Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» Φ.1743

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Ελλάδα Γαλλία Συμμαχία!..

Η γαλλική εφημερίδα lopinion.fr αναφέρεται με άρθρο της στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το άρθρο τονίζει ότι οι Τούρκοι, προσπαθούν να δημιουργήσουν περιοχές αποκλειστικής επιρροής, ασκώντας μια πολιτική τετελεσμένων γεγονότων, αγνοώντας πλήρως το διεθνές δίκαιο και προηγούμενες πολυμερείς συμφωνίες και αυτό πλέον δεν γίνεται αποδεκτό.“Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ανακαλύπτει σιγά-σιγά τον μακιαβελικό ρεαλισμό, παράλληλα δυσκολεύεται να μάθει πώς να υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα σύνορά της. Ειδικά εκείνα των κρατών μελών, τα οποία εκτίθενται περισσότερο στις προκλήσεις στα εξωτερικά τους όρια, για αυτό και οι χώρες σαν την Ελλάδα και την Κύπρο θα πρέπει να μπορούν να βασίζονται στην αλληλεγγύη όλων των χωρών.

Οι συνθήκες το επιβεβαιώνουν και το απαιτούν. Η κοινή λογική το διατάζει. Στη βορειοανατολική Ευρώπη, η αποτροπή κατά της Ρωσίας πραγματοποιείται συλλογικά, σε μεγάλο βαθμό από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη της περιοχής, υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ. Όμως αυτό που ισχύει στην μία πλευρά της ηπείρου, δεν φαίνεται πλέον τόσο προφανές στη άλλη νοτιοανατολική πλευρά της, ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου Ελλάδα και Κύπρος, αν και πλήρη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν μπόρεσαν να βασιστούν στην πλήρη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη όταν η Τουρκία επανειλημμένα έκανε πολύ επικίνδυνες προκλήσεις.

Η εισβολή σε ελληνική ΑΟΖ και εναέριο χώρο, οι παράνομες έρευνες σε αμφισβητούμενες περιοχές, η παραβίαση του εμπάργκο όπλων που προορίζεται για τη Λιβύη, η οργάνωση εισβολής μεταναστών στα ελληνικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα, αποτελούν μεγάλες και σοβαρές προκλήσεις για την ΕΕ.

Το τουρκικό καθεστώς, με ρεβιζιονιστική ρητορική, υλοποιεί ανεμπόδιστα ενέργειες ως περιφερειακή δύναμη, διασαλεύοντας πολιτικές και νομικές ισορροπίες που χτίστηκαν υπομονετικά για δεκαετίες, για να διατηρηθεί η έως τώρα σταθερότητα σε αυτά τα στρατηγικά σύνορα της Ευρώπης. Η Γαλλία ήταν η μόνη που έδειξε συγκεκριμένη υποστήριξη στην Ελλάδα, κινητοποιώντας στρατιωτικές δυνάμεις στο πλευρό της, και λαμβάνοντας έτσι διπλωματικούς κινδύνους. Οι άλλοι εταίροι της ( Γερμανοί κ.ά.) δεν είχαν αντανακλαστικά αλληλεγγύης, τα οποία θα περίμενε κανείς από τα μέλη της Ένωσης Κράτη, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι στο κατώφλι μας! Είτε κάποιος είναι κυριαρχικός, είτε φεντεραλιστής, οφείλει να ανησυχεί για τις απειλές στα νότια σύνορα.






ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Βόμβα Βασιλακόπουλου για πιθανότητα μεταλλάξεων του ιού στους εμβολιασμένους!

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας πως η πανδημία του κοροναϊού δεν έχει ακόμα τελειώσει στην Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας έχει προχωρήσει στην άρση αρκετών από τα περιοριστικά μέτρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι πλησιάζουμε στο τέλος του εφιάλτη που ονομάζεται κοροναϊός, το οποίο μάλιστα προσδιόρισε χρονιά πιθανώς και μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως «δεν είμαστε ακόμα σε θέση να πετάξουμε τις μάσκες και να αρχίσουμε τα πάρτι αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον».

Αναφορικά με τα «ανοίγματα» που έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες υπογράμμισε ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε με μεγάλη προσοχή τα ανοίγματα που γίνονται» και εκτίμησε ότι κάποια από αυτά «θα μειώσουν τα κρούσματα, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους», καθώς θα οδηγήσει σε μείωση των συναντήσεων σε σπίτια.«Προσοχή σε όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου» Αναφερόμενος, δε, στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση χωρίς να έχουν αποκτήσει ακόμα καλή ανοσολογική απάντηση τόνισε ότι «προφανώς έχουν μια μερική προστασία όμως υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος να νοσήσουν», ενώ «υπάρχει κι ένας δεύτερος κίνδυνος ότι αν κολλήσω κοροναϊό ενώ έχω μερική ανοσία, τότε την ώρα που πολλαπλασιάζεται μέσα μου ο κοροναϊός υφίσταται την πίεση της παρουσίας των αντισωμάτων που δεν είναι πολλά, αλλά υπάρχουν, οπότε είναι πολύ πιθανό μέσα μου να δημιουργηθούν μεταλλαγμένα στελέχη κοροναϊού».

«Άρα δεν είναι ότι δεν είμαι πλήρως προστατευμένος, είναι ότι δεν πρέπει να κολλήσω την ώρα που είμαι μερικώς εμβολιασμένος γιατί υπάρχει πιθανότητα να παράξω μέσα στον οργανισμό μου μεταλλαγμένα στελέχη κι αυτό δεν το θέλουμε» εξήγησε.

Μετά από όλη αυτή την πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί οι Λαοί της Γης, είναι ευνόητο πως οι ιθύνοντες που έχουν δημιουργήσει την Πανδημία του κορωνοΪϊού έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Μήπως, όπως ισχυρίζεται και ο Δήμος Λιακόπουλος,, από τις δοκιμές του παρελθόντος σιγούρεψαν ότι ο παγκόσμιος Λαός δεν πρόκειται να ξεσηκωθεί και να τους λιώσει σαν σκουλήκια; Μήπως έτσι θέλουν να φτάσουν σήμερα στην τελική ευθεία; 

Πηγή: olympia.gr Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια