Header Ads

Η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ 

Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 

ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ
Ο Πρόεδρος του Ομίλου της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ κ. Βαρδής Βαρδινογιάννηςς

   Εφαρμόζει κατά γράμμα την ευαίσθητη Κοινωνική της Πολιτική έναντι της Κορινθίας. Δηλώνει και αυτή τη φορά τη απόλυτη διάθεση της Επιχείρησης να συμβάλλει σε επίπεδο μελετητικό, αλλά και κατασκευαστικό, για έργα στην Κορινθία” ,καθώς, όπως ανέφερε προς τον περιφερειάρχη με εκπρόσωπό της η εταιρεία εκτιμά ότι τέτοιου είδους συνδρομή αποτελεί υποχρέωση προς τον νομό που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις της”. Αποτελεί το Πρότυπο Μεγάλης Επιχείρησης, που από της ιδρύσεώς της το 1972 με τα «Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε.» έβαλε τις βάσεις εποικοδομητικής συνεργασίας με την τοπική Κορινθιακή Κοινωνία. Το Όραμα και ο Εταιρικός Σκοπός που έθεσε εξ αρχής ο ιδρυτής Αείμνηστος Νίκος Βαρδινογιάννης τηρήθηκε και εξακολουθεί να τηρείται από τους διαδόχους του. Ο αδελφός του Βαρδής Βαρδινογιάννης και τα υπόλοιπα αδέλφια του που άρχισαν μαζί του  σαν μια γροθιά, το Στελεχιακό Δυναμικό της Εταιρείας και οι επίγονοι βελτίωσαν και επεξέτειναν το Αρχικό Όραμα. Ο Όμιλος της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ σήμερα έχει μεγάλο αριθμό  Συνεργαζόμενων και Θυγατρικών Εταιριών και όλες μαζί χάρη στη Άξια Ηγεσία κατέστησαν Δυναμικές και ωφέλιμες  για τους Μετόχους, την Κορινθία και την Ελλάδα!..

ΟΙ 1900 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ 
ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΗ!...

   Συνάντηση στην Κόρινθο με στέλεχος της Motor Oil Hellas είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019. Το στέλεχος του ομίλου δήλωσε την απόλυτη διάθεση της επιχείρησης να συμβάλει σε επίπεδο μελετητικό, αλλά και κατασκευαστικό, για έργα στην Κορινθία” καθώς, όπως ανέφερε προς τον περιφερειάρχη, “η εταιρεία εκτιμά ότι τέτοιου είδους συνδρομή αποτελεί υποχρέωση προς τον νομό που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις της”.

Είσοδος της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ 
στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας 

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. ανακοινώνει την είσοδό της στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΟΥΣΑΚΙΟΥ Α.Ε.
Ως πρώτο βήμα, η νεοϊδρυθείσα εταιρεία TEFORTO HOLDINGS LIMITED, 100% θυγατρική της ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΟΥΣΑΚΙΟΥ Α.Ε. με έδρα στην Κύπρο, απέκτησε το 85% του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΤΕΦΑΝΕΡ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Η τελευταία ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2014 και διαθέτει τρεις άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για ισάριθμα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα συνολικής ισχύος 9,4 MW.
Η ΣΤΕΦΑΝΕΡ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. θα προχωρήσει στην υλοποίηση των τριών προαναφερθέντων αιολικών πάρκων με συνολικό εκτιμώμενο κόστος κατασκευής Ευρώ 12 εκατ.
To προφιλ της εταιρείας

   Η Μότορ Όιλ Ελλάς (ΜΟΕ) είναι μία εταιρεία με ηγετικό ρόλο στον τομέα της διύλισης πετρελαίου, προμηθεύοντας τις αγορές που εξυπηρετεί με ένα ευρύ φάσμα αξιόπιστων ενεργειακών προϊόντων. Η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κύριους στυλοβάτες της εθνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα διατηρεί και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η ΜΟΕ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και συμπεριλαμβάνεται στο Γενικό δείκτη (ATHEX COMPOSITE INDEX), στο δείκτη Υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE/ATHEX LARGE CAP) καθώς και σε επιμέρους κλαδικούς δείκτες. Επιπρόσθετα, η μετοχή της ΜΟΕ συμπεριλαμβάνεται στον δείκτη MSCI GREECE  καθώς και στους FTSE4Good Index Series.
   Το Διυλιστήριο μαζί με τις βοηθητικές εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις διακίνησης καυσίμων αποτελεί το μεγαλύτερο αμιγώς ιδιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα της Ελλάδος και θεωρείται ένα από τα πιο ευέλικτα διϋλιστήρια της Ευρώπης. Μπορεί να κατεργάζεται αργό πετρέλαιο διαφόρων τύπων, παράγοντας ένα ευρύ φάσμα πετρελαϊκών προϊόντων, που καλύπτουν τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές, εξυπηρετώντας έτσι μεγάλες εταιρείες εμπορίας πετρελαίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, η ΜΟΕ είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία παραγωγής και συσκευασίας λιπαντικών. 
    Τα παραγόμενα βασικά και τελικά λιπαντικά είναι εγκεκριμένα από διεθνείς οργανισμούς (Association des Constructeur Europeens d’Automobiles, American Petroleum Institute) και από τις Ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Το Διϋλιστήριο βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους, Κορινθίας, περίπου 70 χλμ. έξω από την Αθήνα. Η Διοίκηση της εταιρείας, καθώς και οι Γενικές Διευθύνσεις Εμπορίας, Οικονομικών, Διοικητικού & Ανθρωπίνων Πόρων και Στρατηγικού Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, στεγάζονται σε σύγχρονο κτίριο στο Μαρούσι Αττικής.
     Το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας της ΜΟΕ είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με το ISO 9001:2015 για την παραγωγή, εμπορία και παράδοση καυσίμων, βιοκαυσίμων, λιπαντικών, κεριών και προϊόντων ασφάλτου. Το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης είναι και αυτό πιστοποιημένο σύμφωνα με το ISO 14001:2015 για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης, καθώς επίσης και το σύστημα Υγιεινής και Ασφάλειας με το OHSAS 18001:2007. Το διυλιστήριο της ΜΟΕ είναι ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη το οποίο έχει πιστοποιηθεί και για τα τρία συστήματα.
   Η δέσμευση της Εταιρείας για συνεχή βελτίωση της ποιότητας είναι καθολική. Στα πλαίσια της δέσμευσης αυτής, το Σεπτέμβριο του 2006 έγινε Διαπίστευση του Χημείου του Διυλιστηρίου, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17025:2005, από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.). Η τρέχουσα διαπίστευση έχει διάρκεια μέχρι το Σεπτέμβριο 2022..
   Επιπρόσθετα, από το 2007 η Εταιρεία υλοποιώντας τη δέσμευσή της για συνεχή βελτίωση στη Διαχείριση του Περιβάλλοντος, εκδίδει σε εθελοντική βάση την ετήσια Περιβαλλοντική Δήλωση, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) 1221/2009 επικυρωμένη από τη Bureau Veritas.
   Η μεγάλη επιτυχία της MOΕ οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στο ανθρώπινο δυναμικό, που αποτελεί ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για την εταιρεία. Μέσα από συνεχή εκπαίδευση, διασφάλιση πολύ καλών συνθηκών εργασίας, και σημαντικές παροχές η εταιρεία προσπαθεί να αναπτύξει τους εργαζομένους στο καλύτερο δυνατό επίπεδο ώστε να συμβάλλουν στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της.
Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε σε γενικές γραμμές στην Εργατική και Κοινωνική Πολιτική, που ασκεί η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΕΛΛΑΣ – Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. στην περιοχή μας. 
     Εκτενέστερα θα αναφερθούμε σε Β΄ φάση πάνω στους τομείς αυτούς σε νεώτερη έκδοση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΑΣ στο εγγύς προσεχές μέλλον...

Δεν υπάρχουν σχόλια