Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1759

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  



Τρίπολη, 9 Σεπτεμβρίου 2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν δεκαοχτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Κορινθία


Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τέσσερα άτομα . Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών. Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη πέντε άτομα, εκ των οποίων τα τρία βρίσκονται ήδη έγκλειστα σε Κατάστημα Κράτησης . Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -60.000- ευρώ Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δεκαοχτώ (18) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (8.9.2021) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 26, 30 και 41 ετών καθώς και ανήλικος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη πέντε άτομα, ηλικίας από 24 έως 38 ετών, αντίστοιχα, εκ των οποίων τα τρία βρίσκονται ήδη έγκλειστα σε Κατάστημα Κράτησης Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριου του έτους 2020 έως και χθες (8.9.2021), στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε επιχειρήσεις και οικίες, αποκομίζοντας μεγάλο περιουσιακό όφελος.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, είχαν διαπράξει συνολικά -16- περιπτώσεις κλοπών και -2- απόπειρες κλοπών, αφαιρώντας εργαλεία, μηχανήματα, ποσότητες χαλκού και μετάλλων, η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -60.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων που αφορούσαν πάσης φύσεως μέταλλα, τα διέθεταν έναντι χρηματικού ποσού στον 30χρονο συλληφθέντα, ο οποίος εργαζόταν σε κατάστημα ανακύκλωσης μετάλλων (σκραπ) και τα εκμεταλλευόταν περαιτέρω.

Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.




2.546 επικίνδυνες παραβάσεις, 29 τροχαία δυστυχήματα τον Αύγουστο σε Κορινθία Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία


Τα αποτελέσματα από τους ελέγχους στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για το μήνα Αύγουστο 2021, δείχνουν , σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε Γ.Π.Α.Δ.Π τα εξής στοιχεία για τους νομούς :

Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας:

Σημειώθηκαν 29 τροχαία ατυχήματα με 38 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Ειδικότερα σημειώθηκαν:

6 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 6 νεκρούς, 3 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 3 σοβαρά τραυματίες. 20 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 29 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Αντικανονικό προσπέρασμα. Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Παραβίαση προτεραιότητας. Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.Επίσης στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Αύγουστο του 2021, συγκροτήθηκαν -576- συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν -10.619- έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν -301- παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και δύο χιλιάδες πεντακόσιες σαράντα έξι (2.546) επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

-1.570- για υπερβολική ταχύτητα. -338- για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση. -297- για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. -164- για Κ.Τ.Ε.Ο. -65- για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. -37- για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. -20- για παραβίαση σηματοδότη. -24- για αντικανονικούς ελιγμούς. -20- για αντικανονικό προσπέρασμα.

-4- για μη χρήση παιδικών καθισμάτων. -7- για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.




  ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ...  

Συνελήφθη 22χρονος που είχε ποσότητα κάνναβης στο σπίτι του


Συνελήφθ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου – Βόχας, 22χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -15- γραμμαρίων, έλαιο κάνναβης, συνολικού βάρους -10- γραμμαρίων, μεταλλικός τρίφτης κάνναβης, -30- αναβολικά δισκία και -4- συσκευασίες περιέχουσες από μία αμπούλα με αναβολική ουσία. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας.



Λουτράκι: Χειροπέδες σε δύο άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν μια γυναίκα


2 days ago korinthosTV Συνελήφθησαν στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, δύο ημεδαποί, γιατί αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν αλλοδαπή, με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών. Ειδικότερα, οι δράστες, με πρόσχημα την πώληση κινητού τηλεφώνου, μέσω ιστοσελίδας, προσπάθησαν να την εξαπατήσουν με σκοπό να της αποσπάσουν χρήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια