Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ. 1677

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ      
Γραφείο Τύπου Δημάρχου     
  Υπεύθυνη: Χριστίνα Τσιορωτά

Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου
παρέχονται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας,
υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου
και του Δήμου Κορινθίων , στον γυναικείο πληθυσμό
του Δήμου Κορινθίων.


Κόρινθος,13 Ιανουαρίου 2020:  Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, και μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίας, η οποία έγινε αποδεκτή, ξεκινά πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Κορινθίων με μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων. Οι εξετάσεις παρέχονται, όπως πάντα, εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.
Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται, από την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) θα βρίσκεται σταθμευμένη στην πόλη της Κορίνθου, στην Πλατεία Φλοίσβου.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν τις ώρες  09:00π.μ - 14:00μ.μ στα τηλέφωνα 27413.60601-02 και 27413.62112-13 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.
Τις μαστογραφίες και τα λαμβανόμενα επιχρίσματα διαγιγνώσκουν έμπειροι ιατροί ακτινολόγοι και κυτταρολόγοι. Στις μαστογραφίες γίνεται διάγνωση χωριστά από δύο ακτινολόγους και εάν υπάρχει διάσταση απόψεων παραπέμπονται σε επιτροπή ιατρών για περαιτέρω έλεγχο. Οι γυναίκες ενημερώνονται ταχυδρομικώς για τα αποτελέσματα των εξετάσεων με προσωπική επιστολή. Στην περίπτωση που υπάρχουν ύποπτα ευρήματα, οι γυναίκες καλούνται για επανεξέταση. Σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρωματικός έλεγχος, αυτός πραγματοποιείται, επίσης δωρεάν, στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.
Μετά την ολοκλήρωση του Δήμου Κορινθίων, και μετά από αιτήματα των υπολοίπων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, τα οποία ήδη έχουν συγκεντρωθεί και έχουν γίνει αποδεκτά από το Δ.Σ. του Ιδρύματος, η μονάδα θα μεταβεί σε επόμενο Δήμο της Π.Ε. ούτως ώστε σταδιακά να ολοκληρωθεί ο πληθυσμιακός έλεγχος ολοκλήρου του γυναικείου πληθυσμού της Π.Ε.Κορινθίας.
Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, με μόνιμο χορηγό το «Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο», πραγματοποιεί προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη κι έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας με δωρεάν εξετάσεις του γυναικείου πληθυσμού Δήμων και Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας. Τα προγράμματα αυτά, πραγματοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο από το 1989.

   ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ                         ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
                     ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ                           ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
                                        Π. Ε ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
Ο Δήμος Νεμέας προωθεί το αίτημα
για κατασκευή γηπέδου στις Αρχαίες Κλεωνές

Σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, του Δήμου Νεμέας, σχετικά με το αίτημα για κατασκευή γηπέδου στο Δ.Δ. Αρχαίων Κλεωνών αναφέρεται: Επίσκεψη του Δημάρχου Νεμέας, του πρόεδρου του Δ.Δ. Αρχαίων Κλεωνών Φ. Βουρβόπουλου και των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Νεμέας κ. Απ. Γιαννακόπουλου και Μ. Κυριάκου στον Υφυπουργό Ανάπτυξης και βουλευτή Κορινθίας κο Χρίστο Δήμα, ο οποίος ενημερώθηκε για να το αίτημα του τοπικού ποδοσφαιρικού συλλόγου του Δημοτικού Διαμερίσματος, για κατασκευή γηπέδου στην έδρα της ομάδας, ένα πρόβλημα που χρονίζει.  Ο κος Υφυπουργός αντιμετώπισε θετικά το θέμα και θα βοηθήσει προς όποια κατεύθυνση χρειαστεί.ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝΛουτράκι,10 Ιαν, 2020
Τη δική της πρόταση σχετικά με το θέμα της προβολής και διαφήμισης των εκδηλώσεων του Δήμου, έκανε η Κασσιανή Κόντη. Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης "Αλλάζουμε Μαζί", τόνισε πως "δεν θα πρέπει να τρέχουμε την τελευταία στιγμή για να διαφημίσουμε τις εκδηλώσεις του Δήμου", ενώ πρότεινε αυτές (οι εκδηλώσεις) "να συζητιούνται και στην επιτροπή Τουρισμού που έχει συσταθεί από το Δήμο, ώστε να κάνουν και οι επαγγελματίες της περιοχής τις προτάσεις τους...
  Δεν υπάρχουν σχόλια