Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1692


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 422.000 ευρώ διεκδικούν κάτοικοι στη Χίο για ζημιές τις οποίες αποδίδουν σε μετανάστες

Αιτήματα αποζημίωσης συνολικού ύψους 422.000 ευρώ έχουν καταθέσει κάτοικοι της Χίου για ζημιές που αποδίδουν σε πρόσφυγες και μετανάστες του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ. 

Πρόκειται για συνολικά 206 αιτήματα αποζημιώσεων που εξετάσθηκαν και εγκρίθηκαν από την οικονομική επιτροπή του δήμου Χίου, στη συνεδρίαση της 15ης Απριλίου 2020, όπως μετέδωσε το astraparis.gr, δημοσιεύοντας και το πρακτικό της επίμαχης συνεδρίασης. 

Τα αιτήματα αποτυπώνονται σε τρία πρακτικά της Επιτροπής καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών (πρακτικά από 5/4/2019, 31/10/2019 και 5/3/2020). Σημειώνεται ότι για άλλες 13 περιπτώσεις αποφασίσθηκε να ζητηθούν περαιτέρω διευκρινίσεις. 

Τα περισσότερα αιτήματα αφορούν ζημιές ή κλοπές σε γεωργικές καλλιέργειες, φθορές ή κλοπές αγροτικού εξοπλισμού ή παγίων εγκαταστάσεων, κλοπές σε επιχειρήσεις, οικίες ή εξοχικά, καθώς και ζημιές από παραβιάσεις παραθύρων ή θυρών, ακόμα και διαφυγόντα κέρδη από μη μίσθωση καταστημάτων και δωματίων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά περιστατικά καταγράφονται στο Χαλκείος, καθώς και σε άλλες περιοχές της Χίου. 

Ωστόσο, όπως τονίζεται, «η Επιτροπή δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με βεβαιότητα αν οι ζημιές προκλήθηκαν από πρόσφυγες, εκτός των περιπτώσεων που αναφέρεται ρητά στο Δελτίο Συμβάντων της Αστυνομίας ή του Δασαρχείου». 

Πηγή: el.gr



Η αλήθεια για την Τουρκία και τη γενοκτονία των Αρμενίων Το «παιχνίδι» ακόμα δεν έχει τελειώσει...

26 Απριλίου, 2020 
Αρμένισα γιαγιά λέει την αλήθεια για την Τουρκιά! Παραθέτουμε, χωρίς σχολιασμούς ορισμένα από τα λόγια της σε ένα βίντεο που πρέπει να δει ολόκληρος ο πλανήτης: 

Πήραν τα κορίτσια μας. Τα βίασαν! Έκαναν την πόλη, που μεγάλωσα, έναν μεγάλο οίκο ανοχής και τα σπίτια μας τα μετέτρεψαν σε πορνεία. Όλοι οι Τούρκοι είχαν κορίτσια από την Αρμενία στα σπίτια τους! Δεν μπορώ να κοιμηθώ αρκετά βράδια. Θυμάμαι συνεχώς την παιδική μου ηλικία. Δεν μπορώ να ξεχάσω (κλαίει). Πήραν την μάνα μου, σκότωσαν τον πατέρα μου! Τα ίδια και χειρότερα πέρασαν οι Έλληνες του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Ανατ. Θράκης! Ωστόσο, τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει. Και αυτό οι Τούρκοι το γνωρίζουν… 
Πηγή: el.gr




Ραμαζάνι στη Θράκη με νταούλια, ζουρνάδες και παράνομες βεβαιώσεις

Απαγόρευσαν τον Επιτάφιο, αλλά επιτρέπουν ισλαμικά έθιμα – Ο ρόλος του βουλευτή Ιλχάν 

Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 Ενώ οι ημέρες του Πάσχα πέρασαν με τις Εκκλησίες κλειστές, με τις καμπάνες σιωπηλές και βεβαίως χωρίς μεγάφωνα να μεταδίδουν το Θείο Δράμα, ούτε το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως, προνομιακή μεταχείριση επιφυλάσσεται για τους μουσουλμάνους της Θράκης που εορτάζουν το Ραμαζάνι τους. 

Με νταούλια και ζουρνάδες θα βγαίνουν στους δρόμους οι «τελάληδες» του Ισλάμ για το «ιφτάρ» και το «σαχούρ». Για τις ώρες δηλαδή της προσευχής και για τη λήξη της καθημερινής νηστείας. Έξι φορές την ημέρα οι Χριστιανοί της Θράκης, οι οποίοι όπως όλοι μας στερήθηκαν την κατάνυξη των Αγίων Ημερών, θα είναι υποχρεωμένοι να υφίστανται την ηχορύπανση από τα νταούλια των μουσουλμάνων. Και όμως υποτίθεται ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων, ιδιαιτέρως όσον αφορά την εκπλήρωση των θρησκευτικών τους καθηκόντων. 

Πόσο νόμιμο είναι όταν οι καμπάνες ακόμη δεν μπορούν να ηχήσουν -μεταδίδουν κανέναν ιό άραγε;- τα νταούλια των μουσουλμάνων να ακούγονται συνεχώς στη Θράκη; Ναι μεν ο κ.Χαρδαλιάς διαβεβαιώνει διαβεβαιώνει ότι τα τζαμιά θα μείνουν κλειστά, αλλά τα νταούλια δεν θα σιγήσουν. 
Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ»



Ρωσική εφημερίδα:
Η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει μισθοφόρους και όπλα στη Λιβύη στο Ραμαζάνι

Η ρωσική εφημερίδα ‘Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα’/σε άρθρο της αναφέρει ότι η Τουρκία σχεδιάζει τη δημιουργία αεροπορικής γέφυρας με την Τρίπολη για να παραδώσει όπλα και μισθοφόρους στη Λιβύη, στη διάρκεια του ιερού μήνα των μουσουλμάνων, Ραμαζάνι. Ο αρθρογράφος Ιγκόρ Σομπότιν στο άρθρο με τίτλο « Η Τουρκία ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Λιβύη από αέρος» αναφέρεται στο τουρκικό σχεδιασμό στην υποστήριξη της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ αλ Σάρατζ. 

Ο εκπρόσωπος, μάλιστα, του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Αχμέτ αλ Μισμάρι, δήλωσε ότι η Άγκυρα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί τη μουσουλμανική γιορτή. Από την πλευρά του, ο Γκρέγκορι Λουκιάνοφ, επικεφαλής λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών, όπως αναφέρει η ‘Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα’ οι επιθέσεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης έστρεψαν την Τουρκία στις θαλάσσιες αποστολές στη Λιβύη: 

«Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης σχετικά με τις αναφερόμενες τουρκικές αεροπορικές επιχειρήσεις, ανέφερε ότι με τις προσπάθειες του, πρόσφατα, κατάφερε να σταματήσει την αεροπορική προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού, συμβούλων και μισθοφόρων από την Τουρκία για την υποστήριξη των επιχειρήσεων της Τρίπολης. 

Ο στρατός κατάφερε, επίσης, να ελέγξει αυστηρά τις εισόδους της πρωτεύουσας και να αποκλείσει την πόλη και να διακόψει τη λειτουργία των αεροδρομίων. Μετά από αυτά, η Τουρκία άρχισε να εντείνει τις αποστολές μέσω θαλάσσης, ενδεχομένως να ακολουθήσει πάλι τον ίδιο τρόπο». 
Πηγή: AfrigateNews




KEEΡΦA «Νομιμοποιείστε τους όλους!»

– Κάλεσμα «αλληλέγγυων» για τους αλλοδαπούς εν όψει πρωτομαγιάς 

26 Απριλίου, 2020 
Αυτά είναι τα αιτήματα της αριστεράς. 
Σε νέο τους κάλεσμα εν όψει της πρωτομαγιάς, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, αναφέρεται στην…ανάγκη που υπάρχει για άμεση απελευθέρωση και νομιμοποίηση κάθε αλλοδαπού στη χώρα μας. 

Ξεκινώντας από τις «επιχειρήσεις-σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ., ο ίδιος λέει: «Πρέπει να απελευθερωθούν οι άνθρωποι αυτοί, να πάρουν χαρτιά να νομιμοποιηθούν και για μας η συνέχεια είναι η εργατική πρωτομαγιά στο Σύνταγμα στις 11». 

Τα σχόλια είναι περιττά: Στο δε Facebook οι «αλληλέγγυοι» της ΚΕΕΡΦΑ ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις την 1η Μαϊου, παρά τις απαγορεύσεις στην κυκλοφορία, με τα εξής συνθήματα: 
«ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ 
1η Μάη Συγκέντρωση Σύνταγμα 11πμ 
Κλείστε τις Μόριες και τις Αμυγδαλέζες Οι πρόσφυγες σε σπίτια και ξενοδοχεία τώρα! 
Άσυλο στους πρόσφυγες, νομιμοποίηση των μεταναστών 
Ανοίξτε τα σύνορα, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, απελάστε τον Μητσοτάκη! 
Συμπαράσταση στους απεργούς της Υπηρεσίας Ασύλου» 
Πηγή: el.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια