Header Ads

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK Φ. 1676







 · 



Χρόνια καλά και θεία φώτιση για όλους! Θεοφάνεια 2020 στον Πειραιά με τα αδέλφια μου του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων! Με φίλους η αναγνώριση των ενεργειών του Δημιουργού στην καθημερινότητά μας, γίνεται ευκολότερη, σαν να φωτίζεις το σκοτάδι με τη φλόγα , που καθένας κατορθώνει να ανάψει και συντηρεί αναμμένη!




Η νέα χρονιά και δεκαετία ήρθε. Δικαιούμαστε ως λαός να προχωρήσουμε με ελπίδα κι αισιοδοξία στο μέλλον. Ταυτόχρονα έχουμε υποχρέωση να γινόμαστε σοφότεροι, από τα παθήματα του παρελθόντος, ενθυμούμενοι τα πάντα και μη λησμονούντες...





Αποτέλεσμα εικόνας για Ομολόγησε το έγκλημα η συμμορία δολοφόνων!


Αφού τσάκισαν τους Ελληνες, παραδέχονται επισήμως ότι εφάρμοσαν τη λάθος συνταγή. Το ΔΝΤ ομολογεί τώρα την καταστροφή που έφεραν τα Μνημόνια. Κρίση ειλικρίνειας και ....

“ Δέκα χρόνια αφότου επέβαλε τα απάνθρωπα προγράμματά του στην Ελλάδα, βυθίζοντας τους Ελληνες σε μια πέρα από κάθε λογική λιτότητα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναγνωρίζει ότι έκανε λάθος.

Το ΔΝΤ, χωρίς βεβαίως να ζητήσει στοιχειωδώς συγγνώμη από τους καθημαγμένους Ελληνες, παραδέχεται με τραγική καθυστέρηση ότι μετέτρεψε την Ελλάδα σε πειραματόζωο και τώρα, διαπιστώνοντας εκ των υστέρων τα ολέθρια λάθη του, από τα οποία οι μοναδικοί κερδισμένοι ήταν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, που διασώθηκαν χάρη στις αιματηρές θυσίες των «ακαμάτηδων» Ελλήνων, αναθεωρεί τα προγράμματά του.
    Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου στην τελευταία του συνεδρίαση τα ξημερώματα της Τρίτης αναγνώρισε σοβαρές αστοχίες και παραλείψεις σε αρκετά προγράμματα του διεθνούς οργανισμού τα τελευταία χρόνια και αποφάσισε να αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό και τα προαπαιτούμενα, που θέτει στις εισηγήσεις του.
    Ειδικά για την Ελλάδα, τρία είναι τα βασικά λάθη που εντοπίζει:
• Οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
• Το πολύ μεγάλο βάρος, που δόθηκε στη δημοσιονομική προσαρμογή.
• Η λανθασμένη προσέγγιση αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.


“Χαστούκι” στην Σαουδική Αραβία 

που απαιτεί να την σέβονται χωρίς εκείνη να σέβεται ούτε στο ελάχιστο τον δυτικό τρόπο ζωής, δίνει η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι Ουκρανή Άννα Μούζιτσουκ!


    Η δήλωσή της πως δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία είναι η απάντηση στο Ριάντ πως όλα δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα. Η δήλωσή της:

«Σε λίγες μέρες θα χάσω δυο παγκόσμιους τίτλους, το έναν μετά τον άλλον. Επειδή αποφάσισα να μην ταξιδέψω στη Σαουδική Αραβία. Αρνούμενη να παίξω με ειδικούς κανόνες, να φορέσω αμπάγια, να με συνοδεύει άνδρας για να μπορώ να βγω από το ξενοδοχείο, για να μην αισθάνομαι άνθρωπος δεύτερης διαλογής.
    Θα ακολουθήσω τις αρχές μου και δεν θα μετέχω στο παγκόσμιο σκακιστικό πρωτάθλημα Ράπιντ και Μπλιτς όπου σε 5 μόλις μέρες θα μπορούσα να κερδίσω περισσότερα χρήματα από δεκάδες άλλα τουρνουά μαζί.

Όλα αυτά είναι πολύ δυσάρεστα, αλλά πιο λυπηρό είναι πως κανείς δεν νοιάζεται.
Πικρά αισθήματα αλλά δεν γίνεται να κάνω πίσω.
Το ίδιο ισχύει και για την αδελφή μου Μαρίγια και είμαι ευτυχισμένη, που μοιραζόμαστε την ίδια άποψη.
Και για αυτούς, που ενδιαφέρονται: Ναι, θα ξαναγυρίσουμε!

Άννα Μούζιτσουκ, Ουκρανή, 
παγκόσμια πρωταθλήτρια ράπιντ και μπλιτς στο σκάκι.

Σημ: Όταν οι αρχές είναι πάνω από τα συμφέροντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια