν το χέρι τους για μια μπουκιά ψωμί. Πόσο άσχημα αισθάνθηκα, :όταν είδα έναν πατέρα να κρατάει από τα πόδια το παιδάκι του και να του έχει κυριολεκτικά «χώσει» το κεφάλι μέσα στον κάδο απορριμμάτων, νια να βρει τροφή .μέσα στα σκουπίδια «σαν ποντίκι»...) 

Όταν ΜΜΕ τροφοδοτούν με γελοιότητες και αστειότητες την κοινή γνώμη, όπως: 

ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ; «όταν τελείωσε, τότε κατάλαβα ότι είχε τελειώσει», 
ΓΚΛΕΖΟΣ: «πριν κάνω σεξ, ζητάω τεστ κορωναίοΰ», 
ΖΕΤΑ ΔΟΥΚΑ «κάνω beaute με την κόρη μου, πριν κοιμηθούμε».
«Η κουκλάρα η Μάγια βρέθηκε με τον Σλοβάκο της, μόνη της σε μια καλύβα», 
«Η Δράσω η κορμάρα έπεσε τσίτσιδη στο κρεβάτι με τον Κωνσταντή». 
Η Βίg, Βrother Σοφία εξηγεί τι έκανε με τον Κεχαγιά κάτω από τα σεντόνια. 
Η Σάλμα Χάγιετ καλωσόρισε το 2022, φορώντας το φούξια μπικίνι της. 
Κριτικές για τον Τσιτσιπά: «έχει λιγότερο μυαλό από τα μπαλάκια που χτυπάει». 
«Σάλος με τις θηλές της Τάραμπάκο, ορθώθηκαν οι ρώγες και έπιασαν ράδιο», 
(Σχετικά-με την φτώχεια που υπάρχει, ας την αναλογιστούν οι πλούσιοι, ας βάλουν το χεράκι τους στην τσέπη τους, ας αναλάβουν πρωτοβουλίες με σύνεση, περίσκεψη, γενναιότητα κα» να ξέρουν ότι τα σόβάνα δεν έχουν τσέπες. Θα ζήλευα τους πλούσιους όταν πληρώνανε τον χάρο και. δεν τους έπαιρνε.) Δεν γνωρίζω εάν πρέπει να ελπίζω ότι Θα ξημερώσει μια καλύτερη ημέρα για εμάς, τα παιδιά μας και την πατρίδα μας.

*Ο κ. Θεόδωρος Σαρέλας, είναι κειμενογράφος


Δεν υπάρχουν σχόλια