Header Ads

UNICSLEGAL FACEBOOK φ. 1680


   ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΤΟ FACEBOOK


Κυριάκος  Κόκκινος

Ο γείτονας στο Βραχάτι, φίλος και μέλος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Βραχατίου, Νίκος Ανδριανάκος, καταγόμενος από το Πικέρνι Αρκαδίας, έγινε το "πρόσωπο" του ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ της Μελβούρνης. Διαβάστε το δημοσίευμα: 


Έλληνας της Μελβούρνης διαθέτει ένα εκατομμύριο δολάρια για να σώσει τα Ελληνόπουλα από την μάστιγα 
των ναρκωτικών 



ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
   Ο Νίκος Ανδριανάκος θα χρηματοδοτήσει το κέντρο απεξάρτησης της Αρχιεπισκοπής και θα προσφέρει και ένα οικόπεδο έως δέκα άκρες στο Tallarook της Βικτώριας 
Ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας Νίκος Ανδριανάκος επιβεβαίωσε στο «Νέο Κόσμο» ότι θα διαθέσει το ποσόν του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για την δημιουργία κέντρων απεξάρτησης ατόμων εθισμένων σε ουσίες. 
   Σύμφωνα με τον κ. Ανδριανάκο ο ίδιος διαθέτει μια έκταση 130 άκρων στην περιοχή Tallarook, βόρεια της Μελβούρνης. 
«Είπα στον Αρχιεπίσκοπο ότι θα προσφέρω στην Αρχιεπισκοπή πέντε έως δέκα άκρες για την δημιουργία του κέντρου απεξάρτησης. Επί πλέον, πάντα βέβαια υπό προϋποθέσεις, θα διαθέσω και ένα εκατομμύριο δολάρια» είπε ο κ. Ανδριανάκος στο «Νέο Κόσμο». 
   Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος επρόκειτο να τον ανακηρύξει σε «Άρχων». Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ανακοίνωσε επίσημα την ίδρυση κέντρου αποτοξίνωσης ναρκωτικών ουσιών στην Βικτώρια και προανήγγειλε τη δημιουργία αντίστοιχης δομής και στο Σίδνεϊ. 
   «Στην ζωή δεν μας μένει τίποτα. Όπως ερχόμαστε φεύγουμε. Έκρινα, λοιπόν, πως κάτι έπρεπε να κάνω και εγώ για τους νέους μας που είχαν την ατυχία να μπλέξουν με την μάστιγα των ναρκωτικών», είπε ο κ. Ανδριανάκος. 
   Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ανδριανάκος δείχνει το ενδιαφέρον του προς την ομογένεια. Έχει κάνει σημαντικές δωρεές προς την ομογένεια. Νοιάζεται ιδιαίτερα όμως για τα νέα παιδιά και για αυτό είχε προσφέρει ένα σημαντικό ποσόν στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης για το Alphington Grammar με στόχο την ανέγερση μιας εντυπωσιακής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων που φέρει το όνομά του. 
Facebook Twitter: @NeosKosmos InstagramΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΠΑΡΟΙΚΙΑ 


Μακάριος προς Eλληνόπουλα: Σας ζητώ να αλλάξετε τον κόσμο... 



   Το πρώτο Συνέδριο Νεολαίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στη Μελβούρνη συζήτησε και για την κλιματική αλλαγή. Στιγμιότυπα από το συνέδριο. Φωτογραφίες: Κώστας Ντεβές Με μαζική προσέλευση νέων έλαβε χώρα το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, το πρώτο Συνέδριο Νεολαίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στη Μελβούρνη. 
   Το Συνέδριο διεξήχθη στο Κολλέγιο Αγίων Αναργύρων, παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σικάγου Ναθαναήλ, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δέρβης Ιεζεκιήλ, του Αρχιεπισκόπου Επιτρόπου Νόρθκοτ π. Ευμενίου και πληθώρα κληρικών, ομιλητών και καλεσμένων. 
   Θέμα του Συνεδρίου ήταν η “Aλλαγή”. Όπως επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στην νεολαία: “Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει κανείς τον κόσμο. Αλλά αυτό σας ζητώ. Να γίνετε παράγοντες αλλαγής. Να αλλάξετε τον κόσμο.” Στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα: “Ο Σταυρός Στέκεται ενώ η γη περιστρέφεται.” 
   Αναφορά στην νέα Ψαλτική Σχολή που ιδρύθηκε από την Αρχιεπισκοπή δόθηκε από τον γνωστό δικηγόρο, δημοσιογράφο και διευθυντή της Σχολής Βάιο Αναστασόπουλο, ενώ ο Δρ Μάριος Βάγος, λέκτορας της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ανδρέου Σίδνεϊ, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της σχολής. 
   Η κα Αρτεμισία Bennett, εκπαιδευτικός, ανέπτυξε το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής, αναφερόμενη στον αγώνα του Οικουμενικού Πατριάρχη για αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, ενώ ο Χρήστος Βλαχοθανάσιος ανέλυσε τους κινδύνους που κρύβουν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, προτείνοντας στους νέους τρόπους προφύλαξης από ακραίες και παράνομες συμπεριφορές. 
   Μέσω διάφορων δραστηριοτήτων, όπως, ελεύθερη συζήτηση, ελληνικοί χοροί, ψαλτική και καλαθοσφαίρηση, δόθηκε στους νέους συνέδρους η ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, και να αναλύσουν σύγχρονα ηθικά ζητήματα που τους αφορούν άμεσα. 
   Αίσθηση προκάλεσε η προθυμία του Μητροπολίτου Σικάγου να συμμετέχει στον αγώνα καλαθοσφαίρησης με τους παίκτες ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος συνομιλούσε και αναζητούσε απόψεις από νέους συνέδρους. Η ημερίδα έληξε με μία ομιλία του δικηγόρου και λογοτέχνη Κωνσταντίνου Καλυμνιού με θέμα την Οικογένεια στην Ορθόδοξη Θεολογία. Προβλέπονται και άλλες ημερίδες παρόμοιου τύπου, οι οποίες θα συμβάλλουν στον σχηματισμό καθολικής εικόνας των νέων ελληνορθοδόξων της Αυστραλίας, ώστε να μπορέσει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, να προγραμματίσει για το μέλλον.
Facebook Twitter: @NeosKosmos InstagramΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΠΑΡΟΙΚΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια