Header Ads

ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ φ.1693

Απίστευτες και προκλητικές ύβρεις κατά των Ευζώνων – Ξεσηκώθηκαν οι πάντες


Αθήνα, 3 Μαΐου, 2020 
Άρθρο εφημερίδας προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών στρατιωτικών και όχι μόνο. 

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ), με επιστολή του προς την διεύθυνση της εφημερίδας, έχει εκφράσει έντονη διαμαρτυρία για το δημοσίευμα, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «χλευάζει και λοιδορεί την Ευζωνική Στολή» (έγραφε μεταξύ άλλων το άρθρο: «Να φορέσουν κάτι πιο φίνο, πιο χαρούμενο, γιατί όχι δικτυωτά; Και αυτά τα αηδιαστικά και γελοία χοντροπάπουτσα, ώς πότε θα φοριούνται; Η Prada έχει κλασικά γυναικεία μοντέλα, με χαμηλό τακούνι, που είναι ό,τι πρέπει και αναδεικνύουν καλύτερα το πόδι. Διότι, ερωτώ, γιατί φοράει κάποιος φούστα και καλσόν, αν όχι για να δείξει τα πόδια του;»). 

Η επιστολή: 

Αξιότιμε κ. Διευθυντά της Καθημερινής Διαβάζοντας το άρθρο της εγκύρου και εγκρίτου εφημερίδος σας (Η Καθημερινή) , της 24ης Απριλίου 2020, με τίτλο “Ταλιμπάν με μολότωφ;”, το ΔΣ του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) διαπίστωσε με λύπη, μια προσπάθεια γελοιοποίησης της τιμημένης Ευζωνικής Στολής. 

Σεβόμαστε απολύτως την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, αλλά κρίναμε σκόπιμο να κάνουμε και εμείς χρήση αυτού του υψίστου δικαιώματος της ανθρώπινης ελευθερίας και να διαμαρτυρηθούμε για τα γραφόμενα, καθόσον σε αυτή την κρίσιμη περίοδο του Ελληνισμού, με ΄τις απειλές και την αναθεωρητική πολιτική γειτονικών μας κρατών να είναι ορατή και να επικρέμαται επί των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων , είναι όσο ποτέ άλλοτε απαραίτητη και επιβεβλημένη η εθνική ομοψυχία , Έτσι κάθε προσπάθεια, έστω και μη ηθελημένα, απαξίωσης των εθνικών μας συμβόλων, θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για την εθνική συνείδηση και την φιλοπατρία των Ελλήνων. 

Κατόπιν τούτων παρακαλούμε όπως δημοσιεύσετε, την άποψη του ΔΣ του ΕΛΙΣΜΕ, στην έγκριτη εφημερίδα σας, όπως και στην ιστοσελίδα σας, ώστε να ακουστεί και η διαφορετική άποψη, χωρίς να επιθυμούμε αντεκλήσεις, ανταπαντήσεις κλπ. 

Μετά τιμής 
Ο πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ 
Αντγος (ε.α.) Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης 
M.Sc. στην Γεωπολιτική του ΕΚΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια