Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου»

Φ.1790

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Συζήτηση με «Μπαϊντενόπουλο» ή «Μπαϊντένογλου» ;

Όλοι εμείς οι Έλληνες, ιδιοκτήτες κατ’ επίφαση, αυτού του κακοτράχαλου τόπου με τις ωραίες πεδιάδες, τα πανέμορφα βουνά, τα εκατοντάδες νησιά και ξερονήσια με τις δαντελωτές παραλίες, κομπορρημονούμε για την κληρονομιά, που μας άφησε ο “Φιλόξενος Δίας”. Ενώ στη διπλανή Ιταλία βουλιάζουν τα πλοία και αφήνουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες να πνιγούν, εμείς με κίνδυνο τη ζωή μας πέφτουμε στη θάλασσα για να σώσουμε ανθρώπινες υπάρξεις, που το παγκόσμιο σύστημα τους εξανδραπόδισε από την Πατρίδα τους, για τους δικούς του λόγους.

Έρχονται δε Επίσημοι άνδρες της Ελληνικής Πολιτείας και παρασημοφορούν τους σύγχρονους ήρωες, που διακινδύνεψαν για να σώσουν λαθρομετανάστες. Μέχρις ενός σημείου, όλα αυτά μας βρίσκουν σύμφωνους, αλλά οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, θα έπρεπε πρωτίστως να περιφρουρήσουν τους Έλληνες. Να τους προστατέψουν από τη λαιμαργία των καρχαριών, που λυμαίνονται ξηρά και θάλασσα Ελληνική, κατ’ όνομα και μόνο στα χαρτιά, που τα κατάντησαν κουρελόχαρτα μερικοί – ευτυχώς όχι όλοι – οι πολιτικοί.

Δεν βλέπουμε όμως, να συμβαίνει αυτό το τελευταίο, αφού όλοι, μα όλοι ενδιαφέρονται για το πως θα βολέψουν τους Μουσουλμάνους κατά πλειοψηφία Λαθρομετανάστες στην πρώτη χώρα εισαγωγής τους στην Ευρώπη, τη δύσμοιρη Ελλάδα με τα δέκα εκατομμύρια κατοίκους, που σε λίγα χρόνια θα έχει καταντήσει μία Μουσουλμανική χώρα των 20 και 30 εκατομμυρίων κατοίκων. Δεν βλέπουν πέραν από τη μύτη τους οι πολιτικοί ταγοί ή αποτελούν όλοι μέρος του “Συστήματος”, εφαρμόζουν κατά γράμμα τις έξωθεν εντολές και από εκεί και πέρα “Γαία πυρί μειχθείτο”; Δεν τους απασχολούν οι καμπάνες του Πολέμου, ο μεγαλοϊδεατισμός της Αλβανίας, τα σχέδια Αποσταθεροποίησης της χώρας, το διαφαινόμενο σχέδιο δημιουργίας αναταραχής στα Βαλκάνια, ο απατηλός αλυτρωτισμός των Σλάβων και το ληστρικό τουρκικό μένος κατά της χώρας μας;

Τους απασχολούν άραγε η αποσταθεροποίηση της κάθε Κυβέρνησης που δεν εκτελεί τις εντολές άλλων; Όλα δείχνουν πως οι Αμερικανοί στην επιθυμία τους να διακόψουν πιθανή κάθοδο των Ρώσων στη Μαύρη Θάλασσα και στα Βαλκάνια, δεν θα διστάσουν να ξαναπαίξουν το παιχνίδι Πολέμου αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων. Ελπίδα μας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπερατλαντικό ταξίδι του σε λίγες ημέρες να βρει απέναντί του έναν Αμερικανό Πρόεδρο «Μπαϊντενόπουλο» και όχι «Μπαϊντένογλου»… Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

“Σφαλιάρα” από Αθήνα σε Τουρκία μέσω ΝΑΤΟ…

Οι Τούρκοι, αναφέρει το 5ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.gr, ζήτησαν σε άσκηση του ΝΑΤΟ να μην συμπεριληφθούν 23 ελληνικά νησιά λόγω παρουσίας ελληνικών δυνάμεων! Υπάρχει χοντρό τουρκικό παρασκήνιο τελικά, πίσω από την άσκηση του ΝΑΤΟ Tiger Meet-2022, αφού η τουρκική εφημερίδα Sabah ανέφερε -επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές στην Άγκυρα- ότι “η Τουρκία προειδοποίησε τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συμπεριφορά της Αθήνας.

Στην άσκηση αυτή του ΝΑΤΟ που διοργανώνει η Ελλάδα επρόκειτο να συμμετάσχει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Πριν από κάθε άσκηση, η χώρα υποδοχής διενεργεί τεχνική μελέτη της υλοποίησης της άσκησης και την αποστέλλει στους συμμετέχοντες.

Στο έγγραφο που έλαβε η Τουρκία φέτος, ανέφερε ότι 23 ελληνικά νησιά “που είχαν τεθεί σε μη στρατιωτικό καθεστώς βάσει των Συνθηκών της Λωζάνης και του Παρισιού” συμπεριλήφθηκαν επίσης στην περιοχή ασκήσεων.

Η Ελλάδα όρισε την περιοχή της ασκήσεως αυξάνοντας τον εναέριο χώρο της από τα 6 10 μίλια», γράφει η τουρκική εφημερίδα. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και γαλλικές πηγές, και όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων AFP, “τουρκικές πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι το ελληνικό γενικό επιτελείο ενημερώθηκε για την απόφαση της Άγκυρας να μην συμμετάσχει στην άσκηση του ΝΑΤΟ στις 22 Απριλίου”.

Οι Γάλλοι αναφέρουν ότι υπήρξε χοντρή διαφωνία των Τούρκων με την ελληνική πλευρά για το περιεχόμενο της άσκησης. “Οι «σκόπιμες» προσθήκες των Ελλήνων επιτελών, ώθησαν την τουρκική αεροπορία να ζητήσει «τροποποιήσεις» από την ελληνική πλευρά, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν, αφού η Ελλάδα χειραγωγεί το ΝΑΤΟ για τα πολιτικά της συμφέροντα», ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Οι Τούρκοι προσπάθησαν μέσω ασκήσεως του ΝΑΤΟ, να περάσουν την παράλογη και ύποπτη απαίτησή τους περί αποστρατικοποιήσεως των νησιών μας, κάτι που δεν αποδέχθηκε η συμμαχία και οι ΗΠΑ κατ’ επέκταση.

Επιτέλους όμως βρέθηκε μία Ελληνική Κυβέρνηση να αλλάξει το διπλωματικό και πολεμικό πεδίο ενός ακήρυκτου πολέμου, που έχει αρχίσει σε βάρος της χώρας μας η Τουρκία του Ερντογάν. Παίρνει τις απαντήσεις του σε αέρα, θάλασσα και ξηρά. Τις προπαγανδιστικές ψευτιές, που τώρα τελευταία έχουν πιάσει ουρανό τις καυτηρίασε και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελέσκι, που δεν τρώει κουτόχορτο. Έτσι δεν είναι;

Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τα μακρόπνοα σχέδια των εχθρών της Ελλάδας…...

«Αναρωτιούνται αρκετοί συμπολίτες μας, για να μην αναφερθώ στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, που βρίσκει το θάρρος ένα κρατίδιο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν, το κράτος των Σκοπίων, να επιδεικνύει τόσο μεγάλο θράσος, ώστε να οικειοποιείται την ιστορία της Ελλάδας και τον Μεγάλο Στρατηλάτη Αλέξανδρο.

Τι κρύβεται από πίσω και σε ποίες δυνάμεις στηρίζει την αδιαλλαξία και την εχθρότητά του; Αυτά είναι καυτά ερωτήματα, που απασχολούσαν τον γράφοντα, όταν ως νεαρός Εύελπις τη δεκαετία του ΄50, άκουγε στο Αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, τον θεωρητικό της Προπαγάνδας Καθηγητή τότε, Γεώργιο Γεωργαλά, απόφοιτο της σχετικής Σχολής του Κιέβου, να μας λέγει προφητικά αυτά που συμβαίνουν σήμερα, μετά από εβδομήντα χρόνια.

Μας είχε πει ότι ο Στρατάρχης και Πρόεδρος της τότε Γιουγκοσλαβίας, Τίτο, έδωσε σε συνεννόηση με τον αιμοσταγή Στάλιν, την ονομασία “Μακεδονία” στη Νότια περιοχή του κράτους που λεγόταν Βαρντάρσκα (Περιοχή του Βαρδάρη) με αλυτρωτικό σκοπό, τη διεκδίκηση της Μακεδονίας του Αιγαίου, να βγει η Γιουγκοσλαβία στο Αιγαίο. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίον είχε συναινέσει τότε και το παράνομο ΚΚΕ. Μας είχε αναφέρει ο ομιλητής για όλο τον σχεδιασμό, αλλά δεν τολμούσε να πει και για τους εγχώριους πεμπτοφαλαγγίτες της εποχής εκείνης, που σήμερα αποδεικνύονται ‘’Νεοταξικοί”. Όλες, μα όλες οι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Ελληνικές κυβερνήσεις με ελάχιστες εξαιρέσεις, άφησαν – ιδιαίτερα μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας – να εξυφανθεί η όλη δυσμενής για τη χώρα μας “ψευτοϊστορία”.

Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία ενδυναμώνει την ανθελληνική αδιαλλαξία των Σκοπιανών, ότι ο Τζορτζ Σόρος εργάζεται με τις ΜΚΟ και τα Ιδρύματα που έχει στήσει στα Σκόπια επ’ ωφελεία των Σλάβων; Μήπως δεν είναι αλήθεια πως το κρατίδιο αυτό που αποτελεί τον “πολιορκητικό κριό” της ανθελληνικής προπαγάνδας στα Βαλκάνια, στηρίζεται άμεσα στην ανθελληνική του αδιαλλαξία με όλα τα μέσα από την Τουρκία; …» Με τα λόγια αυτά περιγράφαμε πριν τέσσερα χρόνια στη στήλη ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ με τίτλο Πως “Στήθηκε” το κρατίδιο των Σκοπίων...και κλείναμε: « … Ας ελπίσουμε πως δεν θα έχουμε ακόμη μία περίπτωση Προδοσίας σαν της Κύπρου...» Δυστυχώς η Κυβέρνηση Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας επαλήθευσε.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»





ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Η Ελλάδα κινδυνεύει από λαθρομετανάστες…

Την άποψη ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με εθνικές περιπέτειες, παραμένοντας η μόνη χώρα, που μιλάει για ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα των προσφύγων-μεταναστών την ώρα, που όλες οι χώρες ακολουθούν εθνικές πολιτικές περιχαράκωσης των συνόρων τους. Ακόμη και η Γερμανία βολεύεται από αυτό, εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 ο αναλυτής και εκδότης του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης, ο Έλληνας Αξιωματικός της πρώην ΚΥΠ, που παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους πράκτορες, κατ΄εντολήν του Κ. Σημίτη.

Όπως είχε πει πριν από τέσσερα χρόνια, ήδη η πολιτική ανοιχτών συνόρων και η έλλειψη στρατηγικής βάθους, πιέζει την Ελλάδα για παραχωρήσεις στην Ε.Ε. και την Τουρκία, ώστε η τελευταία από κράτος πρόβλημα στη περιοχή σήμερα με τις ευλογίες Ευρωπαίων και την ανεξήγητη ανοχή της ελληνικής πλευράς, να εμφανίζεται, ως παράγοντας λύσης του προβλήματος.

Κατά τον Σάββα Καλεντερίδη, λύσεις υπάρχουν, έστω και τώρα, καταγγέλλοντας με στοιχεία τον ρόλο της Τουρκίας, αλλάζοντας την πολιτική για τους μετανάστες και ζητώντας η πιστοποίηση όλων να γίνεται στα ευρωπαϊκά προξενεία στη Τουρκία . Όπως είπε , με την απουσία εξωτερικής πολιτικής βάθους, είχαμε διαρκώς διπλωματικές ήττες, άνευ λόγου, μετατρέποντας ακόμη και την ανυπόληπτη FYROM, σε παράγοντα λύσης του προσφυγικού για την Ε.Ε.. Δεν μπορεί η Ελλάδα να εξυπηρετεί τα συμφέροντα σε εργατικό δυναμικό της Γερμανικής βιομηχανίας και να γίνεται αποθήκη ανθρώπων για διαλογή. Οι απόψεις του αρθρογράφου Αξιωματικού, που έχει ως Πόντιος στην καταγωγή ενδιατρίψει στην Τουρκική ιστορία, έχουν μεγάλο κύρος και θα έπρεπε οι Ελληνικές Κυβερνήσεις να προσλαμβάνουν αυτό το είδος επαϊόντων ως Ειδικών Συμβούλων στα διάφορα Υπουργεία και όχι τους σημαιοφόρους των κομματικών γραφείων της εκάστοτε εξουσίας. Δυστυχώς για την Ελληνική πραγματικότητα οι πολιτικοί εκάστοτε ταγοί ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε Εθνική μειοδοσία.

Και το χειρότερο, ετοιμάζονται να επιβάλλουν ΝΑΙ στη Συμφωνία των Ανοιχτών Συνόρων για τους Μετανάστες όλου του κόσμου, όταν άλλες χώρες με πρώτη και καλύτερη τις ΗΠΑ να αρνούνται και να ακολουθούν Αυστρία, Ουγγαρία και άλλες χώρες; Ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με εθνικές περιπέτειες ήταν υπαρκτός με αυτούς που μας κυβερνούσαν πριν επανέλθει ενισχυμένη η κεντροδεξιά και βάλλει φρένο στον κατήφοφο...

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια