Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1663





Δένδιας: Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την εσωστρέφεια των χρόνων της οικονομικής κρίσης

Newsroom , CNN Greece  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: (AP Photo/Petros Giannakouris)
Το μήνυμα ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της την εσωστρέφεια των χρόνων της οικονομικής κρίσης και ότι είναι πλέον έτοιμη να επιτελέσει τον γεωπολιτικό ρόλο που της αναλογεί έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση των επαφών που είχε στο πλαίσιο της ΓΣ του ΟΗΕ.
ανάγκης σε μεγάλο βαθμό σε εσωστρέφεια...Όμως, η Ελλάδα έχει επιστρέψει μέσα από τις συνεχείς και διαρκείς επαφές μας, αλλά και τη διάθεση μας να παίξουμε πια τον ρόλο που μας ανήκει, σαν μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια χώρα της Ανατολικής Μεσογείου, μια χώρα δημοκρατική, μια χώρα η οποία έχει πολλά να πει στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός.
Στο σημείο αυτό, ο κ. Δένδιας απαρίθμησε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, τα οποία εκτείνονται από την Λιβύη και τη Συρία μέχρι την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Αφρικής και την ευρωπαϊκή μεγέθυνση. Όπως είπε, πρόκειται για θέματα στα οποία η Ελλάδα μπορεί να παίξει ξανά έναν σημαντικό ρόλο.
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει απούσα από τα διεθνή φόρα. Θα είμαστε εδώ με μια καθαρή, ευρωπαϊκή και δημοκρατική φωνή που θα προασπίζει τα συμφέροντα μας, αλλά θα προάγει τις αξίες και τις αρχές μας.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε εντατικοποιήσει τις επαφές μας με τον αραβικό κόσμο, με όλες τις χώρες του Κόλπου, και βεβαίως και με την Αίγυπτο και με την Λιβύη και ακόμα με τη συριακή αντιπολίτευση, δηλαδή όλους αυτούς που έχουν κάτι να πουν και έχουμε και εμείς κάτι να τους πούμε», τόνισε ο κ. Δένδιας.

Τσίπρας για Μόρια : Πάνω απ΄όλα πρέπει να είναι η ανθρώπινη ζωή.
Τι τόνισε για την τραγωδία στη Μόρια κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο φεστιβάλ «Σπούτνικ» της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή : in.gr 29 Σεπτεμβρίου 2019, 21:22
·          Για την τραγωδία στη Μόρια μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο φεστιβάλ «Σπούτνικ» της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, μία ακόμη τραγωδία σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου όταν μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στη Δομή μία γυναίκα και ένα παιδί έχασαν τη ζωή τους.
Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως πριν ανέβει στο βήμα, ενημερώθηκε για την κατάσταση, τόνισε πως η ανθρώπινη ζωή και τα δικαιώματα είναι πάνω απ΄όλα.
Πάνω απ΄όλα η ανθρώπινη ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα
«Στη Μόρια, στη Λέσβο σήμερα είχαμε για ακόμη μία φορά δυσάρεστα μέτρα.
Λίγες μέρες ένα μικρό παιδί έπεσε νεκρό, σήμερα δύο ακόμη άνθρωποι και εμείς λέμε ανεξάρτητα ποια είναι η καταγωγής τους, ανεξάρτητα ποιο είναι το χρώμα τους και η θρησκεία τους, είναι άνθρωποι και πρέπει να είναι πάνω απ΄όλα.
Η ανθρώπινη ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.


ΚΚΕ για Μόρια: «Τραγική συνέπεια της βαρβαρότητας που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες»

«Τεράστιες οι ευθύνες και της κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν την απάνθρωπη και επικίνδυνη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και στη χώρα»
in.gr   29 Σεπτεμβρίου 2019, 23:20
 «Τα σημερινά επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, που είχαν ως αποτέλεσμα το θλιβερό γεγονός του θανάτου μιας γυναίκας και ενός μωρού, είναι μια ακόμη τραγική συνέπεια της βαρβαρότητας που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες σε αυτά τα σύγχρονα κολαστήρια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Επισημαίνει πως «αποδεικνύουν περίτρανα ότι μια και μόνο είναι η λύση. Να σταματήσει ο διπλός εγκλωβισμός για πρόσφυγες και μετανάστες και να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά και σε όλη την Ελλάδα. Να μεταφερθούν σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματα τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους».
αταληκτικά σημειώνει ότι είναι «τεράστιες οι ευθύνες και της κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν την απάνθρωπη και επικίνδυνη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και στη χώρα».

Γεννηματά : Ας σταματήσουν ΤΩΡΑ όσοι εξακολουθούν να παίζουν με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ

Αναγέννηση με «πράσινο συμβόλαιο» για τη χώρα και την κοινωνία, είπε η Φώφη Γεννηματά στην κεντρική πολιτική επιτροπή του ΚΙΝΑΛ
Δημήτρης Χόνδρος   27 Σεπτεμβρίου 2019, 18:36
Ως πρώτη πράξη «μιας πολιτικής αντεπίθεσης, με αυτοπεποίθηση» χαρακτήρισε τη συνεδρίασης της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά.
Η πολιτική αντεπίθεση του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία κάλεσε όλα να συμμετάσχουν ενεργά θα είναι πολιτική, απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προγραμματική « για λύσεις προοδευτικές σε σύγχρονα σύνθετα προβλήματα». Η κυρία Γεννηματά επεσήμανε ότι «σε μια κοινωνία που έχει αλλάξει σύνθεση, ταυτότητα, προσανατολισμό και έμαθε μόνη της να τα βγάζει πέρα, η Κεντροαριστερά και η Σοσιαλδημοκρατία έχει χρέος και ευθύνη να δημιουργήσει ένα νέο συλλογικό αφήγημα όπου χωράνε όλοι. Και τα πιο δυναμικά στρώματα της κοινωνίας και τα πιο αδύναμα.» «Αυτός είναι και ο στόχος της προγραμματικής και ιδεολογικής Συνδιάσκεψης του Νοεμβρίου», τόνισε. Αυτό το νέο αφήγημα που οφείλει να απαντήσει «σε διλήμματα που ταλανίζουν τους προοδευτικούς σε όλη την Ευρώπη» σε μια εποχή που το στίγμα της Σοσιαλδημοκρατίας, «θόλωσε» αφού «σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις», «υποχώρησε και απομακρύνθηκε σημαντικά από τις σοσιαλιστικές αρχές και τους στόχους για την ισότητα, την πλήρη απασχόληση, τη δίκαιη διανομή.» Η κυρία Γεννηματά έκανε λόγο για «Αναγέννηση με «πράσινο συμβόλαιο» για τη χώρα και την κοινωνία»
Η πολιτική αντεπίθεση θα είναι και οργανωτική. «Με ένα κόμμα που θα ανοίξει σε: στελέχη, φίλους, συλλογικότητες, συνδικάτα, οργανώσεις, γειτονιές. Ένα κόμμα, όπως είπε, «που αλλάζει σταδιακά γενιά, με μπροστάρηδες νέα πρόσωπα, με κατάρτιση και ικανότητες» .

Ελληνική Λύση για τα επεισόδια στη Μόρια: Οι λαθροεισβολείς βάζουν οι ίδιοι φωτιές

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισαν το ζήτημα με πρωτοφανή προχειρότητα, αναφέρει σε ανακοίνωση το κόμμα

29/09/2019
 «Η κατάσταση στη Μόρια έχει πλέον ξεφύγει από τον έλεγχο της κυβέρνησης και τα πράγματα μέρα με την ημέρα γίνονται χειρότερα, αφού τόσο η ΝΔ , όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετώπισαν ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα με πρωτοφανή προχειρότητα!» αναφέρει η Ελληνική Λύση για τα επεισόδια και τη φωτιά στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια.
Το κόμμα, στην ανακοίνωση του, χαρακτηρίζει «λαθροεισβολείς» τους ανθρώπους που διαμένουν στο κέντρο και στηρίζει πως οι ίδιοι βάζουν φωτιές. 
«Όταν οι λαθροεισβολείς, βάζουν οι ίδιοι τις φωτιές, αγνοώντας τους κινδύνους, ρισκάροντας να υπάρξουν νεκροί, και μη σεβόμενοι την χώρα που τους φιλοξενεί "με το ζόρι" -επειδή το επιβάλει η Ε.Ε και η ανικανότητα της κυβέρνησης- τότε είναι ικανοί για το χειρότερο!» καταλήγει η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης. 
 27/09/2019 15:49

Βαρουφάκης: Τιμή μου που δηλώνω μεγάλα ξένα εισοδήματα και να πληρώνω μεγάλο φόρο

Newsroom , CNN Greece  Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019
Απάντηση στα σχόλια που ακολούθησαν μετά τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του, έδωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.
Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως είναι «τιμή του» να δηλώνει μεγάλα ξένα εισοδήματα και να πληρώνει μεγάλο φόρο στο Δημόσιο.
«Τιμή μου που δηλώνω μεγάλα ξένα εισοδήματα από τα βιβλία και την εργασία μου. Ακόμα μεγαλύτερη ότι από αυτά πληρώνω μεγάλο φόρο στο Δημόσιο μας: 147.592 ευρώ το 2016 και 295.926 ευρώ για το 2017. Ξέρετε άλλο πολιτικό που κάνει μεγάλη εισαγωγή συναλλάγματος και δεν έχει εξάγει ούτε 1 ευρώ;» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Το πόθεν έσχες του Γιάνη Βαρουφάκη
O κ. Βαρουφάκης το 2015 δηλώνει εισοδήματα ύψους 174.423 ευρώ, ενώ η σύζυγός του Δανάη Στράτου 840 ευρώ.
Το 2016 διπλασιάζει τα εισοδήματα του, τα οποία φτάνουν τα 346.469 ευρώ και η σύζυγός του εξακολουθεί να δηλώνει 840 ευρώ.
Το 2017 τα εισοδήματά του εκτοξεύονται στα 458.036, με τη σύζυγο του να εξακολουθεί να δηλώνει 840 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια