Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1738

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Τρίπολη, 31 Μαρτίου 2021 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
  

Συνελήφθησαν εξήντα τρία (63) άτομα, προσήχθησαν ενενήντα ένα (91) και έ γινε έλεγχος σε εννιακόσια ογδόντα τρία (983) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια ενενήντα δύο (692) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες τριάντα εννέα (239) παραβάσεις Εξιχνιάσθηκε απόπειρα κλοπής στη Μεσσηνία Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης και ηρωίνης, μαχαίρια κ.ά.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 17.3.2021 έως και χθες (30.3.2021), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια ογδόντα τρία (983) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια τριάντα πέντε (735) ήταν ημεδαποί και διακόσια σαράντα οχτώ (248) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια ενενήντα δύο (692) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ενενήντα ένα (91) άτομα, από τα οποία σαράντα πέντε (45) ήταν ημεδαποί και σαράντα έξι (46) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα τρία (63) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, για κατάχρηση σε ασέλγεια.

Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσια έξι (206) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο (2) παραβάσεις Υγειονομικού κανονισμού και τριάντα μία (31) παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Κόρινθος: Χειροπέδες σε άντρα που σε βάρος του εκκρεμούσε δικαστική απόφαση για κλοπή 

Συνελήφθη, στις 1.4.2021 το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 37χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, για κλοπή.


Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξαμίλια Κορινθίας 

Πάνω από 25 προσαγωγές και συλλήψεις.

Οργανωμένη και στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον καταυλισμό Ρομά στα Εξαμίλια από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και παραβατικών συμπεριφορών καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν έλεγχο, όπου και προχώρησαν σε πολλές προσαγωγές και συλλήψεις.


Εξιχνιάστηκε κλοπή σε κτήμα στο Βραχάτι 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου- Βόχας, μία περίπτωση κλοπής σε κτήμα ημεδαπού, που είχε γίνει την 31.3.2021, στο Βραχάτι Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας, 31 και 27 ετών αντίστοιχα, για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

korinthosTV 


Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στο Βραχάτι 

Συνελήφθη, στις 3.4.2021 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου- Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 51χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε -11- ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη, στο Βραχάτι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας και τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, 43χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -74γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου- Βόχας.



Δεν υπάρχουν σχόλια