Header Ads

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ φ.1771

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ

    


Μετά από σαράντα ημέρες σε Νοσοκομείο από σοβαρή περιπέτεια υγείας και την θεραπεία μου, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω από τα βάθη της ψυχής μου ομολογία πίστεως και ευχαριστίες προς τον Θεό, τις αγγελικές και επίγειες δυνάμεις υγείας, που μου έδωσαν τη δύναμη να ξεπεράσω το πρόβλημα και να επιστρέψω στο σπίτι μου να γιορτάσω με την Οικογένειά μου τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του νέου έτους 2022…


Μετά από σαράντα ημέρες σε Νοσοκομείο από σοβαρή περιπέτεια υγείας και την θεραπεία μου, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω από τα βάθη της ψυχής μου ομολογία πίστεως και ευχαριστίες προς τον Θεό, τις αγγελικές και επίγειες δυνάμεις υγείας, που μου έδωσαν τη δύναμη να ξεπεράσω το πρόβλημα και να επιστρέψω στο σπίτι μου να γιορτάσω με την Οικογένειά μου τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του νέου έτους 2022.

Μέχρι την ημέρα που παρουσιάστηκε το πρόβλημα δεν είχα νοσηλευθεί σε Νοσοκομείο. Για την βραχύχρονη Νοσηλεία μου στο Γεν. Νοσοκομείο Κορίνθου, έχω αναφερθεί και έχω εκφράσει τις ευχαριστίες μου προς το διοικητικό, Ιατρικό, Νοσηλευτικό και άλλα πρόσωπα.

Γι΄αυτό και θα ασχοληθώ, πλέον, με τη συνέχεια. Μετά τις Πρώτες Βοήθειες στο Γ.Ν. Κορίνθου, διαπιστώθηκε ιατρικά η ανάγκη διακομιδής σε Νοσοκομείο των Αθηνών. Επέλεξα το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ειδικά την Πνευμονολογική Κλινική.

Για να είναι ολοκληρωμένη και σαφής η πορεία μου σ΄αυτές τις ημέρες πρέπει να πω ότι στο 401 Γ.Σ.Ν Αθηνών, εκτός από τους Στρατιωτικούς, εισέρχονται και πολίτες προς νοσηλεία. Ως εκ τούτου, στις ημέρες πανδημίας, που διανύουμε, αυτός ο κολοσσός της υγείας δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται εκτός μάχης κατά του κορωνοϊού. Για να αντιμετωπίσει το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα η Διοίκηση του Νοσοκομείου μετέτρεψε τη μεγάλη Πνευμονολογική Κλινική του ισογείου ενός από τα πολλά κτίρια σε νοσηλεία covid 19. Ως αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής, τα πνευμονολογικά προβλήματα φιλοξενούνται σε άλλες Κλινικές. Με την είσοδό μου βρέθηκε δίκλινο δωμάτιο φιλοξενίας σε αποκλειστική πτέρυγα της Ψυχολογικής Κλινικής. Σε αυτό το δωμάτιο πέρασα τις ημέρες νοσηλείας, ανάμεσα στην καθημερινή φροντίδα των Πνευμονολόγων Ιατρών, του Νοσηλευτικού προσωπικού της Ψυχολογικής Κλινικής και της προσευχής προς τον Κύριο και Θεό μου. Ομολογώ ότι πίστευα και πιστεύω στη δύναμη και τη θέληση του Θεού, της Παναγίας, των Αγγελικών, Επίγειων Δυνάμεων και των Αγίων μου.

Κύριοι, βρίσκω την ευκαιρία μέσα από την Ομολογία Πίστεως, που εκφράζω, να πω ότι στη δημοσιογραφική μου ενημέρωση έχω ακούσει χίλιες δυο κατηγορίες για το Σύστημα Υγείας μηδέ των ταγών του εξαιρουμένων, με ελάχιστα νέα από το θαύμα που επιτελείται χάρη στην ορθή Διοίκηση, την Ιατρική παρουσία όλων των βαθμίδων και του Νοσηλευτικού προσωπικού των Κρατικών Νοσοκομείων. Εκφράζω τη βεβαιότητα πως αδικούνται, όταν δεν ακούγεται και η θετική πλευρά του κοινωνικού τους έργου. Έστω έναν καλό λόγο επιπλέον!

Έζησα από την πρώτη επικοινωνία μαζί του με τον Γενικό Αρχίατρο Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής Ψαθάκη Κωνσταντίνο, το άμεσο ενδιαφέρον για την αποκατάσταση της υγείας μου, αισθάνθηκα σιγουριά στην επιστημονική του κατάρτιση, όταν επενέβαινε προσωπικά εκτελώντας τις ενδεδειγμένες για την περίπτωσή μου ιατρικές πράξεις, χαιρόμουν τον ίδιον κάθε πρωϊ, αλλά και έκτατες ώρες όταν ερχόταν με την ομάδα ιατρών της Πνευμονολογικής Κλινικής ή κατά μόνας, με εξέταζε, μου έδινε με στοργή και αγάπη οδηγίες και με ενημέρωνε για τα αποτελέσματα εξετάσεων.

Για εμένα ήταν ο κυρίαρχος της νοσηλείας μου συνεπικουρούμενος από τον άμεσο συνεργάτη του επίσης Γενικό Αρχίατρο Κάτσενο Σταμάτη και τους Ιατρούς του.

Κέρδισε την εμπιστοσύνη μου, εκτίμησα την επιστημονική του κατάρτιση, την τήρηση του Όρκου του Ιπποκράτη και την ανθρωπιά του. Όλοι οι γιατροί αξίζουν τον έπαινο!

Θα ήταν παράλειψη μεγάλη να μην αναφέρω τον υπέροχο κόσμο της παραϊατρικής Νοσηλείας με τις όλο ευγένεια, προσήνεια, εμπειρία χειρισμού ασθενών υπό νοσηλεία, προθυμία, υπευθυνότητα και συμμετοχή στο έργο της νοσηλείας εμού και άλλων. Γυναίκες και άνδρες όλων των βαθμών ήταν ολημερίς και ολονυχτίς στο πλευρό των ασθενών με άπλετο χαμόγελο και τον καλό τους λόγο. Στις ημέρες της νοσηλείας μου στο 401 Γ.Σ.Νοσοκομείο Αθηνών αποκόμισα τη βεβαιότητα πως νοσηλεία χωρίς το Νοσοκομειακό προσωπικό δεν είναι ολοκληρωμένη. Στο πρόσωπό τους δεν έβλεπες το σκληρό, άτεγκτο στρατιωτικό ύφος, αλλά πρόσωπα γεμάτα στοργή, αγάπη, υπευθυνότητα και ανθρωπιά.

Πίστευαν και καλά έκαναν, στην αποστολή τους!

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι οι παραπάνω εντυπώσεις μου δεν αφορούν μόνο το Ιατρικό προσωπικό της Πνευμονολογικής Κλινικής και το Νοσηλευτικό προσωπικό της Ψυχολογικής Κλινικής. Η συμπεριφορά και η επαγγελματική δεοντολογία, που προανέφερα, διαπερνά οριζοντίως και καθέτως όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου, όπως τα Εξεταστικά Κέντρα, τα Τμήματα Αιμοδοσίας, Βιοψίας, Ακτινογραφίας, Αξονικού τομογράφου, Φυσιοθεραπείας και άλλα. Ανάμεσα σε όλα αυτά ξεχωριστή είναι η περίπτωση της Προϊσταμένης της Ψυχολογικής Κλινικής Συνταγματάρχου Υγειονομικού Μίσιου Αγγελικής, η οποία διοικεί και εποπτεύει στην καλή εκτέλεση καθηκόντων το Νοσηλευτικό προσωπικό και δείχνει αμέριστο επαγγελματικό ενδιαφέρον στους ασθενείς της Πτέρυγας. Τιμά τον βαθμό και το έργο της!

Και σήμερα, εν όψει Χριστουγέννων, επιθυμώ μέσα από την Ομολογία Πίστεως, όπως την εξέφρασα με απλά λόγια, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και να ευχηθώ για καλές γιορτές Χριστουγέννων στους:

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ 401 Γ.Σ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Υποστράτηγο Παναγιώτη Κασίμο, Διοικητή του 401 ΓΣΝΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Γενικό Αρχίατρο Ψαθάκη Κωνσταντίνο, Διευθυντή 
Γενικό Αρχίατρο Κάτσενο Σταμάτη 
Αρχίατρο Σκούρα Βασίλειο 
Επίατρο Τραυλό Απόστολο 
Ειδικευόμενο Πνευμονολογίας Τροχούτσο Γεώργιο


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ 
Νοσηλευτικό Προσωπικό

Συνταγ/χη ΥΝ Μίσιου Βασιλική, Προϊσταμένη
Αντισυ/χη ΥΝ Γιαννούλη Μαρία
Λοχαγό ΥΝ Ραχωβίτσα Μαρία
Λοχαγό ΥΝ Ταραρά Μιχαήλ
Λοχαγό ΥΝ Πάνο Ιωάννη
Ανθυπ/γό ΥΝ Χριστοδούλου Ιωάννη
Ανθυπ/στη ΥΓ Αννοπούλου Ευαγγελή
Επιλοχία ΥΓ Παπαδοπούλου Σοφία
Επιλοχία ΥΓ Ταμήλια Χριστίνα
Επιλοχία ΥΓ Καμαρινού Σταυρούλα
Επιλοχία ΥΓ Χατζηκωτούλα Ζωή 
Λοχία ΥΓ Τζουβάνου Αθηνά
Δεκανέα ΚΥ Κεσίδου Ειρήνη
Δεκανέα ΚΥ Κυρτσούδη Ευαγγελία 
και να τους πω:

Το Κοινωνικό σας έργο τιμά το ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !

Θα ήταν παράλειψη, αν δεν ευχαριστούσα τα μέλη των οικογενειών μου, τον Υφυπουργό Χρίστο Δήμα και τα πολυάριθμα άτομα, που ενδιαφέρθηκαν για την Υγεία μου.

« Την πάσαν ελπίδα μου εις Σε ανατίθημι
Μητέρα του Θεού φύλαξόν με υπό την Σκέπη Σου…» 

Βαγγέλης Δ. Κόκκκινος Ανώτερος Αξ/κός ε.α.
αποστρατευθείς τη αιτήσει μου τάξης 1957 – Εκδότης εφημερίδας


Δεν υπάρχουν σχόλια