Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1733

Χρίστος Δήμας 
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
«Ισχυρό ενδιαφέρον για την ελληνική Silicon Valley – Πώς θα τρέξει το project»

  

Συνέντευξη στο Money Review, το οικονομικό ένθετο της «Καθημερινής», παραχώρησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δυο εμβληματικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, την Πολιτεία Καινοτομίας που ιδρύεται στην Αττική και Εθνικό Μητρώο των νεοφυών επιχειρήσεων – Elevate Greece.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης του κ. Δήμα:

«Μία φυσική έδρα καινοτομίας στη χώρα- σημείο αναφοράς στα Βαλκάνια και την Ευρώπη- επιδιώκεται να αναπτυχθεί στην έκταση του πρώην εργοστασίου χρωματουργίας ΧΡΩΠΕΙ στην οδό Πειραιώς.

Πρόκειται για μία επένδυση της τάξης των 100 εκατ.

ευρώ, που δημοπρατήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και βρίσκεται στη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το οποίο και αναμένεται ισχυρό.

Όλα δείχνουν πως θα κατατεθούν προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από αρκετά σχήματα, ενώ ανάδοχος αναμένεται να υπάρξει αρχές 2022.

Απαιτούνται παίκτες με αποδεδειγμένη εμπειρία στο κατασκευαστικό τομέα, όπως και στη διαχείριση οικοσυστημάτων καινοτομίας.

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις που θα ήθελαν να νοικιάσουν χώρους για να στεγαστούν στην πολιτεία καινοτομίας».

Όσον αφορά το Elevate Greece υπογράμμισε ότι στόχος είναι η πλήρης χαρτογράφηση του οικοσυστήματος καινοτομίας και νεοφυών επιχειρήσεων, ενώ κλείνοντας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Κορινθίας επεσήμανε:

«Η Ελλάδα έχει πολύ σημαντικό επιστημονικό δυναμικό και ταλαντούχους επιχειρηματίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια