Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ. 1673









Ο "Κορίνθιος" σχολιάζει και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί...

Αποτέλεσμα εικόνας για ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Φέτος «η Αθήνα δεν κάηκε», απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε.  «Όταν κάθε χρόνο σε επετείους όπως η 17η Νοέμβρη και η 6η Δεκεμβρίου, υπάρχουν ευρείας τάξης επεισόδια και καταστροφές, τότε αυτή η κυβέρνηση και η αστυνομία πρέπει να βάλουν ένα τέλος. Στις φετινές επετείους οι εκδηλώσεις και οι διαδηλώσεις έγιναν, αλλά η Αθήνα δεν κάηκε! είπε υπεραμυνόμενος της επιλογής μετατροπής του κέντρου της Αθήνας σε φρούριο. Διαψεύδει δε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι «ο εκφοβισμός του κινήματος της νεολαίας», αντιτείνοντας πως «το κίνημα της νεολαίας περιφρουρήθηκε και δεν αμαυρώθηκε από επεισόδια!…».

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Δένδιας

"Τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, έθιξε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας αναφέροντας ότι: ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές, καλό είναι να κρατιούνται μακριά από την κομματική αντιπαράθεση. Όσο όμως αποτελεί ευθύνη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τηρεί αυτόν τον κανόνα, άλλο τόσο αποτελεί και υποχρέωσή της να απαιτεί από την εκάστοτε κυβέρνηση στοιχειώδη υπευθυνότητα και ενημέρωση.., αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση- και προσθέτει:<< Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι σε κρίσιμα θέματα, όπως οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας, τα ΜΟΕ με τη γείτονα και οι διεθνείς συνομιλίες για τη Λιβύη, η Ελληνική Κυβέρνηση είτε εξακολουθεί να βρίσκεται σε σύγχυση είτε, στην καλύτερη των περιπτώσεων, παρακολουθεί τις εξελίξει".

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Κουμουτσάκος

Στην αντεπίθεση περνά η Αθήνα μετά τις ακραίες προκλήσεις της Άγκυρας με φόντο το τουρκολυβικό σύμφωνο για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, χαρακτήρισε, ως «πειρατική» τη συμφωνία που υπέγραψε ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αναφερόμενος στον Φαγέζ αλ Σαράζ, τον αποκάλεσε «πρωθυπουργό της Τρίπολης.  Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης είναι θεμελιωδώς παράνομη. Όλοι οι μεγάλοι παίκτες την έχουν χαρακτηρίσει παράνομη. Έχουν τονίσει πως παραβιάζει γεωγραφικά δεδομένα. Δεν είναι συμφωνία είναι κοινό ανακοινωθέν» ,τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τη συμφωνία….

Αποτέλεσμα εικόνας για Ευκλ.. Τσακαλώτος

Ακούστηκαν στη Βουλή σε διάλογο μεταξύ δύο βουλευτών: “Το Σύνταγμά μας κατοχυρώνει την ελευθερία της θρησκείας, αναγνωρίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν την θρησκεία του Ισλάμ”, είπε ο Ευκλ.. Τσακαλώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε “ακραία φασιστική και ρατσιστική” την αναφορά του Κυρ. Βελόπουλου  Προέδρου της ¨ Ελληνικής Λύσης“, που στοχοποιεί και την δική μας μειονότητα και ανθρώπους με άλλη θρησκεία. Και περιμένω και από το Προεδρείο της Βουλής να υποστηρίξει τις αρχές, που είναι στο Σύνταγμά μας”.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριάκου  Βελόπουλου

« …Η παρέμβαση του κ. Τσακαλώτου προκάλεσε την επίσης έντονη αντίδραση του Κυριάκου  Βελόπουλου, ο οποίος επαναλαμβάνοντας ότι είπε και στην πρωτολογία του τόνισε: “Όταν κάνεις κλειτοριδεκτομή σε κοριτσάκια 6 χρονών εσείς το δέχεστε κύριε Τσακαλώτο; Ξέρετε τι λέει το Ισλάμ για τους ομοφυλόφιλους; Τους πετάνε από τον πέμπτο όροφο. Εγώ δεν συναινώ σε μπούρκες και σε κλειτοριδεκτομή. Ούτε να πετάνε ανθρώπους από τον πέμπτο όροφο, δεν είμαι απάνθρωπος. Δεν ανακαλώ τίποτα…”

Αποτέλεσμα εικόνας για Χρίστος Δήμας

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας σε πρόσφατη συνέντευξή του, ανέφερε: "Από τις κύριες επιδιώξεις μας είναι η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μειώνουμε την φορολογία για τις επιχειρήσεις. Ο μόνος τρόπος για να πάρει μπροστά η οικονομία μας είναι μέσω της επιχειρηματικότητας. Είπαμε προεκλογικά και υλοποιούμε μετεκλογικά πως στόχος μας είναι η ελάφρυνση της φορολογίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων και η επανεκκίνηση της οικονομίας. Κάνουμε το πρώτο βήμα -και βεβαίως θα ακολουθήσουν και άλλα- για βάλουμε τέλος στον παραλογισμό της υπερφορολόγησης".


Αποτέλεσμα εικόνας για Βασίλης Νανόπουλος
Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, κάνοντας χρήση της νομοθεσίας και του κανονισμού Δήμων και Κοινοτήτων, όσον αφορά το δικαίωμα επιλογής και πρόσληψης ειδικών συνεργατών, προσέλαβε και ανέθεσε καθήκοντα, μεταξύ άλλων, επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Δήμου, ο οποίος χώλαινε επί μακρόν. Η επιλογή της Χριστίνας Τσιορωτά, κατά τη γνώμη μου, ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε να γίνει. Η Χριστίνα, είναι μία ισορροπημένη γυναίκα, που έχει θητεύσει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, εγκυρότητα και γνώση, ως δημοσιογράφος. Καλύτερη επιλογή στην εν λόγω αγορά εργασίας δεν θα μπορούσε να βρεθεί!... 

Αποτέλεσμα εικόνας για Κώστας Φρούσιος

Μια Ελληνική παροιμία λέγει πως « Κάθε αρχή είναι και δύσκολη». Αυτό ισχύει σε πολλές, πάμπολλες περιπτώσεις του καθημερινού δημόσιου βίου. Επομένως δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση η περίπτωση ενός νέου Αυτοδιοικητικού, που εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος μίας ιστορικής περιοχής με πολλά προβλήματα, όπως είναι αυτή της Νεμέας. Ο Δήμαρχος Κώστας Φρούσιος, ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν περίπου δύο μήνες. Ο χρόνος προσαρμογής και ενημέρωσης ήταν αρκετός μέχρι σήμερα. Νομίζω πως ήλθε η ώρα να κάνει  κι΄ αυτός, ό,τι έκαναν οι προκάτοχοί του.  Να πιέσει αρμοδίως για χρηματοδότηση δημοτικών έργων. Έχει αυτό το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση…

Αποτέλεσμα εικόνας για Σπύρος Σταματόπουλος

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, έχει υποσχεθεί πολλές φορές σε κατοίκους των ορεινών χωριών και πόλεων του κάμπου πως θα φροντίσει τα θέματα που τους απασχολούν διαχρονικά και δεν είναι λίγα. Οι ορεινοί ζητάνε συντήρηση και ολοκλήρωση οδοποιίας, άρδευσης, δημιουργίας χειμερινού και θερινού θρησκευτικού και άλλου είδους τουρισμού. Οι πεδινοί κυρίως το Κιάτο και τα περίχωρά του ζητάνε νερό από τη Στυμφαλία, αναπλάσεις της ακτογραμμής, αξιοποίησης του λιμανιού Κιάτου και Μαρίνες. Μήπως Δήμαρχε, ήλθε η ώρα να εξαργυρώσεις τις υποσχέσεις σου με έργα, που να έχουν τη δική σου σφραγίδα;

Αποτέλεσμα εικόνας για Αθηνά Κόρκα

Έχεις δίκαιο μου είπε φίλος από το Βραχάτι , που αναφέρεσαι τακτικά στην εφημερίδα σου στην πρώην βουλευτή μας και σημερινή Περιφερειακή Σύμβουλο, Αθηνά Κόρκα, που της ανατέθηκαν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, καθήκοντα Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη. Βλέπω ότι την πηγαίνεις και στα παραπολιτικά σου, που τα ξεκοκαλίζω κάθε εβδομάδα. Η Αθηνά προέρχεται από την περιοχή μας και σαν βοχαητοπούλα ξέρει να τιμά την ψήφο των συμπολιτών της. Και στη νέα της θέση θα τα πάει πολύ καλά… Και όταν με ρώτησε ο φίλος εσύ, τι λες;, του απάντησα πως συμφωνώ μαζί του…


Αγαπητοί μου  αναγνώστες και Συνδρομητές της εφημερίδας Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, σε τρεις εβδομάδες μας φεύγει ακόμη μια  χρονιά στο διάβα της ζωής μας. Μία χρονιά που σημαδεύτηκε από μύρια όσα αρνητικά σε επίπεδο απλών πολιτών, που έγιναν ακούσια θύματα της χειρότερης μορφής εκμετάλλευσης από το «Σύστημα» που διαφεντεύει την Πατρίδα μας. Αφού με τα Μνημόνια μας πήραν τις Οικονομίες μιας ζωής, την Ανεξαρτησία μας, την εθνική περιουσία και το μέλλον μίας εκατονταετίας, τώρα μας ζητάνε να δώσουμε ακόμα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα…Ο «δ» είναι μεγάλος, αλλά Παντοδύναμος είναι ο Θεός, που θα σώσει την Ελλάδα, μετά το Επιτίμιο για την αποστασία της…. Ο «Κορίνθιος»


Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Παναγιωτόπουλος


Σε εποικοδομητικό κλίμα συναίνεσης, όπως παρατήρησε ο παριστάμενος υπουργός 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, εξελίχθηκε η - επί της αρχής - επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με το οποίο αναβαθμίζονται τα  αεροσκάφη F16, ενισχύεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα των Mirage-2000, λύεται η χρονίζουσα εκκρεμότητα (Thyssen/EΝAE) που θα ενισχύσει τα υποβρύχια του ΠΝ, και επιλύονται θέματα δαπανών των στρατιωτικών νοσοκομείων και θέματα προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.  Το βασικό ερώτημα είναι εάν πρέπει «τώρα» και όχι αύριο να κάνουμε αυτό που πρέπει για να επαυξηθούν οι δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είπε στην τοποθέτησή του ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Ενδιαφέρουσες ήταν εξάλλου, οι διευκρινίσεις που έδωσε ο υπουργός για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, και την «περίφημη διαρροή»: Συνόδευσα τον πρωθυπουργό στο Λονδίνο και βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να μαθαίνω πως ..σύμφωνα με πηγές του υπουργείου 'Αμυνας, ότι υπάρχει πρόθεση να μη συνεχίσουμε τα ΜΟΕ.. Όπως, ωστόσο, επισήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας δεν εκφράζεται με διαρροές αλλά με δημόσιες τοποθετήσεις του ιδίου και του υφυπουργού, Αλκ. Στεφανή. 
Αποτέλεσμα εικόνας για Νικολά  Σαρκοζί

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά  Σαρκοζί,  έφτασε με ιδιωτική πτήση στην Αθήνα (από το Τελ Αβίβ), φιλοξενούμενος του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα. Διέμεινε στο ξενοδοχείο Χίλτον και την Κυριακή το βράδυ δείπνησε με τον Κυριάκο και τη Μαρέβα Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τη σύζυγό του στο σπίτι του Νίκου Πατέρα στην Ηρώδου Αττικού. Με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Νικολά Σαρκοζί συνδέεται με οικογενειακή φιλία, καθώς γνωρίζεται από τη δεκαετία του ’90. Τη Δευτέρα το πρωί, έκπληκτοι οι Αθηναίοι είδαν τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας να κάνει τζόκινγκ, συνοδευόμενος από την προσωπική του φρουρά, στην περιοχή γύρω από τον Εθνικό Κήπο, φτάνοντας έως το Καλλιμάρμαρο…

Αποτέλεσμα εικόνας για Στέλιος Πέτσας

 «Εβδομάδα μεταρρυθμίσεων» χαρακτήρισε   Στέλιος Πέτσας   την εβδομάδα που διανύουμε, λέγοντας ότι  η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή το μεταρρυθμιστικό της σχέδιο «που ενέκριναν οι πολίτες με την ψήφο τους στις εκλογές της 7ης Ιουλίου». Ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο η ιδιοκτησία του οποίου «ανήκει στην Ελλάδα, δεν επιβάλλεται έξωθεν». Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, έως το τέλος του χρόνου η Βουλή των Ελλήνων θα έχει ψηφίσει 32 νομοσχέδια και το νέο Σύνταγμα. «Πρόκειται για πρωτοφανές και εξόχως αποδοτικό κυβερνητικό έργο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Γιατί ο χρόνος είναι χρήμα. Και οι Έλληνες δεν μπορούν να περιμένουν» τόνισε, προσθέτοντας πως στο πλαίσιο αυτό, διανύουμε μια «εβδομάδα μεταρρυθμίσεων» για τη δημοκρατία, την οικονομία και την εθνική άμυνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Φώφη Γεννηματά

Aπαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, για την ανάληψη της πρωθυπουργίας στη Φινλανδία από μία γυναίκα 34 ετών, η οποία έδωσε αφορμή για σχόλια σχετικά με το αν θα μπορούσε η ίδια να είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε: «Είμαι πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ. Έχω όμως πει πολλές φορές ότι υπάρχει η ανάγκη συναίνεσης στο πρόσωπο του ΠτΔ και για αυτό πρέπει να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη». Ολοκληρώνοντας, μάλιστα, είπε πως και οι τρεις πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης, ο  Ευάγγελος Βενιζέλος κα ο Γιώργος Παπανδρέου  «πληρούν τις προϋποθέσεις γι’ αυτή την θέση, γιατί έβαλαν πλάτη στα δύσκολα για τη χώρα»… Έλεος πιά. Αν εξαιρεθεί ο Βενιζέλος, οι άλλοι δύο είναι για κρεμάλα…
Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Δένδιας

Με σπασμωδικές κινήσεις και πατριωτικές «κορώνες» που δυναμιτίζουν επικίνδυνα το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις απαντά η Άγκυρα μπροστά στη διπλωματική απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της «πειρατικής» συμφωνίας που υπέγραψε με τη Λιβύη. Η μία χώρα μετά την άλλη έχουν αρχίσει να υψώνουν «ασπίδα προστασίας» υπέρ της Ελλάδας μιλώντας για μία προκλητική συμφωνία η οποία είναι επικίνδυνη για τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, γράφει ο Μιχάλης Νιβολιανίτης στο in.gr  Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας κάνει πολύ καλά τη δουλειά του!...
Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Ταγαράς

Ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ταγαράς, μας έστειλε ένα δελτίο τύπου, στο οποίο έχει καταγράψει όλες τις φορολογικές οικονομικές ελαφρύνσεις  και άλλα συναφή θέματα που καλύπτουν μία μεγάλη γκάμα από τις προεκλογικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για κάθε έλληνα πολίτη γιατί πρώτον για πρώτη φορά βλέπουμε μία τέτοια σύμπλευση λόγων και έργου από πλευράς Κυβέρνησης και δεύτερον όλο και κάπου ο κάθε αναγνώστης θα βρει να τον αγγίζουν θετικά τα διάφορα θέματα. Διαβάστε τα σε άλλη σελίδα…

Αποτέλεσμα εικόνας για Ντόρα Μπακογιάννη

Υπέρ της προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση των θεμάτων με την Τουρκία τάχθηκε η βουλευτής της Νέας ΔημοκρατίαςΝτόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τη συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης. “Αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας. Δεν θα έρθει κανείς να θυσιαστεί για εμάς. Διπλωματικά όμως δεν είμαστε μόνοι μας. Και εκεί είναι το ουσιαστικό σημείο” σχολίασε μάλιστα χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο Action24… Κι εγώ αναρωτιέμαι, αν στέκουν αυτές οι δηλώσεις ή δημιουργούν αμφιβολίες ως προς την ορθή τακτική της Κυβέρνησης του αδελφού της…

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη  έλαβε μέρος σε εκδήλωση με θέμα τον Τουρισμό και έκανε τη δική της  παρέμβαση με την εξής εισαγωγή, που ανάρτησε και στο facebook: ¨Ευχαριστώ πολύ – είπε -  για την πρόσκληση να συζητήσουμε για τη " βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη μέσα από συνεργασίες". Θερμά συγχαρητήρια στο συνεργατικό δίκτυο τουρισμού "Εxperience Corithia" και στον κ. Σταύρο Κεφάλα για το έργο που παράγουν όλα αυτά τα χρόνια στη Κορινθία μας. Η συνεργασία αποτελεί το κλειδί για να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Ενωμένοι μπορούμε… Και αφού ανέπτυξε τα επιχειρήματά της κατέληξε με τη φράση:  Τώρα είναι η Ώρα!
Αποτέλεσμα εικόνας για Γεώργιος Ψυχογιός

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γεώργιος Ψυχογιός, ως καταγόμενος από τη δυτική Κορινθία Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, ενδιαφέρεται πολύ για το Νομό μας, αλλά έχει και τις αδυναμίες του, οι οποίες είναι θεμιτές. Έχει μεγαλώσει και ανδρωθεί στη μοναδική φυσική ομορφιά, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, καλοκαίρι και χειμώνα, Αρχαιολογικό και Θρησκευτικό ενδιαφέρον γι αυτό δεν μπορούσε να μην έχει γνώμη για τη μελετώμενη τοποθέτηση Ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές της περιοχής. Ελάβαμε σχετική επισήμανση με τις θετικές και αρνητικές απόψεις επί του θέματος, που δημοσιεύουμε σε άλλη σελίδα του παρόντος…
Αποτέλεσμα εικόνας για Αναστάσιος Γκιολής

Οι Ηγέτες σε όλα τα επίπεδα , συνηθίζεται να δίνουν το προσωπικό τους παράδειγμα προς μίμηση! Στον κανόνα αυτόν δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Αρμόδιος για την Κορινθία, Αναστάσιος Γκιολής για τρεις κυρίως λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την επαγγελματική του ιδιότητα, καθότι γιατρός, π δεύτερος αναφέρεται στην ιδιότητα του Εθελοντή Αιμοδότη και ο τρίτος στο γεγονός δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιείται στη Νομαρχία Εθελοντική Αιμοδοσία του προσωπικού και ο ίδιος να απέχει. Έδωσε κι΄ αυτός τη φιάλη αίματος!...

Αποτέλεσμα εικόνας για Βλάσης Τσιώτος

Οι πληροφορίες σχετικά με την πρόθεση να τοποθετηθούν Ανεμογεννήτριες στις βουνοκορφές της περιοχής του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, είναι διάχυτες στην τοπική δημοσιογραφία χωρίς να έχει υποπέσει στην αντίληψή μας περί τίνος πρόκειται και αν έχει πάρει κάποια σχετική θετική ή αρνητική θέση η Δημοτική Αρχή. Επειδή το ίδιο ερώτημα μας έχει τεθεί και από κατοίκους του Ξυλοκάστρου, καλό θα ήταν να εκδώσει ένα σχετικό δελτίο με τις θέσεις του ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος, προς ενημέρωση των δημοτών… Να το περιμένουμε Δήμαρχε;

Αποτέλεσμα εικόνας για Σπύρο Σταματόπουλος

Και τώρα, ήλθε η ώρα να επανέλθουμε ξανά και μανά στο θέμα, που αφορά τον φίλο Δήμαρχο Σικυωνίων, Σπύρο Σταματόπουλο, που όπως αφήνει να εννοηθεί δεν τον έχουν ακόμη αγγίξει τα δύο προβλήματα τα οποία κατ΄ επανάληψη έχουμε θέσει από τις στήλες της εφημερίδας μας, καλόπιστα και με υπόδειξη ορεινών κατοίκων. Το ένα θέμα οι διαβρώσεις του δρόμου Καρυά – Γκούρα, που τείνουν να καταστρέψουν τελείως το οδόστρωμα σε μερικά τμήματα. Το δεύτερο είναι η ανάγκη να συμπεριλάβει στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2020 την ανάπλαση της Πλατείας της Γκούρας… Δήμαρχε, έχεις απάντηση;

Αποτέλεσμα εικόνας για Γρηγόρης Καρπούζης

Με ρωτούν διάφοροι αναγνώστες, αν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόσφατα διορισθείς Διοικητής του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κορίνθου, Δικηγόρος Γρηγόρης Καρπούζης. Ένας δε εξ αυτών με ρώτησε – δεν κατάλαβα γιατί -  αν διαθέτει τα ανάλογα προσόντα. Η απάντησή μου είναι ότι αναμένεται η αποχώρηση προκατόχου και εντός ολίγων ημερών θα αναλάβει κανονικά. Ο Γρηγόρης διαθέτει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την υπόψη θέση, γιατί εκτός από την ανωτάτη Παιδεία έχει θητεύσει και ως μέλος του Δ.Σ. στο παρελθόν… Απομένει η καλή επιτυχία στο έργο του…


Αποτέλεσμα εικόνας για Μαργαρίτα Ματάτση

Η Μαργαρίτα Ματάτση, Πολιτικός Μηχανικός, έχει αναρτήσει ένα άρθρο στο facebook, «Το ΝΑΤΟ έχει επετειακή σύνοδο Κορυφής στο Λονδίνο. Παρά τις όποιες εσωτερικές αντιθέσεις τους οι ΝΑΤΟϊκοί είναι περήφανοι για «έργα και τις ημέρες» τους, 70 χρόνια τώρα. Γιορτάζουν, λοιπόν, αυτοί που σχεδιάζουν την επιθετικότερη δράση του ΝΑΤΟ, τις νέες παρεμβάσεις του σε κάθε γωνιά του πλανήτη, την αναβάθμισή του σε τρομοκράτη ενάντια στους λαούς. Απ’ αυτό το ΝΑΤΟ (τον «προστάτη») ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητά στήριξη για τα ελληνοτουρκικά κι έχει ήδη πάρει «ουδέτερη»   απάντηση από τον γενικό γραμματέα της «συμμαχίας» Γενς Στόλντεμπεργκ…». Μέχρις εδώ, έχει δίκαιο…
Αποτέλεσμα εικόνας για Άγγελος Συρίγος
                                
Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Βουλευτής και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρήγος, σε δήλωσή του ανέφερε πως κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα της στάσεως της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και όλων των κινήσεων στις οποίες έχει προβεί το τελευταίο καιρό: .«Μας ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών. Τα κόμματα κατέθεσαν τις προτάσεις τους, προτάσεις για βελτιώσεις στη στρατηγική που ακολουθούμε. Κρατάμε όμως το πλέον σημαντικό, ότι υπήρξε κοινή αντίληψη όλων των παρευρισκομένων ότι υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο έναντι της Τουρκίας στην παρούσα κατάσταση. Το  μνημόνιο Τουρκίας - Τρίπολης, είναι κάτι που έχει ξεκινήσει ως συζήτηση, βγήκε επισήμως τον Νοέμβρη του 2018, όταν επισκέφτηκε ο Ακάρ τη λιβυική πρωτεύουσα και τότε παρουσιάστηκε χάρτης. Έκτοτε υπήρξαν αρκετές συναντήσεις και είναι προφανές ότι όταν οι δυνάμεις του αντιπάλου του Χαφτάρ βρίσκονται 10 χλμ από το κέντρο της Τριπόλεως η κυβέρνηση Σαράζ πιάνεται από τα μαλλιά της και πιάνει και υπογράφει μια εντελώς παράνομη συμφωνία, διότι από την Τουρκία περιμένει μήπως επιβιώσει στην εμφύλια σύγκρουση που υπάρχει στη Λιβύη. Αυτό εκμεταλλεύθηκε η Τουρκία. Η στάση που θεωρείται αυτονόητη και από την προηγούμενη κυβέρνηση και από αυτή την κυβέρνηση, «δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιοσέπ Μπορέλ


«Σοβαρή ανησυχία» προκαλεί το μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας - Λιβύης δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικήςΓιοσέπ Μπορέλ.. «Είναι σαφές ότι αυτό το έγγραφο προκαλεί σοβαρή ανησυχίαΕκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας στην Ελλάδα και την Κύπρο», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.  «Στη σημερινή συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο έγινε σαφές ότι η συμφωνία είναι προβληματική για κάποιες χώρες και συγκεκριμένα για την Ελλάδα και την Κύπρο σε ό,τι αφορά τα χωρικά ύδατα. Θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα σε ελληνικά νησιά. Η όποια συμφωνία θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια