Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ φ. 1670



 Επιβεβαίωση του el.gr : Βλάβη σε

 βουλγαρικό πυρηνικό αντιδραστήρα





Νοέμβριος 17, 2019  


Η βουλγαρική κυβέρνηση δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την αιτία που προκάλεσε αυτή την βλάβη. Οι αντιδραστήρες που βρίσκονται στο Κοζλοντούι είναι «αρχαίοι» και μάλιστα είχαν κλείσει με απόφαση της ΕΕ. Αναβαθμίστηκαν όμως και πήραν παράταση ζωής.Η Βουλγαρία βρίσκεται πολύ κοντά στην Ελλάδα και αυτή η πληροφορία έχει την σημασία της.

Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2019, είχαμε γράψει άρθρο με τον εξής τίτλο:“Επίσημη παραδοχή. Η Ελλάδα θα μπορούσε να κινδυνεύσει από την ραδιενέργεια”.   Ανάμεσα σε άλλα, είχαμε παρουσιάσει όλους τους πιθανούς κινδύνους! Κίνδυνος για την Ελλάδα, νούμερο 1:  Η Βουλγαρία διαθέτει δύο παμπάλαιους σοβιετικούς αντιδραστήρες στο Κοζλοντούι και στα σκαριά βρίσκεται η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Μπέλενε (κοντά στον Δούναβη). Τα παλιά σοβιετικά εργοστάσια αντέχουν σεισμό μεγέθους 7 Ρίχτερ όπως έχει ειπωθεί. Δηλαδή αν γίνει σεισμός 8 Ρίχτερ τι θα συμβεί; (Δεν είναι και απίθανο με την φύση δεν μπορούμε να «τα βάλουμε»).

Σχόλιο: Είχαμε γράψει συγκεκριμένα, ότι θα μπορούσε να υπάρξει θέμα, με τους παμπάλαιους πυρηνικούς αντιδραστήρες του Κοζλοντούι. Δυστυχώς τα λεγόμενά μας επιβεβαιώθηκαν, αφού υπήρξε βλάβη σε βουλγαρικό πυρηνικό αντιδραστήρα όπως διαβάσατε και παραπάνω.

Πηγή:  el.gr



Ιστορική απόφαση: 
Ο Τραμπ «πατάει πόδι» στην Κορέα –

Ανέβαλε κοινή  στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ - Κορέας




Νοέμβριος 17, 2019


Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα αναβάλουν τις επικείμενες στρατιωτικές ασκήσεις,

σε μια προσπάθεια να δοθεί ώθηση στην ειρηνευτική προσπάθεια με τη Βόρεια Κορέα, ωστόσο η Ουάσινγκτον αρνείται ότι η κίνηση αυτή αποτελεί νέα υποχώρηση έναντι την Πιονγκγιάνγκ. Οι ασκήσεις, γνωστές ως Συνδυασμένη Εκδήλωση Πτητικής Εκπαίδευσης, θα περιελάμβαναν σενάρια αερομαχιών καθώς και τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών από τις ΗΠΑ και την Κορέα.  Σε μια επίδειξη διαλλακτικής διάθεσης απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ, οι ασκήσεις είχαν ήδη υποβαθμιστεί σε ό,τι αφορά την κλίμακα και το εύρος τους σε σχέση με την περασμένη χρονιά, αλλά παρ’ όλ’ αυτά η Βόρεια Κορέα συνέχιζε να εναντιώνεται στα γυμνάσια.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας θα παραμείνουν σε υψηλή επαγρύπνηση, παρά την κίνηση αυτή, και αρνήθηκε ότι η απόφαση για αναβολή των ασκήσεων ήταν παραχώρηση προς τη Βόρεια Κορέα. «Δεν το βλέπω ως παραχώρηση. Το βλέπω ως χειρονομία καλής πίστης… με στόχο την ειρήνευση», δήλωσε ο Έσπερ, ενώ ανακοίνωσε την απόφαση μαζί με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του στην Μπανγκόκ. Οι ασκήσεις αυτές επρόκειτο να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες….

Πηγή:  el.gr



Ηλεκτρομαγνητικός «πόλεμος» σε εξέλιξη:

«Τυφλώθηκε» η ισραηλινή αεράμυνα από ρωσικά συστήματα – Μπλόκαραν τα πάντα



16 Νοεμβρίου 2019 

Ρώσοι ειδικοί φέρονται να παρέδωσαν εδώ και μήνες ευαίσθητης τεχνολογίας συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου στις ιρανικές  δυνάμεις  που βρίσκονται στην Συρία, τα οποία  φέρονται να προκάλεσαν  πολλά και λίαν επικίνδυνα  προβλήματα  στην αεράμυνα  του Ισραήλ, ανέφερε το ρωσικό δημοσίευμα Avia.Pro.

«Η ανεπιτυχής άμυνα κατά των παλαιστινιακών πυραυλικών επιθέσεων από τη Λωρίδα της Γάζας από την ισραηλινή αντιαεροπορική ασπίδα με το όνομα  “Iron Dome”  είχε λογική εξήγηση,  αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί.

«Όπως αποδείχθηκε, από το έδαφος της Συρίας άγνωστα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία παρεμπιπτόντως, είναι διαθέσιμα μόνο  στις δυνάμεις  της Ρωσίας και του Ιράν, επηρέασαν τις περιοχές στις οποίες βρισκόταν το Ισραηλινό σύστημα  αντιπυραυλικής άμυνας  με αποτέλεσμα την μη επιτυχημένη αποτελεσματικότητα του, με  το γεγονός αυτό να επιβεβαιώνεται  και με δορυφορικά δεδομένα», ανέφερε το ρωσικό δημοσίευμα.   

Πηγές των ρωσικών ΜΜΕ, ανέφεραν ότι  ιρανικά  συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου  προκάλεσαν δυσλειτουργία  της ισραηλινής ασπίδας επιτρέποντας σε πυραύλους των Παλαιστινίων να κτυπήσουν  στο εσωτερικό του Ισραήλ,  προκαλώντας την μεγάλη οργή στις αρχές και τον τρόμο στους Ισραηλινούς πολίτες, που είδαν πύραυλο να σκάει σε αυτοκινητόδρομο.

Λογαριασμοί των κοινωνικών μέσων δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο στα οποία ήταν πολύ πιθανό να εντοπιστούν προβλήματα με την δράση  των ισραηλινών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας, με το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα να είναι η εκτόξευση  ισραηλινού πυραύλου ελλείψει στόχων και η επακόλουθη αυθόρμητη έκρηξη.

Πρόσφατα,  οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ  (IDF) και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ) διαπραγματεύθηκαν  την παύση των  εχθροπραξιών  στην περιοχή της Γάζας. Αυτές οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν νωρίτερα την εβδομάδα όταν   η ισραηλινή αεροπορία εξουδετέρωσε  τον ηγέτη της Saraya Al-Quds (στρατιωτική πτέρυγα PIJ), Baha’a Abu Al-Atta, στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπάρχουν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ακόμη, περί σφοδροτάτης και σοβαρής έντασης ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Ρώσους, τους οποίους το Τελ Αβίβ θεωρεί υπεύθυνους ουσιαστικά, για την κατάσταση που έλαβε χώρα με πυραύλους των Παλαιστινίων στο ισραηλινό έδαφος.

Ρωσία, Ιράν και Συρία από ότι όλα δείχνουν θέλουν να πετάξουν έξω από το συριακό έδαφος τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και άλλες δυτικές χώρες με σκοπό τον πλήρη έλεγχο της χώρας.

Η ουσία όμως είναι ότι σύμφωνα με διεθνείς αμυντικούς αναλυτές εδώ και μεγάλο διάστημα ότι η Ρωσία διαθέτει όπλα τα οποία επιδεικνύει με εντελώς αιφνιδιαστικό τρόπο στο συριακό έδαφος και στην Βαλτική, αποστέλλοντας ‘’μήνυμα‘’ για τις πραγματικές δυνατότητες των ρωσικών ΕΔ, σύμφωνα με την λογική του δόγματος της Maskirovka που διακατέχει την  στρατιωτική ηγεσία της χώρας .

Ο δυτικός τύπος αναφέρει ότι η Ρωσία βιώνει μια νέα γενιά παρόμοιων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία  σίγουρα «θα χρησιμοποιηθούν για πολεμικού σκοπούς » το επόμενο κρίσιμο διάστημα στην Συρία, ειδικά στο θέμα του ελέγχου των πετρελαιοπηγών της Συρίας στις οποίες έχει στηθεί μεγάλο «πανηγύρι» από ΗΠΑ-Ρωσία-Ισραήλ. 

Πηγή: 5ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ




Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το μεταναστευτικό: 

Μύθοι και αλήθειες.





 


Η μεταναστευτική απειλή 

και η εγκληματική διαχείρισή της




Tου Νίκου Ιγγλέση* Η σημερινή κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης και συνεπικουρούμενη από τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιχειρεί, όχι να αντιμετωπίσει τις μεταναστευτικές ροές, αλλά να τις διαχειριστεί με το μικρότερο δυνατόν πολιτικό κόστος. Ο απώτερος στόχος παραμένει

 


Η επίσκεψη του προέδρου Σι Τζινπίνγκ –

 Ο «Δρόμος του Μεταξιού» και η Ελλάδα






Tου Κώστα Γρίβα από το «https://slpress.gr/» Η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, παρότι υποβαθμίστηκε επικοινωνιακά από τα ΜΜΕ, αποτελεί αντικειμενικά μείζονος σημασίας πολιτικό γεγονός και μόνο επειδή έλαβε χώρα. Και τούτο, επειδή η σημαντικότερη, ίσως, γεωπολιτική εξέλιξη της τρέχουσας εβδομάδας…

Πηγή:   Εθνικά ΘέματαΕξέχοντα  Αργυρίου Πέτρος



Αμερικανός στρατηγός «παγώνει» την Τουρκία: «Να μεταφερθούν στην Ιταλία οι πυρηνικές κεφαλές του Ιντσιρλίκ & στην Ελλάδα η 39η Πτέρυγα των ΗΠΑ»




Πηγή: 5ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ 17 Νοεμβρίου 2019,


Απόστρατος Αμερικανός στρατηγός, ο οποίος υπηρέτησε στη Διοίκηση των Κεντρικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, προέβη σε δήλωση «βόμβα», αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα, επιβεβαιώνοντας την αυξανόμενη τάση απομάκρυνσης των Αμερικανών στρατιωτικών από την Τουρκία.  Η βάση του Ιντσιρλίκ, ένα κομβικό σημείο για τις αμερικανικές δυνάμεις φαίνεται πως είναι έτοιμη να κλείσει, με την Ελλάδα και την Κύπρο να αποτελούν τους επόμενους στόχους για τη μεταφορά προσωπικού, και την Ιταλία για τις πυρηνικές κεφαλές, πιθανώς λόγω του αυξημένου φόβου θερμού επεισοδίου σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Ο στρατηγός Τσακ Βαλντ (Chuck Wald) που υπηρέτησε τις ευρωπαϊκές κεντρικές δυνάμεις των ΗΠΑ τη δεκαετία του 2000, ανέφερε ότι λόγω του αντιαμερικανισμού που επικρατεί στην Τουρκία, είναι αναγκαία η μεταφορά των πυρηνικών βομβών, που είναι αποθηκευμένες στη βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, στην αεροπορική βάση Αβιάνο της Ιταλίας.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι λόγω του αντιαμερικανισμού και της προσέγγισης του Ερντογάν με τη Ρωσία θεωρεί ότι είναι επείγουσα η μεταφορά των αμερικανικών κεφαλών σε μια νέα θέση επί του ευρωπαϊκού εδάφους. Σύμφωνα με τον Τσακ Βαλντ η επιλογή πρέπει να είναι η Ιταλία, και συγκεκριμένα στην ιταλική αεροπορική βάση του Αβιάνο.Τα συμφέροντα των ΗΠΑ συμβαδίζουν πλέον πολύ περισσότερο με αυτά της Ελλάδας και της Κύπρου. Αυτό πρέπει να ληφθεί άμεσα υπόψιν από την ελληνική διπλωματία καθώς τέτοιες καταστάσεις μεταβάλλονται συνεχώς.

Τι είπε για την Ελλάδα:  Αναφερόμενος στην 39η Πτέρυγα των Ηνωμένων Πολιτειών που εδρεύει στο Ινστιρλίκ ο στρατηγός είπε ότι «αυτές οι δυνάμεις θα πρέπει να μετεγκατασταθούν. Οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν σήμερα είναι η Κύπρος και η Ελλάδα». Πρόσθεσε: «Ειδικότερα, οι Έλληνες φωνάζουν για βαθύτερη αμερικανική παρουσία τα τελευταία χρόνια και δείχνουν όλο και περισσότερο ότι θέλουν να έχουν έναν πιο σημαντικό ρόλο στο ΝΑΤΟ. Επομένως, τοποθετώντας την 39η Διοίκηση Πτέρυγας στην ελληνική επικράτεια πετυχαίνουμε τους στόχους μας».  Στο αμερικανικό Πεντάγωνο φαίνεται πως δημιουργούνται όλο και πιο δυσάρεστα συναισθήματα έναντι της Άγκυρας, μια κατάσταση που η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο, καθώς αποτελεί ευκαιρία αναβάθμισης.









Δεν υπάρχουν σχόλια