Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1710

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ



Μήνυμα Δημάρχου Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου για τη νέα σχολική χρονιά

 



Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί μαθητές

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά κάτω από ιαίτερες και δύσκολες συνθήκες για όους μας. Η πανδημία είναι η πραγματικότητα στην οποία όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούμε διασφαλίζοντας την υεία μας, την υγεία των διπλανών μας και βεβαίως την αδιάλειπτη λειτουργία των σχολείων μας, κάθε δραστηριότητας της ζωής μας.

Είναι ευθύνη όλων μας! Κι αυτός ο στόχος θα πρέπει να προστεθεί σε εκείνους που κάθε άλλη χρονιά θέτουμε όλοι μας. Οι μαθητές στόχους για απόκτηση γνώσεων και εφοδίων, οι εκπαιδευτικοί για την αρτιότερη και πληρέστερη παροχή τους, οι γονείς για υποστήριξη και δημιουργική συμπαράσταση και εμείς από την πλευρά μας ως αιρετοί στόχους για άρτιες υποδομές και υπηρεσίες προς όλους εσάς.

Ο Δήμος και οι Σχολικές Επιτροπές είναι στο πλευρό και στην διάθεση σας. Ως ώρας έχουμε προχωρήσει στην καταγραφή όλων των αναγκών των σχολικών ομάδων και τις ενέργειες που καθιστούν ασφαλείς και λειτουργικές σε κάθε επίπεδο τις σχολικές μονάδες. Συνεργαζόμαστε στενά με τους διευθυντές και τους γονείς καθημερινά ώστε να αναβαθμίσουμε τα σχολεία μας, να δημιουργήσουμε και νέα, να δώσουμε σε εσάς τους μαθητές μας εκείνες τις συνθήκες στις οποίες θα μπορέσετε απρόσκοπτα να εργαστείτε για την απόκτηση της γνώσης που θα σας οδηγήσει στο μέλλον. Η προσπάθεια μας θα είναι συνεχής το ίδιο και η παρουσία μας. Θέλω από καρδιάς να σας ευχηθώ καλή σχολική χρονιά! Να σας ευχηθώ να έχετε υγεία και πείσμα για την επίτευξη των στόχων σας .

Θέλω όμως επίσης να σας ζητήσω να έχετε υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του εαυτού σας, των συμμαθητών σας, των δασκάλων σας, όλων όσων συναναστρέφεστε.

Φορέστε την μάσκα σας, κρατήστε τις αποστάσεις που πρέπει, τηρείστε όλους τους κανόνες υγιεινής. Μόνο έτσι θα είμαστε όλοι καθημερινά παρόντες, υγιείς και προσηλωμένοι στους στόχους μας!

Με εκτίμηση 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων 
Βασίλης Νανόπουλος




 




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


 





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



Ανανεώθηκαν κάδοι αποκομιδής απορριμμάτων. Ήταν Θετική εξέλιξη, αλλά ….

 


-Ανανεώθηκαν σε μεγάλο βαθμό μετά από [10 ] χρόνια, σε όλη την έκταση του Δήμου Σικυωνίων, οι κάδοι αποκομιδής απορριμμάτων. 

-Θετική εξέλιξη, αλλά 

-Χρειάζεται όμως τεχνική υποστήριξη και συνεχές πλύσιμο από το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Σικυωνίων και φροντίδα από τους υπαλλήλους του Τμήματος καθαριότητας που ασχολούνται με την περισυλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς και από τους Δημότες, για να λειτουργούν σωστά και να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

-Δυστυχώς τα χρόνια που πέρασαν είχαμε πολλά και σοβαρά προβλήματα, και εξακολουθούμε να έχουμε, από τους κάδους αποκομιδής απορριμμάτων γιατί κανένας από τον Δήμο δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την περισυλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων. -Οι κάδοι δεν ξεπλένονταν, ήταν και εξακολουθούν να είναι σοβαρές εστίες μόλυνσης, με σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Οι πολίτες του Δήμου αναμένουν την αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής, στον σοβαρό αυτό τομέα της καθαριότητας, που άπτεται της υγείας και προστασίας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας. 

-Είναι ζήτημα πολιτισμού και προβολής του Δήμου μας.

ΚΙΑΤΟ 11 - 9 - 2020 
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 
ΤΗΛ. 6937056614 
Email. nikos.zaharopoulos@ gmail.com




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Μήνυμα Δημάρχου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 



Θα ήθελα από καρδιάς να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δήμου μας.

Δυστυχώς φέτος δεν θα βρίσκομαι στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπακούντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που έχει ανακοινώσει το Υπουρείο Παιδείας.

Η κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε, με την έξαρση της πανδημίας, απαιτεί την υπεύθυνη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας που συνιστούν οι ειδικοί και στους χώρους των σχολείων, προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση.

Εμείς, ως Δήμος, σε συνεργασία με την Α΄θμια & Β΄θμια σχολική επιτροπή, την Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Καθαριότητας & Περιβάλλοντος παραδίδουμε σήμερα έτοιμα και καθαρά σχολεία, έχοντας ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία τους. Πιο συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί των σχολικών μονάδων, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και επισκευών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (ελαιοχρωματισμοί, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες, τοποθέτηση πλακιδίων κλπ.), οι οποίες θα συνεχιστούν σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Τέλος ολοκληρώθηκαν οι απολυμάνσεις απεντομώσεις με όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται και δόθηκαν έγκαιρα οι υφασμάτινες μάσκες προστασίας προς όλους τους μαθητές.

Θα σταθούμε και φέτος αρωγοί στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών, για μια απρόσκοπτη σχολική περίοδο, σε ασφαλείς συνθήκες και με τους επιβεβλημένους υγειονομικούς κανόνες. Ευχή όλων μας η σχολική χρονιά που ξεκινά να είναι ασφαλής, με υγεία για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να επισφραγίζεται από δημιουργία και πρόοδο.

Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας 
Aννίβας Παπακυριάκος




ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα οικονομικής στήριξης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας (20202021)

 



Ξεκίνησε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας, περιόδου 2020 – 2021.

Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τη χρήση των κωδικώνδιαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (κωδικοί taxisnet), αποκλειστικά του/της αιτούντα/σας.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενοι/ες που είναι : Δείτε περισσότερα εδώ : https://bit.ly/32jjhUH






Έναρξη Εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης για τη διδακτική χρονιά 2020-21


Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ξεκινά τη νέα διδακτική χρονιά 2020-21 προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν μαζί του και να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο της μουσικής. Το Ωδείο είναι αναγνωρισμένο από το κράτος, από το 2010, και δίνει πιστοποιημένους τίτλους σπουδών από το Υπουργείο Πολιτισμού. 

Δείτε περισσότερα εδώ : https://bit.ly/333Egd7





ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΤΟ     ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 


 


Στις 15/6 συνεδρίασε το Δ. Σ. του ΔΗΚΕΞΕ με θέμα την μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τις προϋποθέσεις τους όρους και τη διαδικασία της δημοπρασίας. Από την πρώτη συνεδρίαση η εκπρόσωπος των Ενεργών Δημοτών κ. Λένα Κοφινά εξέφρασε τα ερωτήματα της για το στενό πλαίσιο της προκήρυξης και έθεσε το ερώτημα στους εισηγητές : «δεν μπορεί θα έχετε κάτι υπ’οψιν σας» όπως και επέμεινε σε όλη τη διάρκεια στη πλατιά δημοσιοποίηση της διακήρυξης. Δυστυχώς η συνέχεια επιβεβαίωσε τα παραπάνω. Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία να προχωρήσει η διαδικασία για το ακίνητο του κ. Βλ. Μητσούλα (γιού της Αντιδημάρχου κ. Ελίνας Μενούνου). Η κ. Κοφινά κατέθεσε την παρακάτω δήλωση προς το Δ.Σ του ΔΗΚΕΞΕ και το Δημοτικό Συμβούλιο :

«Καταδεικνύονται προβλήματα που αφορούν την ίδια την προκήρυξη και όλη την υπόλοιπη διαδικασία : - Πρόβλημα όσον αφορά τη δημοσιότητα της προκήρυξης - Των περιθωρίων για κατάθεση της αίτησης και - Των αναγκαίων εκ προτέρων αλλαγών, αλλά και της αντίστοιχης πολεοδομικής άδειας, που πρέπει να γίνουν στα προτεινόμενα οικήματα.

Εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι υπάρχει μόνο μια προσφορά και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση του μειοδοτικού διαγωνισμούΕίναι αναγκαία η επαναπροκήρυξη με ταυτόχρονη συζήτηση ορισμένων όρων (δημοσιοποίηση,20ημερο,η εκ των προτέρων αλλαγή χρήσης κ.α.) Η δε 12ετής σύμβαση δεσμεύει το Δήμο, προϋποθέτει την απρόσκοπτη λειτουργία, ενώ στο διάστημα αυτό μπορεί να προκύψουν οικήματα χωρίς κόστος ( από δωρεές ή από επισκευή του υπάρχοντος κτιρίου). Πέρα από τα παραπάνω όμως εγείρεται σοβαρό θέμα ηθικής τάξης και εκθέτει την Δημοτική Αρχή και το ΔΗΚΕΞΕ.

