Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ φ. 1668.



ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ  φ.  1668
Μόνη ποδοσφαιρική ελπίδα για το νομό μας ο ΑΣ Κόρινθος 06…


Ο φίλαθλος κόσμος της Κορινθίας, κυρίως οι ποδοσφαιρόφιλοι, έχουν αποκαρδιωθεί από την υποβάθμιση των Ποδοσφαιρικών Ομάδων τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Οι παλαιότεροι εξ αυτών είχαμε συνηθίσει να εκπροσωπείται  ο Νομός μας από την ομάδα της Κορίνθου, η οποία είχε προέλθει από δύο συνεχόμενες συγχωνεύσεις μετά τη θέσπιση του ημιεπαγγελματισμού. Ο Αχιλλέας του Κέντρου της Κορίνθου και ο Ολυμπιακός Τσακώνιων συνέστησαν τον Α.Σ. ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ την Ποδοσφαιρική περίοδο 1957 – 1958 που έπαιξε στην Α΄ Εθνική Κατηγορία, ενώ το 1963 συγχωνεύτηκαν οι ομάδες Παγκορινθιακός με τον Άρη Συνοικισμού Κορίνθου και έκαναν τον ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ που μεγαλούργησε με άξιες Ηγεσίες και παίκτες που άφησαν εποχή στα γήπεδα της Ελλάδας. Αργότερα , τότε που η «Μπάρτσα» της Κορίνθου είχε μετά το 1974 κοντά της την ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, η ομάδα μας πέταγε κυριολεκτικά στις μεγάλες Εθνικές κατηγορίες. Τα γήπεδα  γέμιζαν από φίλαθλο κόσμο που πανηγύριζε την πορεία της ομάδας.
Όταν αργότερα το πακέτο των μετοχών της ομάδας παραδόθηκε σε χέρια τοπικών παραγόντων  η ποδοσφαιρική ομάδα της Κορίνθου άρχισε να κάνει νερά μέχρι που αγωνίστηκε στην Α΄ κατηγορία ΕΠΣ Κορινθίας, ανέβηκε με «σπρώξιμο» στη Γ΄ Εθνική και επέστρεψε με μιας στο τοπικό με τα κουρέλια της πάλαι ποτέ δόξας της, προς λύπη όλων  μας. Ήδη αγωνίζεται  στην τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Κορινθίας χωρίς, τουλάχιστον για την ώρα, να διαφαίνεται κάποια βελτίωση αξιώσεων, αφού έχει μπροστά της ομάδες που έχουν καλύτερα αποτελέσματα από αυτή. Ο ΠΑΣ Κόρινθος, ατυχώς βρέθηκε χωρίς έστω και μία αξιόλογη επιχορήγηση ή βοήθεια από την, υποχρεωμένη κατ΄ έθιμο, τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και  Β΄ επιπέδου με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, μεγάλες επιχειρήσεις  και παράγοντες αδιάφορους για την τύχη της και περιφρούρηση της Ιστορίας του Κορινθιακού ποδοσφαίρου. Από την πλευρά αυτή διαφαίνεται ελπίδα καμιά.
Στην τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία ανέβηκε με το σπαθί του και αήττητος ο Α.Σ. Κόρινθος 06, που αντικατέστησε τέσσερις ομάδες που υποβιβάστηκαν οι μεν Πέλοπας Κιάτου, ΑΟ Λουτράκι  και ΑΟ Ζευγολατιού πρόπερσι,  ο δε ΠΑΣ Κόρινθος με μία κι΄ έξω χρήση στην περσινή βασανιστική χρονική περίοδο. Αβοήθητες, χωρίς επιχορηγίες, χωρίς διαθέσιμους οικονομικούς παράγοντες και φιλάθλους στους εντός έδρας αγώνες, με απόντες τους πιο πάνω φορείς δεν άντεξαν το μεγάλο μπάτζετ που ήταν απαραίτητο ακόμη για τις μισθοδοσίες και τις μετακινήσεις των παικτών σε εκτός έδρας αγώνες.
Σήμερα ο ΑΣ Κόρινθος 06 έχει μπει με το δεξί στη μάχη της παραμονής, αλλά αιμορραγεί οικονομικά ο Φίλαθλος Πρόεδρος Δημήτρης Μπινιάρης που βγάζει μόνος του τα κάστανα από τη φωτιά. Δεν θα αντέξει. Ύστατη έκκληση προς αρμόδιους και φίλαθλους να συνδράμουν και να είναι έτοιμοι για νέα ελπιδοφόρα πορεία. Το έχει ανάγκη η Αθλητική Κορινθία… Το απαιτεί η Αθλητική ποδοσφαιρκή μας ιστορία!...  
Ο «Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια