Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1702

ο «Κορίνθιος»



ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Απίστευτα όσα ειπώθηκαν και συναίνεσε ο ΣΥΡΙΖΑ…

Αναταραχή δημιουργήθηκε στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας, στη συζήτηση για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ισπανός ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για ακροδεξιά ρητορεία με σφραγισμένα σύνορα και περιστατικά παράνομων επαναπροωθήσεων, μετά τις ανακοινώσεις που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Ελλάδας Η παρέμβαση είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα τόσο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος.«Γιατί δε λέτε στον Ισπανό Πρωθυπουργό Σάντσεθ να πάρει μέρος αυτών των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα. Πέρσι κάθε μέρα έφταναν 500 άτομα με μικρά παιδιά και η Ελλάδα άνοιξε την αγκαλιά της. Είναι απαράδεκτο να μιλάτε για ακροδεξιά. Και σας παρακαλώ πολύ να το πάρετε πίσω», τόνισε. 

«Κι αν θέλετε όντως να βρεθεί μια λύση, να βοηθήσετε να πείσουμε τις κυβερνήσεις να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη και να εκπονήσουν πολιτική ασύλου που θα κατανέμει βάρη πραγματικά. Εμείς στην Ελλάδα διώξαμε την ακροδεξιά. Από εκεί που ήταν μάστιγα, σήμερα η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στα δικαστήρια. Η Ελλάδα μια βασανισμένη χώρα. Είναι ο πρώτος σταθμός και σχεδόν μοναδικός μετά το κλείσιμο Λιβύης και Μαρόκου που αποτελεί τη μοναδική είσοδο στην Ευρώπη. Δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα που εννοείτε ή υπονοείτε. Όταν μιλάτε σε θάνατο νέου ανθρώπου είναι ευαίσθητο θέμα. Άκουσα να λέτε για ελεύθερους σκοπευτές –δεν έχει η ΕΛΑΣ ελεύθερους σκοπευτές. Χιλιάδες μάτια από όλη την Ευρώπη και κόσμο ήταν εκεί, πολλά μέσα ενημέρωσης. Υπήρχαν παρατηρητές και τελευταίους 3 μήνες και Frontex. Δεν μπορείτε να κατηγορείτε την Ελλάδα τόσο εύκολα!» 

Στο ίδιο πνεύμα απάντησε και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. «Πρώτη φορά στη ζωή μου που κάποιος τολμά να με χαρακτηρίσει ακροδεξιό», τόνισε. Ο υφυπουργός παρέπεμψε σε δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ. Τσαβουσογλου, τις οποίες και ανέγνωσε: «αν η Τουρκία ανοίξει τις πύλες των μεταναστών καμία ευρωπαϊκή χώρα δε θα μείνει σταθερή για περισσότερο από έξι μήνες». Κατήγγειλε δε την Τουρκία εκ νέου για εργαλειοποίηση των μεταναστών και διερωτήθηκε αν η εν λόγω επιτροπή (LIBE) έχει συζητήσει αυτές τις καταγγελίες. Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, έδειξε να επικροτεί όσα συνέβησαν εις βάρος της Ελλάδας… Πηγή: el.gr





ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Η Τουρκία διεκδικεί και η Ελλάδα όχι;

Δεν μου αρέσουν, ούτε μου φαίνονται πως κάτι καλό προμηνύεται με τη διπλωματική οδό που πάνε να μας μπλέξουν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Αυτοί ενδιαφέρονται για τα δικά τους συμφέροντα και όχι για τα συμφέροντα των άλλων. Διάκεινται ευμενώς υπέρ της Τουρκίας που παραβιάζοντας διεθνείς κανόνες και νόμους συνεχώς ζητάει ενώ μας οφείλει πολλά από παλαιότερες Συμφωνίες που δεν ετήρησε, ενώ εμείς τις τηρήσαμε στο ακέραιο μέχρι βλακείας και βρεθήκαμε έρμαιοι στα νύχια του αρπακτικού. « Τη Δευτέρα είχα «ειλικρινείς συζητήσεις» με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε «κύριας σημασίας ζητήματα που επηρεάζουν τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας». 

Αυτό δήλωσε σε ανάρτησή του στο twitter χθες το βράδυ ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ. Ποιες ήταν άραγε αυτές οι «ειλικρινείς συζητήσεις»; Η Τουρκία τόνισε εκ νέου τις προκλήσεις της και επανέλαβε τις κατηγορίες της εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Πως αντέδρασε η Ευρώπη; Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής είχε νωρίτερα συναντήσεις στην Άγκυρα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών και άλλους Τούρκους ανώτατους αξιωματούχους. «Η σημερινή κατάσταση κάθε άλλο παρά ιδανική είναι. Χρειαζόμαστε διάλογο για να αποφύγουμε περαιτέρω εντάσεις. Θα συζητήσω για τα επόμενα βήματα στο Ευρωκοινοβούλιο με τα κράτη μέλη στο επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ», τόνισε ο Μπορέλ. 

Είναι εύλογα τα ερωτήματα που θέτει στο επίμαχο θέμα που σπρώχνουν οι δαίμονες την Ελλάδα να κατσει σε τραπέζι συζητήσεων για να μοιράσει στα δύο το Αιγαίο, αντί να εφαρμοσθεί το δίακαιο της Θάλασσας και του αέρος, ο Δήμος Λιακόπουλος. Τι διάλογος μπορεί άραγε να γίνει, όταν η Τουρκία απειλεί με παράνομες γεωτρήσεις και ζητά αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου; Να υποχωρήσει η Ελλάδα στις απειλές; Να προχωρήσουμε σε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, όπως θα ήθελε ο διεθνής παράγοντας; Άλλωστε η Τουρκία, όπως λέει, δεν συζητά με την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ απαίτησε διαμοιρασμό όλων των υδρογονανθράκων… Θα πάμε και σ΄ αυτήν την Εθνοπροδοσία κάνοντας τις επιταγές των άσπονδων φίλων μας Επιτέλους δεν υπάρχει τσίπα στον πολιτικό κόσμο, δεν υπάρχει ένας Εισαγγελέας να καθίσει στο σκαμνί τον κάθε Ροζάκη και ομοϊδεάτη του ανθέλληνα, που δίνει δικαιώματα με τις δηλώσεις υποταγής;





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

«Σαμποτάζ» στην Ελλάδα από συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους...

«Κάποιοι Έλληνες ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και απόστρατοι συμμερίζονται την άποψή μας. Περιμένουμε τους Έλληνες φίλους μας, να λάβουν υπ’ όψη τους αυτές τις εκτιμήσεις», αναφέρει σεανάρτησή του στο el.ge της 6.7.2020 ο δήμος Λιακόπουλος. Αυτά δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε σχέση με δηλώσεις κυρίως από την Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) και το σημιτικό περιβάλλον σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά. 

Την ίδια ώρα, υποτιτλισμένη και με δεκάδες χιλιάδες αναπαραγωγές, τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας προβάλλουν την τοποθέτηση του ομότιμου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, άλλοτε μέλους και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χρήστου Ροζάκη, στην “ΚΡΗΤΗ TV”, η οποία προκάλεσε σάλο αντιδράσεων με συνέπεια την αποπομπή του. Οι ατυχείς και προσωπικές, όπως εκ των υστέρων χαρακτηρίστηκαν, δηλώσεις Ροζάκη… επιστρατεύονται στην τουρκική προπαγάνδα με προφανή στόχο, την ώρα που ο Ερντογάν διεκδικεί “συνεκμετάλλευση” στο Αιγαίο και κλιμακώνει με απαράδεκτο τρόπο τις προκλήσεις. 

Αναλυτές υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη περίπτωση, αλλά για μια συντονισμένη γραμμή, την οποία χρησιμοποιεί πλέον η Τουρκία. «Το Καστελόριζο είναι απομακρυσμένο από τη Ρόδο, αλλά είναι κοντά στις ακτές της Τουρκίας», τόνισε ο κ. Ροζάκης, με τις δηλώσεις του να “ανάβουν φωτιές” και με τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη να υπογραμμίζει ξανά πως το Καστελόριζο ανήκει στην ελληνική επικράτεια, πράγμα στο οποίο ο κ. Ροζάκης συμφώνησε, όμως, όπως συμπλήρωσε, «από εκεί και πέρα, ένα από τα βασικά κριτήρια για να προσδιορίσεις την οριοθέτηση είναι το μήκος των ακτών». 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στα Παραπολιτικά ξεκαθάρισε πως το Καστελόριζο έχει υφαλοκρηπίδα. Φωνές όμως εντός Ελλάδας υποδαυλίζουν την προσπάθεια που γίνεται να αμυνθεί η χώρα μας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. 

Και εδώ, στα δεδομένα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, που φαίνεται να έχει ξεστρατήσει, ο εν λόγω κύριος δεν λογοδοτεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα γιατί όπως και άλλοι πολλοί έχει μπάρμπα στην Κορώνη κι ας είναι του εξωτερικού…






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Βούλγαροι και σκοπιανοί: Δυο γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένη αχυρώνα

Ενώ η Ελλάδα και η φασιστερή της κυβέρνηση κλείνουν τα μάτια στην κλοπή της ιστορίας και του πολιτισμού της ιστορίας από τους Σλάβους των Σκοπίων, μας λέγει το Mcnews.gr, οι Βούλγαροι αντιστέκονται στην κλοπή της δικής τους ιστορίας από τους Σκοπιανούς. Χαρακτηριστικά, ο Ιστορικός Ντράγκι Γκεωργκίεφ , ο οποίος είναι μέλος της κοινής επιστημονικής επιτροπής Βουλγαρίας-Σκοπίων είπε με σκληρή γλώσσα ότι οι Σκοπιανοί παραποιούν ολόκληρα κεφάλαια της βουλγαρικής ιστορίας και τα παρουσιάζουν, ως δικά τους. «Το ένα αφορά τα επαναστατικά κινήματα των Βουλγάρων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,, που διδάσκονται οι μαθητές της γειτονικής χώρας, κατηγορούν τη Βουλγαρία, ως «χώρα κατακτητή» της σημερινής περιοχής, που οριοθετείται, ως ΠΓΔΜ. 

Τα ίδια σχολικά βιβλία αναφέρουν ότι μέρος των δυνάμεων του Άξονα κατέλαβαν τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» κατά τη διάρκεια του πολέμου, πράγμα που προφανώς δεν ισχύει», τονίζει ο ίδιος. 

Έτερος Βούλγαρος ιστορικός αναφέρει ότι «η αλήθεια είναι ότι «οι βούλγαροι εθνικιστές (Κομιτατζήδες) διεκδίκησαν την σημερινή περιοχή της ΠΓΔΜ, αλλά και αυτής της Μακεδονίας, η οποία παρέμεινε υπό την οθωμανική κυριαρχία μέχρι τους βαλκανικούς πολέμους του 1912/13 οπότε και αυτή κατελήφθη ( απελευθερώθηκε) από τον ελληνικό στρατό. Ωστόσο, η Βουλγαρία ήταν ξεκάθαρη και κατέληξε με ένα μικρό κομμάτι της γεωγραφικής έκτασης, που καταλάμβανε η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, ενώ τα υπόλοιπα κομμάτια τα πήραν Σερβία και Ελλάδα». 

«Η ΠΓΔΜ ήταν τμήμα ουσιαστικά της Σερβίας, όταν ανακηρύχτηκε ανεξάρτητη δημοκρατία στο ομοσπονδιακό γιουγκοσλαβικό κράτος του Τίτο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε οι αρχές της νεοσύστατης χώρας ενθαρρύνθηκαν στην παρουσίαση της «μακεδονικής πολιτιστικής, εθνοτικής και θρησκευτικής ταυτότητας, η οποία δεν υπήρχε πριν», κατέληξε ο ίδιος… «Ανιστόρητους και Παραχαράκτες της Ιστορίας», τους ονομάζουν. Αυτά με τους πατριώτες Βούλγαρους και τώρα εμείς πώς να ανεχθούμε την εθνική προδοσία των Πρεσπών, που δίνει όνομα, Εθνικότητα και γλώσσα με αλυτρωτικές βλέψεις, που ήδη άρχισαν οι Σκοπιανοί να καλλιεργούν, αφού βρήκαν βολικούς θεσιθήρες πολιτικούς, που δεν σέβονται Σύνταγμα και Ελληνικό Λαό;

Δεν υπάρχουν σχόλια