Γιατί το μόνο ακίνητο τυγχάνει να είναι της Αντιδημάρχου, όπου για την ιστορία :

- 15/6 συνεδρίασε το Δ.Σ του ΔΗΚΕΞΕ και πήρε την απόφαση για την προκήρυξη - 16/6 έγινε η γονική παροχή του ακινήτου και - 18/6 η εγγραφή στο υποθηκοφυλακείο Δηλαδή άμεση μεταβίβαση πριν τη δημοσιοποίηση η οποία έγινε 2/7 μετά από εσωτερική ενημέρωση

Η Αντιδήμαρχος τυγχάνει μέλος του Δ.Σ του ΔΗΚΕΞΕ δηλαδή κριτής και κρινόμενος

Για τους παραπάνω λόγους η προκήρυξη τείνει να χαρακτηριστεί φωτογραφική, γεγονός που θα βαρύνει τη Δημοτική Αρχή και όλους τους εμπλεκομένους Ζητώ σύγκληση του Δ.Σ. του ΔΗΚΕΞΕ αφού κοινοποιηθούν οι ενστάσεις μου στα μέλη του και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και επαναπροκήρυξη Δεν πρόκειται να συναινέσω σε διαδικασία που θα ενισχύσει τις επιφυλάξεις των δημοτών για τις διαφανείς διαδικασίες στο Δήμο και θα ενισχύσει την άποψη ότι οι Δήμοι κατέχουν τα πρωτεία στις εξυπηρετήσεις ημέτερων.

Ας σταθούμε με τόλμη απέναντι στο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ας κάνουμε τη διαφορά. 5 Αυγούστου 2020 »

Στο ΔΣ του ΔΗΚΕΞΕ στις 7/8 έγινε φανερό ότι είχαν γίνει εκ των προτέρων συζητήσεις με την Αντιδήμαρχο, ιδιοκτήτρια του ακινήτου, και κατόπιν ήρθε στο ΔΣ η διακήρυξη. Όλα αυτά με πλήρη γνώση του Δημάρχου.

Οι ενστάσεις δεν έγιναν δεκτές και προχωρούν τις διαδικασίες με 2 αρνητικές ψήφους της κ. Κοφινά και κ. Αμαλίας-Ζωής Δημάκου-Μητσάκου, που προς τιμήν της δήλωσε: «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται αλλά και να είναι τίμια» και ότι θα ψήφιζε μόνο αν η κ. Αντιδήμαρχος παραχωρούσε το οίκημα. ΤΟ «ΝΟΜΙΜΟ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ

Επαμεινώνδας Κατσούλας 
Επικεφαλής Ενεργών Πολιτών Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης





ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης

 



Νεμέα : 11-9-2020 Υπεγράφη στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας η Προγραμματική Σύμβαση , μεταξύ του Δημάρχου Νεμέας , κου Φρούσιου Κων/νου , του Δημάρχου Σικυωνίων , κου Σταματόπουλου Σπ. και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κου Νίκα Παν., για την αναγνωριστική μελέτη χάραξης νέου δρόμου Νεμέας – Κιάτου.





Aναδιάρθρωση κορινθιακής σταφίδας

 



Νεμέα : 11-9-2020 Την Πέμπτη 10/9/2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , κο Βορίδη Μ. , τους υφυπουργούς Ταγαρά Νικ. & Δήμα Χρ. , τη βουλευτή Κορινθίας κα Σούκουλη Μαρ. , το Δήμαρχο Σικυωνίων , κο Σταματόπουλο Σπ.& το Δήμαρχο Νεμέας , κο Φρούσιο Κων.

Το θέμα συζήτησης αφορούσε στην πρόταση που είχε κατατεθεί σχετικά με την αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας. Η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος θα βοηθήσει σημαντικά την οικονομική τόνωση της ημιορεινής Κορινθίας , ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που διανύει η κάθε αγροτική οικογένεια.

Η συζήτηση κινήθηκε σε θετικό κλίμα και ο κος Βορίδης δεσμεύτηκε πως μέχρι το Δεκέμβριο θα διερευνήσει εναλλακτικούς δρόμους για την επίλυση του προαναφερθέντος αιτήματος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια