Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ1738


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Έρχονται ασκήσεις-’’μαμούθ’’ κατά της Τουρκίας
Ελλάδα, Ισραήλ, Γαλλία, ΗΑΕ & Σ. Αραβία ενώνονται στρατιωτικά

  

Hελληνογαλλική συνεργασία σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο κορυφώνεται με τη συμμετοχή των γαλλικών μαχητικών Rafale στη διεθνή άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2020» της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου ετησίως τα «γεράκια» της ΠΑ εντυπωσιάζουν τη διεθνή κοινότητα. Φέτος αναμένεται να συμμετάσχει στην άσκηση η Γαλλία με Rafale και Mirage 2000, οι Ηνωμένες Πολιτείες με F-16, το Ισραήλ επίσης με F-16 αλλά και με F-15, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με F-16 και η Ισπανία με F-18 και βέβαια η χώρα μας με F-16, F-4, Mirage 2000-5 και ιπτάμενα ραντάρ. Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα ιπτάμενα τάνκερ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, ο συνολικός αριθμός των αεροπλάνων θα ξεπεράσει τα 60 που θα χωριστούν σε επιτιθέμενους και αμυνόμενους. Συν τοις άλλοις, δυναμικό «παρών» θα δώσει στη διακλαδική άσκηση το Πολεμικό Ναυτικό με μια πλειάδα μικρών και μεγάλων σκαφών καθώς επίσης και τμήματα της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.

Πηγές αναφέρουν ότι όλοι οι συμμετέχοντες, πιθανόν και οι ΗΠΑ, επιθυμούν να κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στο Αιγαίο με σενάρια εικονικής και πραγματικής προσβολής χερσαίων και ναυτικών στόχων, σύμφωνα με πληροφορίες του Πενταπόσταγμα. Όμως η Πολεμική Αεροπορία, η οποία ήδη έρχεται από ένα εντυπωσιακό σερί ασκήσεων με Γάλλους, Αμερικανούς, Εμιρατιανούς και Σαουδάραβες ανοίγει τα «φτερά» της τους επόμενους μήνες με συμμετοχές σε μεγάλα αεροπορικά event με πρώτο τη ΝΑΤΟϊκή «TIGER MEET» τον Μάϊο στην Πορτογαλία.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί φαίνεται ότι θα είναι ακόμη πιο έντονο με τη HAF να «σημαδεύει» τη Μέση Ανατολή. Οι άριστες σχέσεις με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία πλέον σηματοδοτούν την απαρχή μιας σειράς κοινών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και πολυεθνικών ασκήσεων στις οποίας αναμένεται να δώσουν ηχηρό παρόν τα ‘’μπλε φτερά’’. Εκτός απροόπτου η HAF θα έχει συμμετοχή για μια ακόμη φορά και στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Blue Flag» την οποία διοργανώνει η Israeli Air Force και θεωρείται από τις κορυφαίες παγκοσμίως. Θεωρείται επίσης σχεδόν βέβαιο ότι Ελληνικά ‘’γεράκια’’ θα μετασταθμεύσουν όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια και στην Αίγυπτο για κοινά γυμνάσια. Οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο Πολεμικών Αεροποριών επιβεβαιώθηκαν άλλωστε και κατά την επίσκεψη του Αιγύπτιου Αρχηγού ΓΕΑ την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα. Newsroom






«Βόμβες» από το Λιμενικό:
«Eίμαστε σε πόλεμο στη Λέσβο με τους Τούρκους»
  


«Προσπάθησαν να μας καθησυχάσουν για να μας αιφνιδιάσουν, απέτυχαν ξανά» το μήνυμα του Λιμενικού «ΗΛέσβος είναι στοχοποιημένη από τους Τούρκους». Αυτά είναι τα λόγια στελεχών από τα ανώτερα κλιμάκια του Λιμενικού που αναλύουν την κατάσταση που επικρατεί στο βορειο-ανατολικό Αιγαίο μετά τα πρόσφατα περιστατικά και την προσπάθεια των Τούρκων να περάσουν συνολικά 300 μετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, τέσσερις λέμβοι την Παρασκευή το πρωί και άλλες δύο το βράδυ της ίδιας ημέρας απέτυχαν να περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Απέναντι τους βρήκαν 10 σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Η κλιμάκωση από την τουρκική πλευρά έγινε εμφανείς αφού στη θαλάσσια περιοχή εμφανίστηκε και ένα αντιτορπιλικό του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού , «κάτι που δεν είθισται» όπως επεσήμαναν στο «protothema» κύκλοι του Λιμενικού.

«Είμαστε σε πόλεμο. Η Λέσβος είναι στοχοποιημένη γιατί μεταξύ άλλων υπάρχουν κάποιες ΜΚΟ που βρίσκονται στο νησί που διευκολύνουν τα εγκληματικά κυκλώματα διακίνησης μεταναστών παρέχοντας πληροφορίες για ασφαλή σημεία αποβίβασης στο νησί κυρίως στην ανατολική πλευρά αλλά και βόρεια» τονίζουν στελέχη του Λιμενικού: «Είχαμε μία εξιχνίαση τέτοιας υπόθεσης πριν από λίγους μήνες και οι έρευνες συνεχίζονται. Οι ΜΚΟ βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελληνικών Αρχών. Προσπαθούμε να κρατήσουμε το νησί ανέπαφο με χαμηλές μεταναστευτικές ροές».

. Οι Τούρκοι είχαν μειώσει την ένταση για κάποιο διάστημα. Προσπάθησαν να μας καθησυχάσουν ώστε να μας αιφνιδιάσουν. Όμως απέτυχαν. ΔΕΝ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ».

Όπως τονίζουν κύκλοι του Λιμενικού δεν αποκλείουν νέα ένταση αφού η κατάσταση στην Τουρκία σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο είναι ασταθής και είναι πιθανόν να κάνουν ένα αντιπερισπασμό ώστε να στρέψουν άλλου την προσοχή της κοινής γνώμης. Επίσης, οι καιρικές συνθήκες αρχίζουν να καλυτερεύουν γεγονός που βοηθάει την μετακίνηση μέσω θαλάσσης. «Με ηθικό υψηλό και αυταπάρνηση το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να επιτηρεί και να περιπολεί δίνοντας ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι η Ελλάδα και κατ’επέκταση η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν και θαλάσσια σύνορα» δηλώνουν οι Λιμενικοί. Newsroom 3






Πρώτη τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Σερβίας

  


Σάββατο, 3 Απριλίου 2021 : Η πρώτη τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Σερβίας θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι τη Δευτέρα παρουσία του Έλληνα και του Κύπριου υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και Νίκου Χρυσοδουλίδη, οι οποίοι θα ταξιδεύσουν στη Σερβία, ανέφερε η TV21 των Σκοπίων. Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, είπε στην τακτική ενημέρωση ότι σήμερα ο Νίκος Δένδιας θα ταξιδεύσει στη Σερβία για να συναντηθεί με Σέρβους ηγέτες, μεταξύ αυτών του προέδρου, του υπουργού Εξωτερικών και του προέδρου του κοινοβουλίου και του νέου Πατριάρχη. Σύμφωνα με τον Παπαϊωάννου, η επίσκεψη θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και η ελληνική πλευρά «θα επαναλάβει την πλήρη υποστήριξη της στην ευρωπαϊκή προοπτική τόσο της Σερβίας όσο και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων». Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης θα ταξιδεύσει στο Βελιγράδι με τον Δένδια για να συζητήσει τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγ΄γ: The Hellenic Information Team





Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα απαγόρευσε το πιστοποιητικόδιαβατήριο εμβολιασμού!!

 


Σάββατο, 3 Απριλίου 2021:

Ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis απαγόρευσε το διαβατήριο-πιστοποιητικό εμβολιασμού με διάταγμα, δικαιολογώντας την απόφασή του να μην δημιουργήσει «δύο κατηγορίες πολιτών» και να προστατεύσει την ατομική ελευθερία και το ιατρικό απόρρητο. Στις 2 Απριλίου, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis υπέγραψε ένα διάταγμα που απαγορεύοντας στις διοικητικές υπηρεσίες της Πολιτείας του να εκδίδουν διαβατήρια εμβολιασμού ή οποιοδήποτε είδος εγγράφου προς πιστοποίηση ότι ένα άτομο έχει λάβει εμβόλιο κατά του Covid-19.

Το κείμενο εμποδίζει επίσης εταιρείες σε αυτήν την πολιτεία των 22 εκατομμυρίων κατοίκων να απαιτούν από τους πελάτες τους αυτό το είδος διαβατηρίου εμβολιασμού ή απόδειξη ανοσοποίησης στον ιό. Ο Ron DeSantis ισχυρίζεται ως εκ τούτου ότι προστατεύει την ατομική ελευθερία και το ιατρικό απόρρητο και ότι παλεύει ενάντια στη δημιουργία «δύο κατηγοριών πολιτών».

«Σήμερα, εξέδωσα ένα διάταγμα που απαγορεύει τη χρήση των λεγόμενων διαβατηρίων-πιστοποιητικών εμβολίων για το Covid-19.

Το νομοθετικό σώμα εργάζεται για να καταστήσει αυτές τις προστασίες μόνιμες για τους πολίτες της Florida και ανυπομονώ να τις υπογράψω σύντομα », είπε στο Twitter. Στο διάταγμά του, ο 42χρονος Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης υποστηρίζει ότι η απαίτηση διαβατηρίων εμβολίων για συμμετοχή σε καθημερινές δραστηριότητες “θα δημιουργούσε δύο κατηγορίες πολιτών με βάση τον εμβολιασμό”, και ότι αυτός ο τύπος εγγράφου “μειώνει την ατομική ελευθερία και υπονομεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και ζημειώνει την ιδιωτική ζωή των πολιτών », επειδή τα αρχεία εμβολιασμού αποτελούν ζήτημα ιατρικού απορρήτου.

Υποστηρίζει λοιπόν ότι αυτό το διάταγμα προστατεύει “τα θεμελιώδη δικαιώματα και την ιδιωτική ζωή των πολιτών της Φλόριντα και την ελευθερία του εμπορίου”.

Ο Ron DeSantis έχει ήδη αναλάβει δράση καθιστώντας τη Φλόριντα μια από τις πιο φιλελεύθερες Πολιτείες όσον αφορά τους περιορισμούς κατά του Covid19, διατηρώντας παράλληλα μικρότερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων κατά μέσο όρο από ό, τι oι Πολιτείες που είναι υπέρ του lockdown όπως η Νέα Υόρκη ή το Νιου Τζέρσεϋ. Το περασμένο φθινόπωρο, αυτή η υποστήριξη από τον Ντόναλντ Τραμπ, για παράδειγμα, απαγόρευσε στις τοπικές κυβερνήσεις στη Φλόριντα να εφαρμόσουν μέτρα που καθιστούσαν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας υγιεινής. rt 3/2/21 dimpenews.com





Ένα βήμα πριν τον τρίτο παγκόσμιο:
Επιστράτευση στην Ουκρανία και ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα
  
  


Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021: Επιστράτευση ανακοίνωσε πριν λίγη ωρα η Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός Α/ΓΕΕΘΑ Ruslan Khomchak. Η Ουκρανία βαδίζει με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ, καθώς από το πρωί υπήρχαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές. Ο Αμερικανός Γραμματέας Άμυνας Lloyd Austin μίλησε με τον Ουκρανό ομόλογό του Andrii Taran, ενώ το Προεδρικό Γραφείο της Ουκρανίας πρότεινε στο ΝΑΤΟ να συμμετάσχει σε στρατιωτικές ασκήσεις, ως απάντηση στη μετακίνηση ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία και στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ της Ουκρανίας κατηγόρησε αυτή την εβδομάδα τη Μόσχα για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανορωσικά σύνορα, υποστηρίζοντας επίσης ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές, από τα εδάφη που ελέγχουν στην ανατολική Ουκρανία, παραβιάζουν συστηματικά την κατάπαυση του πυρός. Πηγή: Ε.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια