Header Ads

ΕΛΛΑΔΑ - ΤΣΕΧΙΑ 1 - 0 : "Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ!" φ.1701

Ελλάδα-Τσεχία 1-0: 
Γκολ ο Δέλλας και φύγαμε για τελικό (photos+video)



Σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια, ο Κολοσσός έστελνε την Ελλάδα στον τελικό του Euro 2004.

Κάθε βήμα της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004 ήταν συγκλονιστικό. Ο ημιτελικός με την Τσεχία ήταν συναρπαστικός και «έσπασαν» καρδιές, μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης. Τότε, σε μια στημένη φάση, ένα κόρνερ δουλεμένο στην προπόνηση, κατέληξε σε γκολ, στέλνοντας την Ελλάδα στον τελικό και βγάζοντας τους Έλληνες στους δρόμους.


16 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον ιστορικό ημιτελικό της Ελλάδας με την Τσεχία. Ο αγώνας ξεκίνησε με πίεση των αντιπάλων, αλλά ο τραυματισμός του Νέντβεντ λειτούργησε θετικά για την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ. Ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν… κέρβερος κάτω από δοκάρια και το 90λεπτο έληξε χωρίς γκολ. Στην παράταση, οι διεθνείς μας είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πίεζαν για ένα γκολ. Στο 106’ του αγώνα, στις καθυστερήσεις της πρώτης παράτασης, γράφτηκε ιστορία!

Ο Βασίλης Τσάρτας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Τραϊανός Δέλλας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι κι έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ. Η Ελλάδα πέτυχε το πολυπόθητο «ασημένιο» γκολ και προκρίθηκε στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι παίκτες πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά την τεράστια αυτή επιτυχία, μέχρι την επόμενη. Όσο για τους Έλληνες, ξενύχτησαν σε όλη τη χώρα, πανηγυρίζοντας την ιστορική πρόκριση στον τελικό του Euro 2004!

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς (71’ Γιαννακόπουλος), Ζαγοράκης, Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας (91’ Τσιάρτας), Καψής, Καραγκούνης, Κατσουράνης. 

Τσεχία (Κάρελ Μπρούκνερ): Τσεχ, Γκριγκέρα, Γκάλασεκ, Μπολφ, Γιανκουλόβσκι, Πομπόρσκι, Κόλερ, Ροσίτσκι, Νέντβεντ (39’ Σμίτσερ), Μπάρος, Ουιφαλούσι.

ΠΗΓΗ: ONSPORTS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια