Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1728

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τρίπολη, 13 Ιανουαρίου 2021 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
  
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Συνελήφθησαν πενήντα πέντε (55) άτομα, προσήχθησαν ογδόντα επτά (87) και έ γινε έλεγχος σε χίλια πενήντα τέσσερα (1.054) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πεντακόσια πενήντα (550) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν ενενήντα πέντε (195) παραβάσεις Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, σπόροι κάνναβης και όχημα Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (12.1.2021), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια πενήντα τέσσερα (1.054) άτομα, εκ των οποίων τα οκτακόσια είκοσι ένα (821) ήταν ημεδαποί και διακόσια τριάντα τρία (233) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια πενήντα (550) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ογδόντα επτά (87) άτομα, από τα οποία σαράντα πέντε (45) ήταν ημεδαποί και σαράντα δύο (42) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα πέντε (55) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Τρείς (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν πενήντα επτά (157) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία (1) παράβαση του Υγειονομικού κανονισμού και τριάντα επτά (37) παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τρίπολη, 18 Ιανουαρίου 2021 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στην Κορινθία 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά Κατασχέθηκαν περίπου -6- κιλά ηρωίνης Συνελήφθησαν, χθες (17.1.2021) το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό ΑθηνώνΚορίνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 54 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, χθες (17.1.2021) το απόγευμα , ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι παραπάνω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα που επέβαιναν οι ανωτέρω, όπου εσωτερικά του οχήματος και συγκεκριμένα στις πίσω θέσεις εντός των πλαστικών μερών, βρήκαν επιμελώς κρυμμένες και κατέσχεσαν, -13- ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -5.965- γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ.

Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.



ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ


Λουτράκι: Εκκρεμούσε σε βάρος 69χρονου απόφαση για απάτη 

 Συνελήφθη, στις 13.1.2021 το μεσημέρι, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, 69χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών,για απάτη.

Συνελήφθη 33χρονη με πάνω από 3 κιλά ηρωίνη korinthosTV 

  Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν πάνω από -3κιλά ηρωίνης. Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 33χρονη ημεδαπή για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Ειδικότερα, στις 16.1.2021 το απόγευμα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι παραπάνω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα της 33χρονης, όπου σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εμπρόσθιο μέρος του οχήματος (ταμπλό) βρήκαν επιμελώς κρυμμένες και κατέσχεσαν, -3- ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -3.036- γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια