Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ φ. 1673


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 



Προτάσσουν δύο ενόχους 
για την Προεδρεία 
της Ελληνικής Δημοκρατίας;

Αν οι Έλληνες Πολίτες είχαν επίγνωση τι πραγματικά επέτυχαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με την αναδιοργάνωση της Διοικητικής Διαίρεσης της Ελλάδας με τους Νόμους ¨ Ϊ. Καποδίστριας¨ και ¨ Καλλικράτης¨, επί Πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου αντίστοιχα, θα τους έφτυναν κατάμουτρα ή κατά το κοινώς λεγόμενο «Θα τους κρέμαγαν ανάποδα» για το κακό που έκαναν στην Ελλάδα και του πολίτες της. Με το πρόσχημα του εκσυγχρονισμού για το καλό δήθεν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πέτυχαν εντελώς το αντίθετο. Η διάλυση των Κοινοτήτων, η απαξίωση των Δήμων σε πρώτη φάση και των Νομαρχιών σε δεύτερη, ήταν προσχεδιασμένη από τους Επικυρίαρχους  στα πλαίσια ελέγχου και ποδηγέτησης των διοικήσεων των παραπάνω φορέων σε όλους τους τομείς. Ένα ένα τα κομμάτια από το παζλ της Εθνικής υπόστασης αφαιρέθηκαν και εξακολουθούν να αφαιρούνται από τον κορμό της Διοικητικής Διαίρεσης της χώρας, χωρίς να γίνεται αντιληπτός ο τελικός Αντικειμενικός Σκοπός, που είναι η διάλυση της έννοιας του Έθνους, η μαζοποίηση των Λαών και η καντονοποίηση της χώρας εφαρμόζοντας σε τελική ανάλυση το «διαίρει και βασίλευε»  με τη σύσταση κρατιδίων τύπου Περιφερειών..

Έταξαν Οικονομικούς πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να περάσουν ανώδυνα οι αλλαγές, άφησαν ελεύθερο το πεδίο στις Δημοτικές Αρχές για  να λεηλατήσουν το Δημόσιο χρήμα χωρίς παρεμβάσεις για να πετύχουν τη συγκατάβαση, ενώ ελέγχουν δια των δήμων και των ανθρώπων τους πλήρως την αφωνία για τα συμβαίνοντα στην Παιδεία, που ετέθη υπό την εποπτεία των Δήμων.  Είναι γνωστό ότι τα στοιχεία που έχουν δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα περιλαμβάνουν στις πρώτες θέσεις διαφθοράς το Δημόσιο τομέα και μάλιστα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξ αυτών το 73% των αποδεδειγμένων το έτος  2012 παραβάσεων υπεξαίρεσης, κλοπής και μίζας, αφορά τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ για το 2011 την πρωτοκαθεδρία ανέλαβαν οι Περιφέρειες, που πήραν επάνω τους το έργο των Νομαρχιών και ελέγχουν δια των οργάνων τους τα Οικονομικά και τις χρηματοδοτήσεις των Δήμων.

Στην προσπάθειά του το ¨Σύστημα¨ να ολοκληρώσει τον κύκλο της ποδηγέτησης της Αυτοδιοίκησης και μετά την φτωχοποίηση μισθωτών, συνταξιούχων και Επιχειρήσεων, άρχισε το πιεστικό πρόγραμμα λιτότητας των Δήμων και των Νομαρχιών – Περιφερειών. Ο πλήρης έλεγχος έχει ήδη γίνει πράξη, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Η ενοχή του 73%  των Αυτοδιοικητικών, έδωσε τη θέση της στην αφωνία και τη μη διεκδίκηση των απαιτουμένων πόρων, ενώ το Παρατηρητήριο Ορθής Εκτέλεσης, αντί Όργανο Προόδου, έχει καταστεί απροσπέλαστο φράγμα.

Προκαλεί το κοινό αίσθημα η μη δυναμική διεκδίκηση από τα όργανα της Αυτοδιοίκησης, τους ΟΤΑ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και της ΕΝΑΕ, αλλά και η μη καταγγελία της ελληνογερμανικής Συμφωνίας Παπανδρέου και Μέρκελ τον Μάρτιο του 2012 και η εν συνεχεία παράδοση αντί πινακίου φακής της αφρόκρεμας των Ελληνικών Αεροδρομίων, λιμένων, Ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων περιουσιακών στοιχείων της χώρας στα ¨κοράκια¨ της Τρόϊκα. Ακόμα και σήμερα, που οι διαβόητοι αχυράνθρωποι της Τρόϊκα δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι η Ελλάδα έγινε πιλοτική χώρα σε πτώχευση για να σωθούν οι δανειστές, κανένας κυβερνητικός παράγων δεν αντιδρά. Θα παραμείνουν οι ένοχοι στο απυρόβλητο; Θα συνεχίσουν να προκαλούν κάποιοι αμετανόητοι προτάσσοντας τους δύο ενόχους για την Προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας; Ιδού το διαρκές έγκλημα, που ζητάει δικαίωση… 
Ο «Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια