Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1771

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα… 


Σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με ένα ειδικό θέμα υποκινούμενος από τον εσμό της Τουρκικής Προπαγάνδας.
Δεν περνάει ημέρα χωρίς τα παντός είδους media να αναφέρουν κάποια δήλωση Αξιωματούχου σχετικά με τον κυρίαρχο στόχο της Τουρκίας, που είναι η υφαρπαγή κυριαρχικών χερσαίων ή θαλάσσιων χώρων της Ελλάδας και της Κύπρου.. Η Προπαγάνδα στηρίζεται στα πορίσματα των ανθρωπογνωστικών επιστημών.
Διεξάγεται με τρόπο επιστημονικό. ΄Εχει εξελιχθεί σε πραγματική επιστήμη. Γι’ αυτό, η τεχνική της είναι «επιστημονική».: Προπαγάνδα είναι η επιστημονική τεχνική της διαδόσεως ιδεών με σκοπό τον επηρεασμό της κοινής γνώμης. Οπωσδήποτε με την εφαρμογή και τη χρήση των αρχών που διέπουν την Προπαγάνδα πάντοτε υπάρχει στο επίκεντρο κάποιος διακριτός στόχος. Στο παρόν άρθρο δεν ευελπιστούμε να αναλύσουμε όλα τα θέματα που αφορούν την έννοια του θέματος, αλλά θα παραμείνουμε σ' αυτά τα ολίγα. Με κριτήριο τον στόχο της, η πολεμική Προπαγάνδα διακρίνεται σε δύο είδη : Στη Στρατηγική και την Τακτική. 

Η Στρατηγική Προπαγάνδα έχει για στόχο της την τελική επιδίωξη του κινήματος πού υπηρετεί. Αποβλέπει δηλαδή, στον απώτερο τελικό στρατηγικό σκοπό. Η Προπαγάνδα αυτή, είναι ο μόνιμος πυρήνας κάθε Προπαγάνδας. Αντιστοιχεί στην αμετακίνητη τελική επιδίωξη του κινήματος η οποία δεν μεταβάλλεται. Αποτελείται λοιπόν από στοιχεία μόνιμα, στρατηγικής, όχι τακτικής φύσεως. Συνιστά την βαθύτερη ουσία ενός «πιστεύω». Διαδίδει την βασική Ιδεολογία, τις θεμελιώδεις αναλλοίωτες αρχές της. Είναι μακρόπνοη. Σταθερή..

Η Τακτική Προπαγάνδα: Προβάλλει τους εκάστοτε αμέσους στόχους. Είναι μία Προπαγάνδα ελισομένη, τακτικής φύσεως. Δεν στηρίζεται σε μόνιμες αρχές, αλλά απεναντίας, διακρίνεται για την απεριόριστη ευελιξία της και την διαρκή προσαρμογή της στις ολοένα μεταβαλλόμενες συνθήκες. Διαδίδει όχι «αιώνιες» ιδέες άλλα ευκαιριακά συνθήματα. Υπηρετεί όχι τον μακρινό τελικό σκοπό τον οχουσα πολιτική «γραμμή» που προωθεί συγκεκριμένες, άμεσες, εφικτές επιδιώξει, όπως π.χ. ότι η Τουρκία έχει δίκαιο στα άνομα αιτήματά των διεκδικήσεών της.

Η μέθοδος Προβολής προπαγανδιστικών συνθημάτων από μέρους της Τουρκίας εφαρμόζει πλήρως βασικές σύγχρονες αρχές και σε βάθος χρόνου δημιουργεί τετελεσμένα γεγονότα. Φαίνεται πως διαθέτει ισχυρή επιστημονική Ομάδα εφαρμογής. Αντίθετα στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης έχω τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα υστερεί και ακολουθεί, ως αμυνόμενη, πράγμα ολέθριο. Απαντητική ή Αμυντική προπαγάνδα πρέπει να αποφεύγεται, ενώ η Επιθετική πρέπει να επιδιώκεται. Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα.

Μήπως πρέπει κάτι να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, όπως π.χ. με την αφύπνιση στα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων;

Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια