Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ. 1679




Ν.Δ.  Βασίλης Κικίλιας για κοροναϊό: 

Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για να μην φτάσει στην Ελλάδα –Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα
   Αν χρειαστεί, είναι έτοιμος ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και με θερμικές κάμερες στα αεροδρόμιά μας, ανέφερε ο Υπ. Υγείας. Όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί και στη χώρα μας για να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός, που εμφανίστηκε στην Κίνα και εξαιτίας του, δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. «Αν χρειαστεί, είναι έτοιμος ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και με θερμικές κάμερες στα αεροδρόμιά μας και με θερμομέτρηση με φορητά θερμόμετρα «πιστόλια». Υπάρχει το αεροϋγειονομείο, υπάρχει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς, υπάρχει και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και όλοι αυτοί συνεργάζονται», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος ωστόσο παραδέχθηκε ότι «μαγικός τρόπος να μην φτάσει ο ιός σε μια χώρα, δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η πρόληψη και υπάρχει η δυνατότητα για σωστή ενημέρωση χωρίς πανικό».
   Εμβολιάστηκαν περισσότεροι για την εποχική γρίπη σε σχέση με πέρσι
   Για το θέμα της γρίπης, είπε ότι στη χώρα μας πέρυσι εμβολιάστηκαν 2.050.000 πολίτες και φέτος έχουν ήδη εμβολιαστεί 3.100.000. «Έχουμε παραπάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας που μας άκουσαν και εμβολιάστηκαν. Και αυτό έχει χτίσει ένα τοίχος ανοσίας για την κοινή γρίπη. Σήμερα υπάρχουν 140.000 εμβόλια στον ΕΟΦ αν χρειαστεί, παρότι έχει περάσει η εμβολιαστική περίοδος, να διατεθούν» τόνισε και αναφέρθηκε και στις 38 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, που έχουν ήδη περάσει στο ΕΚΑΒ που ελέγχει κάθε μέρα τη διάθεση τους.

Ελλείψεις φαρμάκων
   Για τις ελλείψεις φαρμάκων ο Β. Κικίλιας είπε ότι κάποιοι μιλούν για 400 φάρμακα τα οποία λείπουν από την αγορά, αλλά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΦ, τα φάρμακα αυτά είναι 27. Όπως ανέφερε, ζήτησε από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να καταγράψει με όλους τους Συλλόγους ανά τη χώρα τι ελλείψεις υπάρχουν στα φαρμακεία. Να ελέγξει και τα φαρμακεία, σε συνδυασμό με τα φάρμακα τα οποία είναι στοκαρισμένα ή όχι στις φαρμακαποθήκες και τι κάνουν οι φαρμακευτικές εταιρίες. «Αν κάποιος τεχνητά θέλει να κάνει εξαγωγές παράλληλες ή να κερδοσκοπήσει σε βάρος των πολιτών και των ασθενών στην Ελλάδα, να είναι σίγουρος ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκου θα το ελέγξει και θα το πατάξει με την επίβλεψη του υπουργείου Υγείας.  Έχουν καλυφθεί πολλά κενά στα ογκολογικά φάρμακα », είπε εμφατικά. 


ΣΥΡΙΖΑ 
Θεοδωρής Δρίτσας για αποστολή Patriot στη ΣΑ :

Η κυβέρνηση να δώσει επειγόντως εξηγήσεις
  Σαφείς εξηγήσεις, ζητά από την κυβέρνηση, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, σχετικά με την αποστολή πυραύλων Patriot, στη Σαουδική Αραβία
in.gr 25 Ιανουαρίου 2020

   Σαφείς εξηγήσεις, ζητά από την κυβέρνηση, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, σχετικά με την αποστολή πυραύλων Patriot, στη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Δρίτσας εξαπολύει πυρά εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού κατηγορώντας τη ότι εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες. Όπως αναφέρει : «Σε επικίνδυνες περιπέτειες εμπλέκει τη χώρα μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την επιβεβαίωση της παραχώρησης πυραύλων Patriot, στη Σαουδική Αραβία».
   Προσθέτει ότι «πρόκειται για εμπλοκή -έστω έμμεση- σε πολεμικές επιχειρήσεις μεταξύ τρίτων χωρών, χωρίς αυτή να εντάσσεται σε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες Διεθνών Οργανισμών και χωρίς την παραμικρή κάλυψή τους».
   «Είναι ολοφάνερο ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει πλέον να κάνει ότι του ζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, να αποδεικνύει δηλαδή διαρκώς ότι είναι προβλέψιμος, δηλαδή δεδομένος» πρόσθεσε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ.
   Παράλληλα, ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε ότι αυτές οι επιλογές «σε καμία περίπτωση δεν ενισχύουν τη διεθνή θέση της χώρας, ούτε διαμορφώνουν στέρεη βάση για τις αναγκαίες συμμαχίες, τις οποίες όντως πρέπει να επιθυμεί και να επιδιώκει η Ελλάδα ως φιλειρηνική χώρα. Αντίθετα, επιτείνουν την αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή». «Απαιτούνται σαφείς εξηγήσεις και πλήρης ενημέρωση από την πλευρά την κυβέρνησης, αναφορικά με κάθε λεπτομέρεια και κάθε παράμετρο αυτής της επιλογής. Αυτή την ενημέρωση τη ζητάμε επειγόντως» κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο Θοδωρής Δρίτσας.


ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης:

Η Νέα Δημοκρατία έχει αποτύχει στη διαχείριση του προσφυγικού
   Αποτυχία καταλόγισε στην κυβέρνηση της ΝΔ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα, λέγοντας ότι τα «μασάει»
in.gr  26 Ιανουαρίου 2020, 19:57

   Αποτυχία καταλόγισε στην κυβέρνηση της ΝΔ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα, λέγοντας ότι τα «μασάει». O Παύλος Χρηστίδης μίλησε σήμερα, Κυριακή, στο OPEN και ξεκαθάρισε ποια είναι θέση του κόμματος για το προσφυγικό ζήτημα.
   Για το μεταναστευτικό / προσφυγικό:
   Εμείς έχουμε καθαρές θέσεις, ενώ ο Σύριζα λίγο τα μασάει. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποτύχει στη διαχείριση του μεταναστευτικού / προσφυγικού. Γι’ αυτό έχει αλλάξει πέντε υπεύθυνους, γι’ αυτό έκλεισε και άνοιξε ένα Υπουργείο, γι’ αυτό ακόμα και σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει στους νησιώτες τι πρόκειται να γίνει στα νησιά. Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής λέμε: Πρώτον καμία νέα δομή στα νησιά μας αν δεν ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τις υπάρχουσες. Αυτό τι σημαίνει; Ότι δεν μπορούμε να πάμε στη Λέσβο, στη Σάμο, στα υπόλοιπα νησιά και να πούμε ότι ανοίγουμε νέες δομές όταν δεν ξέρουν οι άνθρωποι τι θα γίνει με τη Μόρια και τις υπόλοιπες περιοχές. Δεύτερον κλειστά κέντρα με βάση τους διεθνείς κανόνες θα μπορούν να ικανοποιούν τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων για μερικούς μήνες. Εμείς βλέπουμε ορισμένους δήμους που αντιδρούν, αλλά και ορισμένους δήμους που λένε ότι εδώ εάν μας πείτε καθαρές κουβέντες αποδεχόμαστε να φιλοξενήσουμε ανθρώπους γιατί άλλωστε οι Έλληνες όλα τα τελευταία χρόνια και οι δήμαρχοι και η εκκλησία και πολλοί ακόμα έχουν φιλοξενήσει, έχουν δώσει δυνατότητες στους κατατρεγμένους, αυτούς ανθρώπους. Τρίτον ευρωπαϊκή ευθύνη. Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε μία συμφωνία πριν από τέσσερα χρόνια. Η συμφωνία αυτή, ως κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει δώσει τα κλειδιά της διαχείρισης στον κ. Ερντογάν. Σήμερα η Ευρώπη είναι κατώτερη των περιστάσεων. Βλέπετε ο κ. Ερντογάν προκαλεί και σήμερα εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα, αφού τα νησιά μας έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ψυχών. Αν δεν γίνει ευρωπαϊκό relocation και να πάρει ευθύνες η Ευρώπη και περιμένουν να τα βγάλει πέρα μόνη της η Ελλάδα, δεν θα αντέξει η Ελλάδα. Γι’ αυτό και η Φώφη Γεννηματά έχει πάει στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές και έχει βάλει τα ζητήματα και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει όλα όσα χρειάζονται. Όσο ακολουθεί τη στρατηγική ενός καλού παιδιού, που περιμένει η Ευρώπη να μας ακούσει, δεν θα μας ακούσει η Ευρώπη.


ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας :

Ρεαλιστικό σενάριο η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
   Την εκτίμηση ότι μια συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ρεαλιστικό ενδεχόμενο, καταθέτει ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον απόηχο της ψήφισης του εκλογικού νόμου και του σεναρίου των πρόωρων διπλών εκλογών. Πλαστό το δίλημμα συνεκμετάλλευση ή σύγκρουση με την Τουρκία, προσθέτει ο γραμματέας του ΚΚΕ Την εκτίμηση ότι μια συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ρεαλιστικό ενδεχόμενο, καταθέτει ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον απόηχο της ψήφισης του εκλογικού νόμου και του σεναρίου των πρόωρων διπλών εκλογών. «Την ίδια ώρα που η ΝΔ εκβιάζει με διπλές εκλογές δίνοντας την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να πλασάρει την ξαναζεσταμένη σούπα της δήθεν “κυβέρνησης προοδευτικών δυνάμεων” ας σκεφτεί ο καθένας ότι το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι τα παζάρια τους να καταλήξουν σε αυτό που τώρα όλοι ξορκίζουν, σε μια συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει σε συνέντευξη στη «Νέα Σελίδα» ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.
   Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συμπληρώνει, μάλιστα, ότι «υπάρχει προηγούμενο», αυτό της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. «Οπότε τώρα που και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ επαίρεται  ότι πήρε τη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σκηνικό, πανεύκολο είναι να βαδίζει στα ίδια χνάρια», σχολιάζει.



Κατά των εκπαιδευτικών ο Κ. Βελόπουλος: 

«Αν οι δάσκαλοι ήταν καλοί δεν θα είχαμε αυτή την κατάντια»

Δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, αξιολόγηση εκπαιδευτικών και κατάργηση των ΕΛΜΕ και των πολιτικών συλλογικοτήτων στα πανεπιστήμια, ζήτησε μεταξύ άλλων από το βήμα της βουλής ο αρχηγός της «Ελληνικής Λύσης» Κατά των εκπαιδευτικών στράφηκε ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, το βράδυ της Τρίτης. Μεταξύ άλλων ο Βελόπουλος καταφέρθηκε ενάντια στο κατοχυρωμένο δικαίωμα των εκπαιδευτικών και γενικότερα των εργαζομένων να μπορούν να συγκροτούν συλλόγους και σωματεία και να προχωρούν σε συλλογικές διεκδικήσεις. «Αποφασίσατε να καταργήσετε την αργία των 3 Ιεραρχών. Συμφωνεί λέει και ο Ιερώνυμος. Καλά αυτός είναι απών από παντού. Αν οι δάσκαλοι ήταν καλοί δεν θα είχαμε αυτή την κατάντια. Γιατί ο δάσκαλος είναι πρώτα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΚΚΕ κλπ και μετά δάσκαλος. Πρώτα αποκτά κομματική ταυτότητα. .. Αν ήμαστε σοβαρή χώρα θα λέγαμε καταργούμε αυτά τα «ΕΛΜΕ» των δασκάλων. Θα είναι δάσκαλοι, θα πληρώνονται από το Δημόσιο και τέρμα αυτά που ξέρανε».


Γιάννης Βαρουφάκης : 

Προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη, η αναδιάρθρωση του χρέους 

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη «προς το παρόν, λόγω μη βιώσιμων χρεών και της υφεσιακής δημοσιονομικής πολιτικής που αυτά γεννούν, η ελληνική οικονομία παραμένει στον αστερισμό της απο-επένδυσης». Ζητούμενο η πραγματική ανάπτυξη Θα μου επιτρέψετε, λοιπόν, να πω, είπε ο κ. Βαρουφάκης, πως αυτός καθαυτός ο στόχος του 4% δεν είναι το ζητούμενο – αν και καταλαβαίνω γιατί κυριαρχεί στον τίτλο του σημερινού Φόρουμ: Ήταν προεκλογικό πυροτέχνημα της ΝΔ και, σε περίπτωση που επιτευχθεί σήμερα και κάθε τρίμηνο, θα επιστρέψει στο τελευταίο τρίμηνο του 2025 το ονομαστικό ΑΕΠ στο ανώτατο έως τώρα σημείο του – εκείνο του τριμήνου 2008 Ωστόσο, υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Το ζητούμενο είναι μια μεγέθυνση που να αντανακλά όχι φούσκες, όπως στο παρελθόν, αλλά πραγματική ανάπτυξη – μια μεγέθυνση, δηλαδή, οικονομικά, οικολογικά, και, ναι, πολιτιστικά βιώσιμη. Το αντίθετο, για παράδειγμα, μιας μεγέθυνσης που τσιμεντοποιεί πόλεις, χωριά και ακτογραμμές, ή που σπέρνει με πλατφόρμες εξορύξεων τις θάλασσές μας και με αγωγούς φυσικού αερίου τις κοιλάδες μας, αυξάνοντας μεν γοργά το ΑΕΠ για κάποια χρόνια αλλά καταδικάζοντας τη χώρα στην απαξίωση και στην υποανάπτυξη για πάντα.



Δεν υπάρχουν σχόλια