Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΝΕΜΕΑΤΗ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ (Γ) φ.1759

Επισημάνσεις από έναν Νεμεάτη αγροτοκτηνοτρόφο 
Μόνο εμείς οι Αγροτοκτηνοτρόφοι δεν φταίμε σε τίποτα; (Γ)

  


Μόνο εμείς οι Αγροτοκτηνοτρόφοι δεν φταίμε σε τίποτα; Το ερώτημα σηκώνει πολύ κουβέντα και εξηγούμαι. Κατά τη γνώμη μου, αν δεν κάνω λάθος, στην υποβάθμιση του επαγγέλματος των Αγροτών και Κτηνοτρόφων, το μεγαλύτερο βάρος ευθύνης φέρουν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών από την εποχή της πρώην ΕΟΚ μέχρι και σήμερα. Βεβαίως κι εμείς οι άνθρωποι της καλλιέργειας της Γης και εκτροφής ζώων φέρουμε ευθύνη σε πολλά θέματα.

Ενώ ο Θεός μας έχει δώσει μυαλό, εμείς ζητάμε άδεις ή και χωρίς αυτές για να κτίζουμε σπίτια μέσα στην καρδιά των δασών. Δεν θα γινόταν αυτό, αν οι Κυβερνήσεις δεν έδιναν ρεύμα και άδειες για νερό. Καταστρέφονται τα δάση από πυρκαγιές είτε από τυχαία γεγονότα ανάφλεξης, είτε με δόλια σκοπιμότητα Οικοπεδοφάγων αι αγροτών που εποφθαλμιούν να κάψουν τα δάση και να εκμεταλλευθούν την αδιαφορία του κράτους να κάνει αναδασώσεις, σε καμένες περιοχές που μετατρέπονται σε καλλιεργημένες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Τι να θυμηθώ και τι να λησμονήσω, αλλά να σας θυμίσω την περίοδο που η ΕΟΚ έδινε χρήμα με ουρά για αποζημιώσεις απόσυρσης αγροτικών προϊόντων και σφαγίων. Τότε που οι αγρότες πέταγαν μέσα στα τελάρα πέτρες για να βαρύνει το βάρος στην καταμέτρηση ή τότε που τα πενήντα πρόβατα γινόντουσαν σε συμπαιγνία παραπάνω για να πάρουν κάποιοι περισσότερο χρήμα για απόσυρση ζώων;

Μίλησα προηγουμένως για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια μέσα σε δάση και σκέπτομαι πως το ηλεκτρικό ρεύμα δεν παίρνει αστεία όταν είναι αγκαλιασμένο με το δάσος. Εμείς οι Έλληνες είμαστε απαιτητικοί και θέλουμε την καλοζωία. Θέλουμε τα πεύκα να αγκαλιάζουν το σπίτι μας, να έχουμε ίσκιο και ήλιο πρωϊ, απόγευμα στις βεράντες μας και τα παράθυρά μας να έχουν δίοδο μέσα στο καλύτερο οξυγόνο Τα αποτελέσματα αργούν να έλθουν με φυσικές και άλλες καταστροφές, αλλά δεν λησμονούν να έλθουν είτε από αστροπελέκι, είτε από βραδυφλεγές φυτίλι με μολότοφ στην άκρη και ο Θεός φυλάξει… Και όταν αυτές οι παρανομίες προξενούν καταστροφές ποιος τις πληρώνει, ασφαλώς ο υπόλοιπος Λαός που δεν φταίει σε τίποτα, αλλά με το σλόγκαν «όλοι μαζί μπορούμε», πλην αυτών που πραγματικά φταίνε για όλα… Αλλά θα επανέλθω..

Ευχαριστώ για την φιλοξενία 
Αθανάσιος Αθανασόπουλος 
Νεμέα 10 Σεπτέμβρη 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια