Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.1716

 

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  

Τρίπολη, 23 Οκτωβρίου 2020 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Συνελήφθησαν ογδόντα οκτώ (88) άτομα, προσήχθησαν εκατόν σαράντα έξι (146) και έγινε έλεγχος σε χίλια τριακόσια εξήντα πέντε (1365) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οκτακόσια επτά (807) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες δώδεκα (312) παραβάσεις Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής στη Λακωνία Κατασχέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης, μικροποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης κ.ά.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (22.10.2020), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια τριακόσια εξήντα πέντε (1365) άτομα, εκ των οποίων τα χίλια είκοσι εννέα (1029) ήταν ημεδαποί και τα τριακόσια τριάντα έξι (336) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οκτακόσια επτά (807) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν σαράντα έξι (146) άτομα, από τα οποία εβδομήντα οκτώ (78) ήταν ημεδαποί και εξήντα οκτώ (68) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα οκτώ (88) άτομα. Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ενας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά. Ενας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ενταλμα Σύλληψης του κ. Εισαγγελέα Στρατοδικείου Αθηνών, για ανυποταξία στο εσωτερικό. Ενας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση Υγειονομικού Κανονισμού. Ενας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού. Δέκα (10) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. Ενας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για ναρκωτικά. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες δώδεκα (312) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν: -2- δενδρύλλια κάνναβης και αντικείμενα καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (λάμπες, εξάρτημα εξαερισμού, θερμοπομπός κ.α.), στην Κορινθία,

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ...

Κορινθία: Συνελήφθη 51χρονος που είχε φτιάξει τον “παράδεισό” του στο χωριό Παραδείσι

 

Συνελήφθη, στο Παραδείσι του δήμου Σικυωνίων, 51χρονος , γιατί σε έρευνα που έγινε σε εξωτερική αποθήκη του σπιτιού του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 31,3 γραμμαρίων.

“Επιπλέον, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εξωτερικά της οικίας του, ο 51χρονος βρέθηκε να καλλιεργεί τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,72 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν”, αναφέρεται από την ΕΛ.ΑΣ.

Λουτράκι: Tου έστησαν μπλόκο στον Ισθμό και του βρήκαν ένα κιλό ηρωίνης

Λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του, στα Εξαμίλια Κορινθίας, βρέθηκε με χειροπέδες ένας 46χρονος Ελληνας που είχε αγοράσει μεγάλη ποσότητα ηρωίνης από την Αθήνα, καθώς οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών του έστησαν μπλόκο στο Ισθμό.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για την επικείμενη άφιξη του 46χρονου, για τον οποίο είχαν ενημερωθεί τι σκόπευε να κάνει στην Αθήνα και τον περίμεναν με… ανοιχτές αγκάλες!

Σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο που οδηγούσε και βρήκαν δύο συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ένα κιλό ηρωίνης κρυμμένες στο τοίχωμα της πόρτας του συνοδηγού.

Η ποσότητα της ηρωίνης κατασχέθηκε και ο 46χρονος συνελήφθη για να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου με τις κατηγορίες της αγοράς, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την προανάκριση για να εντοπίσουν και τον προμηθευτή του.

Μπήκε σε δύο σπίτια στο Λουτράκι για να κλέψει

Συνελήφθη, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, 30χρονος ημεδαπός, γιατί προσπάθησε να εισέλθει σε δύο οικίες ημεδαπών, με σκοπό την κλοπή, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε διαρρηκτικό εργαλείο.

Βραχάτι: Εκκρεμούσαν σε βάρος τους εντάλματα και τους πέρασαν χειροπέδες

Συνελήφθη, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας Κορινθίας, 34χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, για κλοπή.

Συνελήφθη, στο Βραχάτι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας Κορινθίας, 35χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλαεκρηκτικά.

korinthosTV

Δεν υπάρχουν σχόλια