Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ Φ. 1677


Παναγιώτης Νίκας και Αναστάσης  Γκιολής 

στον τόπο της πυρκαγιάς στη Μονάδα Διαχείρισης απορριμμάτων στο Μπολάτι 

του Δήμου Βέλου – Βόχας


Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 : Στην μάχη εναντίον της φωτιάς, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο βρέθηκε από το πρωί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος – παρουσία, μεταξύ άλλων, του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή και αυτοδιοικητικών από τον τοπικό δήμο- ενημερώθηκε από τον επικεφαλής αξιωματικό της Π.Υ. για τις προσπάθειες που γίνονται για την κατάσβεση.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, βρέθηκαν από το πρωί στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας 13 προς την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, στον εξωτερικό χώρο μονάδας ανακύκλωσης, στην περιοχή Μπολάτι του Δήμου Βέλου – Βόχας, όπου και ενημερώθηκαν από τον επικεφαλής αξιωματικό της Π.Υ. για τις προσπάθειες που γίνονται για την κατάσβεσή της.
Στην μάχη εναντίον της φωτιάς, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμει περί των 15 οχημάτων της Πυροσβεστικής με 30 άνδρες, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και κλιμάκια των τμημάτων της πολιτικής προστασίας, του περιβάλλοντος και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της ΠΕ Κορινθίας καθώς επίσης και του τοπικού Δήμου όπου συνδράμουν την προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με μηχανήματα και φορτηγά.
Ο κ. Γκιολής μεταξύ άλλων τόνισε πως, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας θα κάνουν οτιδήποτε είναι δυνατό προκειμένου τέτοιου είδους καταστάσεις να μην επαναληφθούν. Όπως χαρακτηριστικά είπε «Το θέμα των σκουπιδιών, θέμα που ως προτεραιότητα εξετάζεται και δρομολογείται και από τον κ. Νίκα αλλά και από την ίδια την Κυβέρνηση, είναι αδιανόητο να παραμένει άλυτο, να κινδυνεύει ο τόπος μας και να προσβάλλεται η δημόσια υγεία» .


Προς έγκριση στην ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου 
ετέθη ο φάκελος 
για το έργο των απορριμμάτων


Τρίπολη, 09-01-2020
Στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ)του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου 2014 -2020
μεταβιβάζεται προς έγκριση ΤΗΝ Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, ο φάκελος του έργου που αφορά την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο εν λόγω φάκελος παραδόθηκε σήμερα Πέμπτη 9 του μήνα στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα,
από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας
Μιχάλη Αποστολάκη “Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα
προς την επίλυση του μεγάλου προβλήματος της περιοχής μας” σχολίασε ο περιφερειάρχης, εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός ότι προχωρούν με σταθερό ρυθμό οι διαδικασίες για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας:

Πολύ σύντομα θα έχουμε σχεδόν παντού υδατοδρόμια




“Τα αεροδρόμια γίνονται πλέον από ιδιώτες κι όχι από το κράτος” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Τρίπολη  την  Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του δημάρχου Σπαρτιατών Πέτρου Δούκα στην οποία φέρεται να εκφράζει την πρόθεση να ενεργοποιήσει το αεροδρόμιο της λακωνικής πρωτεύουσας, ο Π. Νίκας σημείωσε:
“Εμείς ως περιφερειακή αρχή δεν έχουμε καμία αντίρρηση αν ιδιώτης εκφράσει ενδιαφέρον και βάλει χρήματα να φτιάξει αεροδρόμιο, στην Τρίπολη, στη Σπάρτη, στο Πόρτο Χέλι ή όπου αλλού. Όμως τα αεροδρόμια γίνονται πλέον από ιδιώτες κι όχι από το κράτος, ενώ το μοναδικό δημόσιο αεροδρόμιο της Περιφέρειας, στην Καλαμάτα, γίνεται κι αυτό οσονούπω ιδιωτικό”.
Καταλήγοντας δε, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πολύ σύντομα, “θα έχουμε σχεδόν παντού υδατοδρόμια”
3
Πέντε Κορινθιακές- επιχειρήσεις εγκρίθηκαν
από την Περιφέρεια Πελοποννήσου 
στον Αναπτυξιακό νόμο

Τρίπολη, 11-01-2020
     Περί τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν συνολικά σε 10 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου,τα επενδυτικά σχέδια των οποίων αξιολογήθηκαν θετικά και θα υπαχθούν στο καθεστώς της Γενικής Επιχειρηματικότητας του αναπτυξιακού νόµου 4399/2016.
     Η υποβολή των προτάσεων είχε γίνει στο πλαίσιο της 2ης Προκήρυξης (ΦΕΚ Β΄ 4445 15-12-2017) για υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο εν λόγω πρόγραμμα.
      Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης και της επιδότησης της χρηµατοδοτικής μίσθωσης ανέρχεται σε 3.505.544, 03 ευρώ και το συνολικό ποσό της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται σε 1.303.055,33 ευρώ.
     Οι επιχειρήσεις που υπάγονται στο πιο πάνω πρόγραμμα είναι:
Α) 5 από την Κορινθία:
α) Eurofarma Ανώνυμη Εταιρεία Κτηνοτροφικών Επιχειρήσεων και Λογισμικού
για επέκταση δυναμικότητας πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων,
β) Raisin Μονοπρόσωπη για νέα μονάδα παραγωγής αποξηραμένης σταφίδας,
γ) True Olive Μονοπρόσωπη για νέα μονάδα παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου,
) Κυριάκος Σκούρας Εμπορική Τουριστική Ανώνυμη Εταιρεια
για ίδρυση κέντρου προπονητικού αθλητικού τουρισμού και
ε) Αντωνοπούλου Θεοφανώ & Σια για νέα μονάδα παραγωγής γαντιών εργασίας

Η Τριάδα Αυτοδιοικητικών 
Α. Γκιολής – Χ.Βυτινιώτης – Α. Κόρκα
Έκαναν Αυτοψία στη διάβρωση της παραλίας Ευρωστίνης



Κόρινθος 13/01/2020:  Τη Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητα Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Χάρης Βυτινιώτης και η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα, πραγματοποίησαν επίσκεψη/αυτοψία κατά μήκος των ακτών του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, από τα Μαύρα Λιθάρια έως και τα σύνορα του νομού Κορινθίας με την Αχαΐα.
Κλιμάκιο των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους Διευθυντές κ. Νίκο Λούτα και κ. Γιώργο Μουταφίδη αντίστοιχα, και σε συνεργασία με κλιμάκιο του Δήμου και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Σπύρο Αποστολόπουλο, παρευρέθηκαν στο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών της διάβρωσης των ακτών του Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
    Ο κ. Γκιολής μεταξύ άλλων ανέφερε πως το πρόβλημα κατά μήκος των ακτών είναι μεγάλο και σοβαρό. Αφορά σε μία επικίνδυνη κατάσταση, όπου μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα εμφανίζεται πρόβλημα στο παραλιακό οδικό δίκτυο, σε πεζοδρόμια μέχρι και σε σπίτια της περιοχής. Μετά το έργο όπου επισκέφθηκαν και βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, σκοπός είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού και με επιπλέον μελέτες και έργα για όλο το νομό  Κορινθίας στη διάβρωση των ακτών της.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Και στη Γενική Συνέλευση των Νέμεων Αγώνων



Κόρινθος 13-01-2020:  Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Χάρης Βυτινιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα και ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κώστας Φρούσιος παρευρέθηκαν  την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στη Γενική Συνέλευση των Νέμεων Αγώνων εν όψει της 7ης Νεμεάδας που θα διεξαχθεί 26 – 28 Ιουνίου 2020.
Σε μία εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση και αναβίωση ενός εκ των τεσσάρων πανελληνίων αθλητικών διοργανώσεων της Αρχαίας Ελλάδας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται αρωγός τόσο στη διοργάνωση όσο και στην ανάδειξη των αγώνων.Ο κ. Γκιολής χαρακτηριστικά είπε μεταξύ άλλων για την προσπάθεια της ΠΕ Κορινθίας προκειμένου να κατασκευαστούν τα αποδυτήρια του αρχαίου Σταδίου της Νεμέας προ της διεξαγωγής της 7ης Νεμεάδας.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη


Γραφείο Τύπου - Νέα Πελοπόννησος - Πέτρος Τατούλης
«Τα παιδία παίζει… υπό τις διαταγές 
ενός αυταρχικού επιτελικού κράτους»



Η ανερμάτιστη πολιτική του Π. Νίκα ήταν δεδομένη από την προεκλογική περίοδο: χωρίς προγραμματικό λόγο, ένα αφήγημα χωρίς πόδια και κεφάλι, που εμπνεόταν από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή υπό τον γενικό τίτλο κομματοκρατίας και την ιαχή του  Κ. Μητσοτάκη «Όλη η Ελλάδα μπλε» και στα καθ’ ημάς «Να πέσει και το τελευταίο οχυρό της Πελοποννήσου». Δεν θα μπορούσε όμως κανείς να φανταστεί ότι θα αρκούσαν 150 μόλις ημέρες για να γκρεμιστεί ό,τι με κόπο και σχέδιο χτιζόταν τόσα χρόνια.
Από τους αντιπεριφερειάρχες, που εμφανίζονται ως σκιάχτρα και διώχνουν την προοπτική έως τον ρεβανσισμό που απειλεί με τιμωρία όποιον δεν ακούει με ευλάβεια την εντολή ενός πολιτικά παρανοϊκού ηγέτη που σήμερα λέει έτσι και αύριο…γιουβέτσι. Η απόπειρα των αντιπεριφερειαρχών κκ. Λαμπρόπουλο και Αναστασόπουλο να περάσουν από την Οικονομική Επιτροπή αλλαγμένη την Προγραμματική Σύμβαση ενός έργου που είναι ήδη δημοπρατημένο!  (βλ. Αλιευτικό Καταφύγιο Μαραθούπολης) , γεγονός το οποίο οι ίδιοι αγνοούσαν, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν έχουν πάρει μυρουδιά από τα διοικητικά τους καθήκοντα. 
Ενώ  η πολιτική «καινοτομία» να εισηγηθεί θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο πρόεδρος του συλλογικού οργάνου, κ. Σκαντζός, σε ένα παιχνίδι διαγκωνισμού για την εξουσία στο εσωτερικό της παράταξης Νίκα, ομολογεί εκ των προτέρων την επιγενόμενη αποτυχία. Όσο για τα στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι πολιτικές διώξεις είναι καθημερινές για όσους επιμένουν να κάνουν με ευσυνειδησία την δουλειά τους,  εντός του πλαισίου του νόμου και κατά παράβαση των εντολών της ενός ανδρός Αρχής.
Οι προσωπικές επιλογές του Κ. Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο και το μένος του να εκλέξει τον Π. Νίκα θα τον ακολουθεί. Το επιτελικό Κράτος της Πελοποννήσου που δημιούργησε με μπροστινό τον εκλεκτό του φίλο – παλαιόθεν φίλο της οικογενείας – Π. Νίκα είναι για κλάματα. Γελιoύνται όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να κυβερνήσουν επί μακρόν με δεκανίκια την αυλή τους και να μένουν για πολύ στο απυρόβλητο ως τροχονόμοι ανάμεσα στα «διαπλεκόμενα» συστήματα. Οι σημερινοί χειροκροτητές του Κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του θα είναι αύριο οι μεγάλοι τους υβριστές.  Άλλωστε, η ιστορία αυτό το έχει αποδείξει και το γονίδιο έχει πάντα την τελευταία λέξη. Στην Πελοπόννησο, η κανονικότητα διαταράχθηκε από ένα ακανόνιστο σύστημα κλειστής διανομής των ιματίων της εξουσίας.  Οι πολίτες ωστόσο, αντιστάθηκαν και έθεσαν δίπλα τους στιβαρούς θεματοφύλακες.




Δεν υπάρχουν σχόλια