Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1679

Μερικές από τις δραστηριότητες του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Γκιολή

Η Ολυμπιακή Φλόγα για το «ΤΟΚΙΟ 2020» θα κάνει στάση στον Ισθμό Κορίνθου.



  Κόρινθος 29-01-2020:  Ύστερα από τις απαιτούμενες ενέργειες και με την αγαστή συνεργασία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιου Γκιολή και της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού κας Αθηνάς Κόρκα, το ελληνικό σκέλος της Λαμπαδηδρομίας θα κάνει στάση στην Κορινθία.  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκιολής αντιμετωπίζοντας τον παρελθόντα χρόνο των αιτήσεων και μετά από συντονισμένες ενέργειες όπου επιτεύχθηκε «η στάση» της Ολυμπιακής Φλόγας στον Ισθμό χαρακτηριστικά δήλωσε πως «Η Κορινθία είναι στο επίκεντρο.. Η Ολυμπιακή Φλόγα στον Ισθμό την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020».
   Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, την πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 12 Μαρτίου. Το ελληνικό σκέλος της Λαμπαδηδρομίας θα διαρκέσει οκτώ ημέρες, μέχρι τις 19 Μαρτίου 2020. Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί η τελετή Παράδοσης στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «ΤΟΚΙΟ 2020», στο Παναθηναϊκό Στάδιο και «εμείς θα συμμετέχουμε ενεργά σε όλο αυτό, έχοντας τη δυνατότητα οι πολίτες του νομού Κορινθίας να παρακολουθήσουν από κοντά μέρος της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας».

Συμμετείχε σε ευρεία Σύσκεψη στην Περιφέρεια για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων

    Κόρινθος 23-01-2020:  Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας  Αναστάσιος Γκιολής, συμμετείχε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στην Τρίπολη με κλιμάκιο της Διεύθυνσης των Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με αντικείμενο το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) στην Περιφερειακή Ενότητα. Στην εν λόγω σύσκεψη ο Περιφερειάρχης επισήμανε την απόλυτη προτεραιότητα που θα πρέπει να υπάρξει, τόσο στα έργα που θα καταστήσουν ασφαλές το επαρχιακό και το εθνικό οδικό δίκτυο στην Κορινθία, όσο και στα έργα που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Ο Π. Νίκας στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ασφάλειας όλων όσοι κινούνται στο επαρχιακό και το εθνικό δίκτυο της Π.Ε. Κορινθίας, προτρέποντας, να καλυφθούν στο σύνολό τους οι επισημάνσεις, οι οποίες περιέχονται στα έγγραφα της Αστυνομίας, ως προς τα επικίνδυνα σημεία που έχουν εντοπισθεί.

Στην Ημερίδα ενημέρωσης Αιμοδοσίας και Μυελού των Οστών

 Κόρινθος 23-01-2020 :   Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε χθες Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, στην Ημερίδα ενημέρωσης Αιμοδοσίας και Μυελού των Οστών όπου διοργάνωσαν στο Δημοτικό Θέατρο του Πανεπιστημίου στην Κόρινθο το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών.
   Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ΕΚΕΑ και το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) Χάρισε Ζωή. Ακόμα παρευρέθηκαν και συμμετείχαν  μία λήπτρια Μυελού των Οστών και δύο δότριες από το Νομό Κορίνθου, περιγράφοντας τις δικές τους πραγματικές εμπειρίες.
   Τέλος την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 μαθητές Γ’ Λυκείου των σχολείων 1ο  - 2ο  - 3ο - 4ο  Λυκείου Κορίνθου, 1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου, 1ο Λυκείου Λουτρακίου, Αριστοτέλειο και Αποστόλου Παύλου.
   Ο κ. Γκιολής σε σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη με ιδιαίτερη τιμή άλλη μία φορά την ανθρώπινη εθελοντική προσφορά των εθελοντών Σαμαρειτών, αφ ενός για την άμεση συμβολή τους σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αφ ετέρου για δράσεις σαν αυτή, όπου κυριαρχεί η αφιλοκερδώς και καθαρά εθελοντική προσφορά του ανθρώπου προς τον άνθρωπο.
   Ο ίδιος νιώθοντας ευγνωμοσύνη απέναντι στους συμμετέχοντες και ευθύνη απέναντι στο τόσο σημαντικό κοινό της ημερίδας, αυτό των νέων παιδιών, χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων είπε πως «η δωρεά αίματος χαρίζει ζωή, λίγα μόλις λεπτά της ζωής του υγιή δότη είναι η ίδια η ζωή για τον λήπτη ασθενή, το διπλανό μας, τον ξένο, τον φίλο, τον αδελφό, το γονιό μας. Εγώ από 18 ετών είμαι εθελοντής αιμοδότης και ποτέ δε παρέλειψα το καθήκον μου προς το συνάνθρωπο, καθήκον όπου έγινε ακόμα πιο έντονο σπουδάζοντας στην ιατρική. Αξιώνουμε από εσάς, από τη νέα αυτή γενιά που επιβάλλεται και ευτυχώς είναι μπροστά από εμάς, να κάνει την υπέρβαση, να ενημερωθεί και να συμβάλλει στον εθελοντισμό έτσι ώστε και η χώρα μας να ενταχθεί σε εκείνες όπου, όχι μόνο καλύπτουν σε επάρκεια τα περιστατικά της αλλά μπορούν να στηρίξουν και άλλες χώρες, αποδεικνύοντας επιπλέον την προσφορά που χαρακτήριζε πάντα τον τόπο μας».
   Φανερά συγκινημένος ο Αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε με τη λήπτρια μυελού των οστών καθώς και τις δότριες για το μεγαλείο αυτό από συνάνθρωπο σε συνάνθρωπο, το μεγαλείου του να «Χαρίζεις τη Ζωή».
   Τέλος τόνισε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ίδιος προσωπικά δε θα πάψουν να στηρίζουν δράσεις σαν και αυτή και πως με κάθε δυνατό τρόπο η ΠΕ Κορινθίας θα βρίσκεται κοντά στους νέους του νομού δίνοντάς τους τα εφόδια εκείνα ώστε να ενημερώνονται, να συμμετέχουν, να δημιουργούν, να αναπτύσσουν και να πρωτοπορούν.


Σε συνάντηση εργασίας και αλληλοενημέρωσης με τον Βουλευτή Νίκο Ταγαρά

   Κόρινθος 28/01/2020   Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, υποδέχθηκε τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 στο γραφείο του, τον Βουλευτή Κορινθίας  Νικόλαο Ταγαρά, σε μία επίσκεψη με πολλά και ποικίλα θέματα που αφορούν το νομό Κορινθίας. Ξεκινώντας από την αυτονόητα ορθή και σωστή λειτουργία στην καθημερινότητα των πολιτών σε θέματα επαρχιακών οδών, οδικών αξόνων, διαγραμμίσεων, πεζοδρομήσεων και πεζοδρομίων. Σε μία ομπρέλα θεμάτων, εκτενώς συζήτησαν την ανάπτυξη των ήδη υπαρχόντων αθλητικών δομών και τη δημιουργία νέων, έχοντας ως προτεραιότητα τις νέες γενιές και άξονα το καθήκον, προκειμένου να προσφέρουν κάθε δυνατά εφόδια στα νέα παιδιά του νομού. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν – με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις ζημιές όπου κατά τόπους προκλήθηκαν στο νομό, όπως για παράδειγμα στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων – σε μελέτες και αντιπλημμυρικά έργα όπου άμεσα θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή προκειμένου ο νομός να είναι όσο το δυνατό, περισσότερο προστατευμένος.
   Τόσο ο κ. Ταγαράς όσο και ο κ. Γκιολής, από τις θέσεις όπου κατέχουν και σε συνδυασμό με τον κοινό σκοπό και στόχο για το καλό του νομού Κορινθίας, είναι έτοιμοι να συνδράμουν στο πλαίσιο που αναλογεί στον καθένα προκειμένου οι στόχοι να επιτευχθούν. Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Ταγαρά  λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, είναι πολύτιμη  προκειμένου ο ίδιος με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα να φέρνει εις πέρας καθημερινά, τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το Νομό». Ο Βουλευτής αντίστοιχα, συνεχάρη τον κ. Γκιολή για την μέχρι τώρα πορεία του, λέγοντας ακόμα πως και «η εικόνα των Διευθύνσεων είναι πολύ καλή με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας να λειτουργούν αποδοτικά και με τους απαιτούμενους ρυθμούς».
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη




Νέα Πελοπόννησος
«Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά».



   Το υπόμνημα απολογίας και παραδοχής πολιτικής ενοχής του επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο Γ. Δέδε δύναται να εξεύρει εξαιρετική απάντηση στο γνωστό γνωμικό του Αντιπροέδρου ΗΠΑ Hubert Humphrey , o οποίος έγραφε : “ Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά».  Ο τόπος όμως είναι μικρός και όλοι κρινόμαστε από την προσωπικής μας ιστορία.
  Ο διορισμένος σύμβουλος στο γραφείο του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί ΠΑΣΟΚ, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κορινθίας και του κ. Τατούλη, που εγκατέλειψε την παράταξή του αφού είχε απολαύσει τους μισθούς 4 ετών, αποφάσισε να δημιουργήσει  παράταξη  για να σώσει το ΠΑΣΟΚ και όταν οι πολίτες του γύρισαν την πλάτη έφυγε άρον άρον  για να διοριστεί γενικός γραμματέας από το ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ως ελάσσονα αντιπολίτευση αποτελεί το δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας.
   Ο εκφραστής της απόλυτης πολιτικής κωλοτούμπας και του πολιτικού φερετζέ  είναι τουλάχιστον πολιτικά γελοίο να δίνει μαθήματα στον Πέτρο Τατούλη και στους συμβούλους της παράταξης του.
   Κ. Δέδε ότι και να κάνετε, όσο και αν διαστρεβλώνετε  την πραγματικότητα , η αλήθεια είναι ότι ψηφίσατε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του εκλεκτού του κ. Μητσοτάκη.
   Κάνετε ένα μεγάλο λάθος  όμως, ξεχνάτε ότι σας γνωρίζουμε καλά και έχουμε καταλάβει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο οδηγείτε την παράταξή σας σε πολιτικό όλεθρο. Γνωρίζουμε τις πολιτικές σας …αδυναμίες,  την ανικανότητά σας, την αναποτελεσματικότητά σας και κυρίως την αχαριστία σας.
   Γνωρίζουμε επίσης ότι μπροστά  στο προσωπικό σας όφελος, θυσιάζετε εύκολα συνεργασίες, αρχές και αξίες.
   Οι πολίτες σας έθεσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως ελάσσονα μειοψηφία. Ο πολιτικός εθισμός σας στις έμμισθες διορισμένες θέσεις, θα σας εκθέσει ανεπανόρθωτα.
 Υ.Γ. 1. Ο κ. Δέδες στη δύση της καριέρας του χρειάζεται επιτέλους να σοβαρευτεί . Γιατί πώς μπορεί να νομιμοποιήσει την ανοίκεια και κάτω από το τραπέζι συνεργασία  του με τον Π. Νίκα στο όνομα δήθεν της απλής αναλογικής, όταν καλείται να στηρίξει μια παράταξη για χάρη της οποίας η απλή αναλογική καταργήθηκε;
 Υ.Γ. 2.  Και για να σοβαρευτεί ακόμα περισσότερο  ο κ. Δέδες  πώς ενσωματώθηκαν τα 10 σημεία που πρότεινε στο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής χωρίς να αναπροσαρμοστούν και οι προϋπολογισμοί των δράσεων; Ας βγάλει λοιπόν τον φερετζέ που για χρόνια φορά γιατί δεν μπορεί να κρύψει καμία γύμνια επί και εντός  της κεφαλής του.


ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
«Το ανέκδοτο του κ. Νίκα για την Μεγαλόπολη»



   Ξεπερνούν τα όρια της «φαντασίωσης» οι δηλώσεις του κ. Νίκα για την Μεγαλόπολη.
   Ο κ. Νίκας αφού πρώτα συνυπόγραψε τον οικονομικό «θάνατο» της Μεγαλόπολης, δίνοντας λευκή επιταγή για το κλείσιμο των Μονάδων, τώρα τάζει τέσσερα (4)…!!!              δισεκατομμύρια ευρώ για την μεταλιγνιτική εποχή.
   Στις πολιτικές του «παραισθήσεις» βλέπει 4 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που ξεπερνά το ΠΔΕ της Χώρας, να έρχεται στην Μεγαλόπολη από ανύπαρκτες πηγές χρηματοδότησης.
   Σοβαρευτείτε επιτέλους κ. Νίκα. Μιλήστε τη γλώσσα της αλήθειας. Μην προσβάλλεται τους πολίτες της Μεγαλόπολης. Δεν είναι ιθαγενείς.
   Αλήθεια κ. Περιφερειάρχα, το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;


ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
"Και το όνομα…. της νέας παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου «ΣΥΡΙΖΟ-ΝΙΚΑΣ»
“Νίκας και Δέδες χέρι-χέρι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Προεόρτια συγκυβέρνησης; 

   
  Επισφραγίστηκε κατά την διάρκεια του χθεσινού Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου η συνεργασία του κ. Παναγιώτη Νίκα με τον επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ , κ. Γιώργου Δέδε. Μια πολιτική «συναλλαγή» που είχε εξαρχής (και προεκλογικά) κλειδώσει, χωρίς ωστόσο ουδείς εκ των δύο να έχει την πολιτική παρρησία να την ομολογήσει.
 Η αρχή έγινε με την υπερψήφιση από την παράταξη του κ. Δέδε, του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του κ. Νίκα. Η συνέχεια με την κοινή τους απόφαση να αποκλείσουν την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου από όλα τα διοικητικά συμβούλια των Αναπτυξιακών Εταιρειών. Είναι φανερό ότι θέλουν να κάνουν παρέα τις πολιτικές τους «δουλίτσες». 
   Η «χείρα βοηθείας» του κ. Δέδε έγινε «φιλί της ζωής» για τον κ. Παναγιώτη Νίκα στην χθεσινή συνεδρίαση. Ενώ ήταν εμφανές ότι όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου θα καταψήφιζαν το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του κ. Νίκα, ποσού 1.200.000€, για ένα χρόνο, όπου το 80% ήταν αποκλειστικά για εκθέσεις-εκδηλώσεις, γεγονός που θα οδηγούσε σε πολιτική «τραγωδία» τον κ. Νίκα, εμφανίστηκε ως από «μηχανής Θεός», ο κ. Δέδες και «λύτρωσε» τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη.
   Αξιοσημείωτο είναι ότι παρότι αποκαλύφθηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος ήταν πιστή αντιγραφή του προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και παρότι η τοποθέτηση του κ. Δέδε και των μελών της παράταξης του ήταν αρνητική, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη, υπερψηφίζοντας την πρόταση του κ. Νίκα, εξοφλώντας το πολιτικό «γραμμάτιο συναλλαγής» που είχε υπογράψει. 
   Όσο δε, για  τον δήθεν σεβασμό  του στην απλή αναλογική που επικαλείται ο γνωστός σε όλους  για τις πολιτικές του γυροβολιές, κ. Γιώργος Δέδες, είναι ένας ακόμη πολιτικός «φερετζές». Ένα παραμύθι που κρύβει την  προσωπική του ιδιοτέλεια και την ανάγκη του για επιβίωση πίσω από ιδέες και αξίες, για τις οποίες ο ίδιος δεν τρέφει κανένα σεβασμό και ποτέ δεν υπηρέτησε.
   Οι πολίτες της Πελοποννήσου σας πήραν χαμπάρι κ. Δέδε,  έπεσαν οι μάσκες.
   Αλλά και να θέλατε να κρυφτείτε πλέον δεν μπορείτε.
Το μεγάλο ευχαριστώ του κ. Νίκα στην σημερινή συνέντευξη του, απέναντι στην «χείρα βοηθείας» που του προσφέρετε συνεχώς, σας «ξεγυμνώνει» εντελώς πολιτικά.




28/1/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση Θ. Πετράκου και Δ. Δρούγκα
«Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές»
   Αφού «πνίγηκαν» από τη μπόχα των πυρηνελαιουργείων οι πολίτες του Ναυπλίου, της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και της Οιχαλίας και αφού έχει μεσολαβήσει από τις 15/1/2020 έγγραφο διαμαρτυρίας του Δήμου Οιχαλίας, αίφνης ευαισθητοποιήθηκε ο κ. Τατούλης και ζήτησε στη χθεσινή (Δευτέρα 27/1/2020) συνεδρίαση του Πε.Συ.Π. να συζητηθεί το θέμα των πυρηνελαιουργείων.
   Είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός αυτή η στάση του κ. Τατούλη ο οποίος για 9 χρόνια ήταν Περιφερειάρχης και δεν έκανε τίποτα για τα πυρηνελαιουργεία, ούτε καν υλοποίησε την απόφαση της 24/7/2017 του Πε.Συ.Π. το οποίο του είχε δώσει εντολή: «να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ... για την επίλυση του προβλήματος».
   Είναι όμως υποκριτική και η στάση του κ. Νίκα ο οποίος απεδέχθη ασμένως την πρόταση του κ. Τατούλη για να «παίξουν» το δίπολο της ανούσιας προσωπικής αντιπαράθεσης.
   Είναι υποκριτική διότι ο κ. Νίκας μαζί με τον κ. Πρόεδρο του Πε.Συ.Π. «ξεχνούν» να φέρουν στο Πε.Συ.Π. να συζητηθεί η επερώτηση που έχουμε καταθέσει από τις 1/10/2019!!! Και όταν μετά τις 3 προφορικές μας διαμαρτυρίες, γιατί δεν έρχεται προς συζήτηση η επερώτησή μας με θέμα «Μέτρα και ενέργειες για τη βελτίωση της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων», καταθέσαμε στις 11/12/2019 γραπτή επιστολή διαμαρτυρίας, ο κ. Περιφερειάρχης μας ζήτησε στις 19/12/2019 15θήμερη προθεσμία για να απαντήσει.
   Πέρασαν βέβαια πάλι οι 15 ημέρες και απάντηση δεν πήραμε.
   Συνεπώς απαιτούμε στη συνεδρίαση του Πε.Συ.Π. την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 να είμαστε εμείς εισηγητές, διότι εμείς έχουμε θέσει το θέμα από τις 1/10/2019.
   Τα παιχνίδια των προσωπικών αντιπαραθέσεων Νίκα και Τατούλη δεν θα τα δεχθούμε.
   Οφείλουν να απαντήσουν και οι δυο και να απολογηθούν για τις ευθύνες και τις παραλείψεις τους.
   Εμείς δεν μπαίνουμε στο ψευτοδίλλημα ανοιχτά ή κλειστά πυρηνελαιουργεία αλλά απαιτούμε μέτρα και ενέργειες να βελτιώνουν τη λειτουργία τους και να προστατεύουν την υγεία των πολιτών.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια