Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1712

 


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν είμαστε όλοι Τούρκοι!

Έπεσε «δυναμίτης» στην τουρκική τηλεόραση

Την ώρα που ο Ερντογάν ζητά το μισό Αιγαίο…


Πηγή: el.gr 30 Σεπτεμβρίου, 2020: 
Δείτε τι ακούστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή στην τουρκική τηλεόραση! Μεταξύ άλλων Ο Ahmet Uysal, διευθυντής του Κέντρου Μεσανατολικών Σπουδών στην Άγκυρα και καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης καταρρίπτει τον μύθο Ερντογάν περί “Τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας” στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ενώ τονίζει πως στην Τουρκία είναι αναμεμειγμένοι και πολλοί έχουν εκτουρκιστεί.

Προερχόμαστε από μία πολυεθνική αυτοκρατορία. Άυτοί που ήρθαν από τα Βαλκάνια στην Τουρκία δεν ήρθαν ως Τούρκοι αλλά ως πρόσφυγες και ΜΕΤΆ εκτουρκίστηκαν.

Ολοι μας είμαστε αναμεμειγμένοι. Κάποιοι εκτουρκίστηκαν, είναι οι παππούδες μας.

Οι περισσότεροι μας έχουμε συγγενείς που όταν ήρθαν δεν ήξεραν την γλώσσα. Ο ομιλητής ξεχώρισε ξεκάθαρα τους Πομάκους από τους Τούρκους.

Ο Ahmet Uysal, διευθυντής του Κέντρου Μεσανατολικών Σπουδών στην Άγκυρα και καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης καταρρίπτει τον μύθο Ερντογάν περί «Τουρκικης μουσουλμανικής μειονότητας» στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Βέβαια απέκρυψε το γεγονός πως, πριν έρθουν οι αυθεντικοί Τούρκοι στην περιοχή, οι οποίοι προέρχονται από την Δυτική Κίνα και ονομάζονται Ουιγούροι έχοντας για έμβλημα την γαλάζια σημαία (βλ. τουρκικό δόγμα «γαλάζιας πατρίδας»), εκεί ζούσαν Ελληνες και άλλοι πληθυσμοί, οι οποίοι εκτουρκίστηκαν και αυτοί.

Μάλιστα, κάποιες κοινές συνήθειες Ελλάδας και Τουρκίας κρατάνε από τα αρχαία χρόνια, χάρη στους εκατομμύρια ελληνογενείς, οι οποίοι υπάρχουν ακόμα στις μέρες μας, απόγονοι των Ιώνων (Γιουνανιστάν), παρά το γεγονός πως μιλούν διαφορετική γλώσσα και πολλοί από αυτούς, ενδεχόμενα, δεν γνωρίζουν (για την ώρα) την ελληνική καταγωγή τους.

Γι’ αυτό μοιάζουν τα χαρακτηριστικά των Ελλαδιτών με εκείνα πολιτών από την Τουρκία. Τα ελληνικά χαρακτηριστικά «Τούρκων» αναδείχθηκαν, σε κάθε ελληνικό σπίτι, μέσα από τα «τουρκικά σίριαλ», κατά τα οποία πολλοί προφανώς σκέφτηκαν πως οι ηθοποιοί αυτοί θα μπορούσαν να είναι και Ελληνες. Βγήκε και κάτι καλό από την εξάπλωση των τουρκικών σίριαλ στην Ελλάδα του φραπέ. Άρκεί κάποιος να το αναδείξει. Και τότε γιατί δεν ζούμε ειρηνικά με τους Τούρκους, όπως προτρέπουν πολλοί; Γιατί ο στόχος του τουρκικού κράτους δεν είναι η ανάδειξη της αλήθειας σε σχέση με την ελληνικότητα της ιστορίας, η οποία «σκεπάζει» τις δύο σημερινές χώρες, αλλά η επιβολή του ισλαμικού τουρκισμού σε ακόμα περισσότερα εδάφη και φυσικά σε Άιγαίο, Θράκη και Άνατ. Μεσόγειο.




Ελληνική πρωτοβουλία για Ναγκόρνο-Καραμπάχ! Με Πούτιν μίλησε η Αρμενία – Κρίσιμες ώρες


Η Αθήνα καλεί την Αγκυρα να σταματήσει ό,τι κάνει - Ανυποχώρητο το Ερεβάν - Μήνυμα στην Τουρκία
  

Πηγή: el.gr30 Σεπτεμβρίου, 2020: Την έκτακτη σύγκληση του Μόνιμου Συμβουλίου του Οργανισμού για τη Συνεργασία και Άσφάλεια στην Ευρώπη (ΟΆΣΕ) σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ζητά η Ελλάδα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών. Το ΥΠΕΞ γνωστοποιεί ότι σύντομα ο κ. Δένδιας θα επισκεφτεί το Ερεβάν, ενώ «αποδοκιμάζει κάθε παρέμβαση τρίτων που υποδαυλίζει την ένταση» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, καλώντας την Τουρκία να «απόσχει από ενέργειες και δηλώσεις που κινούνται στην κατεύθυνση αυτή»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για το Ναγκόρνο Καραμπάχ: «Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με επιστολή του στην Άλβανική Προεδρία του ΟΆΣΕ, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Μόνιμου Συμβουλίου του Οργανισμού για την άμεση συζήτηση του ζητήματος. Επίκειται δε, προγραμματισμένη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Ερεβάν. Η κλιμάκωση της έντασης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει σοβαρές επιπτώσεις στην περιφερειακή σταθερότητα, άποψη που υπογραμμίστηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών και κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Άμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, M. Pompeo.

H ελληνική πρωτοβουλία αποσκοπεί στη διεξαγωγή συζήτησης στο πλαίσιο του ΟΆΣΕ με τη συμμετοχή των δύο εμπλεκόμενων μερών και την εξέταση κάθε δυνατού τρόπου για την αποκλιμάκωση της κρίσης. Στόχος παραμένει η επείγουσα επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ για την ειρηνική επίλυση της διαφοράς. Η ανωτέρω επιστολή σχετίζεται με την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλλει στις προσπάθειες για την άμεση αποκλιμάκωση της κρίσης. Ετοιμότητα που εκφράστηκε και από τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, προς τον Άρμένιο ομόλογό του Zohrab Mnatsakanyan, στη διάρκεια της πρόσφατης τηλεφωνικής τους συνομιλίας. Κατά την ίδια συνομιλία, επαναβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Άρμενίας.

Άύριο θα πραγματοποιηθεί νέα επικοινωνία με τον κ. Mnatsakanyan μέσω τηλεδιάσκεψης. Η Ελλάδα είναι πεπεισμένη ότι η επίλυση της κρίσης είναι δυνατή μόνο με ειρηνικά μέσα, μέσω διαπραγματεύσεων και όχι δια των όπλων. Η Ελλάδα αποδοκιμάζει κάθε παρέμβαση τρίτων που υποδαυλίζει την ένταση. Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία οφείλει να απόσχει από ενέργειες και δηλώσεις που κινούνται στην κατεύθυνση αυτή».





Έξαλλοι οι Ρώσοι με Τουρκία:
«Αν καταρρίψατε το αρμένικο μαχητικό, θα επέμβουμε στρατιωτικά!» 
«Ξεσπάθωσαν» οι Ρώσοι απειλώντας ανοικτά Αζέρους και Τούρκους!

  

Πηγή: el.gr 30 Σεπτεμβρίου, 2020: Μήνυμα πως δεν θα ανεχθεί άλλες κουτοπόνηρες κινήσεις της Τουρκίας στην «γειτονιά» της έστειλε πριν από λίγα λεπτά η Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, έκανε γνωστά τα παρακάτω: « Η κατάρριψη ενός αρμενικού μαχητικού SU-25 από τουρκικό F-16, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Άρμενίας, φέρεται να περιπλέκει την κατάσταση, καθώς η Μόσχα, με βάση τη Συνθήκη της Τασκένδης, είναι υποχρεωμένη να συνδράμει στρατιωτικά την Άρμενία».

Τι προβλέπει ωστόσο η Συνθήκη της Τασκένδης που που υπεγράφη το 1992;

Πρόκειται για μία συμφωνία ανάμεσα σε 9 κράτων που δημιουργήθηκαν αμέσως μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης το 1991. Σε αυτή την συνθήκη συμμετείχαν αρχικά: Η Ρωσία, η Άρμενία, το Άζερμπαϊτζάν (υπέγραψε τη συμφωνία ένα χρόνο μετά τις υπόλοιπες χώρες), Γεωργία, Καζακστάν, Κιργιζιστάν, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν, Λευκορωσία.

Το 1997 6 από τα 9 κράτη, εξαιρουμένων των Άζερμπαϊτζάν, Γεωργίας και Ουζμπεκιστάν, συμφώνησαν να ανανεώσουν τη συνθήκη για μία ακόμη 5ετία και το 2002 συμφώνησαν να δημιουργήσουν τον Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Άσφαλείας ως στρατιωτική συμμαχία. Οι εξελίξεις είναι κρίσιμες και πλέον η σταθερότητα στην περιοχή του Καυκάσου αλλά και η ρωσοτουρκική φιλία κρέμονται από μία κλωστή! Το Κρεμλίνο γνωρίζει πως εφόσον επιβεβαιωθεί η αναίτια εμπλοκή τρίτης χώρας στην σύρραξη ΆρμενίαςΆζερμπαϊτζάν, τότε είναι υποχρεωμένο βάσει του συμφώνου αλληλεγγύης που έχει συνάψει με το Μπακού να επέμβει στρατιωτικά.

Για άλλη μία φορά οι απρόβλεπτες κινήσεις των Τούρκων βάζουν «φωτιά» στον πλανήτη και μένει να δούμε αν αποδειχθούν αληθείς οι καταγγελίες των Άρμενίων για κατάρριψη μαχητικού τους από τους Τούρκους. Θυμηθείτε: Με αποδείξεις μιλά η Άρμενία, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τα συντρίμμια του Su-25 – Υπόλογος η Τουρκία;






Ρωσική πρεσβεία για την επίσκεψη Πομπέο:
Η αντιρωσική υστερία δύσκολα θα βρει ανταπόκριση στον ελληνικό λαό


  


«Δεν είναι η πρώτη φορά που Άμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να τραβήξουν την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο» 

 

Πηγή: newsbeast

29/09/2020: Η επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα προκάλεσε την αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα, η οποία έκανε λόγο για αντιρωσική υστερία. Ο Άμερικανός υπουργός Εξωτερικών ήρθε τη Δευτέρα στην Ελλάδα και από χθες φιλοξενείται στο πατρικό σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη. Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο, προχώρησε στο ακόλουθο μήνυμα στο twitter: «Δεν είναι η πρώτη φορά που Άμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να τραβήξουν την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο.

Η αντιρωσική υστερία δύσκολα μπορεί να βρει ανταπόκριση στο φίλο ελληνικό λαό».





Έλληνες χάκερ “επιτέθηκαν” στη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

  


Πηγή: 5ΠΕΝΤΆΠΟΣΤΆΓΜΆ 30 Σεπτεμβρίου 2020: 
«Σήμερα ήταν το υπουργείο Άμυνας, αύριο θα είναι η οικονομία σας» 
Ελληνες χάκερς “έσπασαν” τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. 

Συμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr, σε μήνυμα τους αναφέρουν: «Πήραμε πρωτοβουλίες για εμπλοκή μας ενάντια στον επιθετικό, παράνομο και ασύμμετρο πόλεμο που μας έχει κηρύξει η Τουρκία. Υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Η πράξη μας δεν αποτελεί αυθαίρετη επίθεση ,αλλά αντεπίθεση. Κάθε φορά που θα χρειαστεί να το κάνουμε θα το πράττουμε με μεγαλύτερη ένταση. Σήμερα ήταν το υπουργείο Άμυνας, αύριο θα είναι η οικονομία σας»

Δεν υπάρχουν σχόλια